Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Başrolünde Gönül Dağı’nın sevilen ismi Gülsim Ali’nin oynadığı Kurtuluş Hattı filmini vizyon tarihi belli oldu!

Başrolünde Gönül Dağı’nın sevilen ismi Gülsim Ali’nin oynadığı Kurtuluş Hattı filmini vizyon tarihi belli oldu!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Kurtuluş Savaşı’nın en kritik döneminde Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesini konu alan “Kurtuluş Hattı” filminin seyirciyle buluşacağı vizyon tarihi belli oldu.

Senaryosunu Selman Kayabaşı’nın yazdığı filmin yönetmen koltuğunda da Kayabaşı oturuyor. Filmde Yusuf Aytekin ve Gülsim Ali başrolleri paylaşırken, oyuncu kadrosunda Emin Gürsoy, Nizam Namidar, Benian Dönmez, Hamdi Erdoğan, Kaan Turgut, Aybike Turan gibi isimler yer alıyor.

Atatürk’ün “Kendisine teşekkürü milli ve vatani bir borç bilirim” dediği Telgraf Memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenilerek kurgulanan film, bir grup vatan sevdalısının sarsıcı dramını anlatıyor.

Çekimleri 2021 yılında yapılan Kurtuluş Hattı’nın başrolünde TRT1’in fenomen dizisinden sevilen isim Gülsim Ali de yer alıyor. Genç oyuncunun ilk sinema filmi olduğu için ayrı bir önemi olan Kurtuluş Hattı filmi 13 Mayıs’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Gönül Dağı dizisinde Dilek karakterini canlandıran Gülsim Ali İlhan, 5 sezon süren Diriliş Ertuğrul dizisinde Aslıhan karakterine hayat vermişti. Bu rol ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu uluslararası alanda ciddi anlaşmalar yapmıştı.