Ana sayfa Dizi Haberleri Beren Saat, Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinden sonra sessizlik yeminini kırdı

Beren Saat, Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinden sonra sessizlik yeminini kırdı

tarafından ker_def
Beren Saat, Fransa’dan verdiği mesajla kadınlara selam yolladı!

Beren Saat’ten gündeme bomba gibi düşen açıklamalar geldi…

Bir süredir ekranlarda yer almayan oyuncu, Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin tüm dünyaya yayılması ile uluslararası dizi dünyasında tanınan Türk oyuncular arasına katıldı.

Beren Saat, Fransa’da yayınlanan Le Figaro gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Beren Saat, Fransa’da da yayınlanmaya başlayan ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisi için Le Figaro Gazetesi’ne verdiği röportajda feminizmden korkulmaması gerektiğini belirterek, “Mücadelemiz sessizlik yeminini kırmak ve tüm kadınları korumak” dedi.

Saat, röportajında ABD’de başlayıp yayılan #MeToo hareketi bağlamında kadınların gösterdiği dayanışmaya hayran olduğunu belirterek, “Bundan birkaç yıl önce benzer bir hareketi biz de Özgecan’ın ölümünden sonra yaşadık. Eşi benzeri görülmemiş bu barbarlık sonrasında bu genç kadın konusunda yazmaya ve gösterilere katılmaya karar verdim. Sonunda eşitliği tadacağımızı umuyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE SONU ‘İZM’ İLE BİTEN KELİMELERDEN KORKUYORLAR”

Beren Saat, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinden sonra sessizlik yeminini kırdı 7

Türkiye’de feminizm gibi ‘izm’ ile biten kelimelerden korkulduğunu söyleyen Saat, “Çocuğu olan tüm arkadaşlarıma şunu söylüyorum: Eğer ülkedeki dinginliğe katkıda bulunmak istiyorsanız feminist çocuklar yetiştirin. Feminizmden korkmayın” diye konuştu.