Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Billur Kalkavan cinsellik üzerinden olay yaptı! Türk dizilerine göre bölünerek çoğalıyoruz!

Billur Kalkavan cinsellik üzerinden olay yaptı! Türk dizilerine göre bölünerek çoğalıyoruz!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz –Billur Kalkavan bu sefer de Türk dizilerinin cinsellik sorununa dokundu! Billur Kalkavan’ın zaman zaman yaptığı aykırı çıkışlar, magazin gündeminde bir hayli konuşulur.Bu sefer de yine aykırı bir çıkış yaptı. Aslında görünen köy kılavuz istemez durumu ama bunu söylemek de bir cesaret örneği.

“Annelik matah bir şey değil” çıkışı ile olay olan Kalkavan, “Türkler cinsel ilişkiye girmiyor” diyerek dizileri eleştirdi.

Bu eleştirileri de büyük dikkat çekti. Dizilerde öpüşme ve sevişme sahnelerinin olmamasına dikkat çeken Billur Kalkavan, herhalde RTÜK’ten habersiz…

Diziler için seçilen konuları eleştiren ve bunları kötü olarak nitelendiren Kalkavan, şu sözleriyle bir gerçeği de anlattı:

“Dizilerde öpüşme yok, yasak. Mesela biz Türk milleti olarak hiç cinsel ilişkiye girmiyoruz. Bölünerek çoğalıyoruz büyük ihtimal. Çünkü cinsellik konuşulmuyor ve gösterilmiyor bu ülkede.”

Billur Kalkavan’ın eleştirileri bununla da sınırlı değil. Özellikle Çukur dizisi üzerinde yapılan mafya, kan, cinayet, çatışma gibi konuların ekranda yer alabildiğine ama cinselliğin yer alamadığına vurgu yaptı.

İzleyicilerin dizilerdeki karakterleri içselleştirdiklerini de önemli bir gözlemini aktararak ifade eden Billur Kalkavan, “Bence gençliğin şifreleri bozuldu. 90’larda doğan arkadaşımın ilişkilerine bakıyorum; entrika var çünkü öyle görüp öyle zannediyorlar. Bu çok fena” açıklamasını yaptı.