Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenler de çok üzülecek!

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenler de çok üzülecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle dün akşam ilk kez buluşan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi, gözyaşı döktürdü… Ada’da 21 Aralık 1963 yılında başlayan ve Kanlı Noel olarak da bilinen EOKA’nın Türk halkına yönelik acımasız saldırıları ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde dizi olarak ortaya kondu…

Komedi rollerinin ismi olarak bilinen Ahmet Kural, bu dizide dramın en dibini bile çok iyi şekilde canlandırabileceğini gösteren performansı ile dikkat çekti. Pelin Karahan, bu dizi ile uzun bir aradan sonra yeniden ekrana dönüş yaptı.

Serkan Çayoğlu’nun Ankaralı karakterindeki karizmasına hayranları bayıldı… Oyuncunun performansı kadar, hikayedeki etkinliği de dizinin gelecek bölümlerinin çok daha etkileyici olacağını anlatıyordu… Gülper Özdemir’in de Ankaralı karakterinin nişanlısı olarak yer aldığı dizinin ilk bölümü sosyal medyayı çok etkiledi.

Binlerce mesaj paylaşıldı. Kıbrıs Türk halkının yaşadığı büyük zulme duyulan öfke bu mesajlarda yerini aldı. Dizinin bazı eleştirilen yönleri vardı. Bunlar arasında Kıbrıslı Türklerin lehçelerine uygun bir dil kullanılmaması ilk eleştiri konusu oldu. Ayrıca bazı sahnelerin de yeterince üzerinde çalışılmadan sergilendiğine yönelik eleştiriler vardı.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenleri çok üzecek! 7

Ancak genel anlamda geniş bir izleyici grubu dizinin hikayesine, verdiği mesaja odaklanarak çok başarılı bulduklarını belirten yorumlarda bulundu.

20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar sürecek olan dizinin hikayesi, Türk halkının yaşadığı zulmü tüm dünyaya bir kez daha hatırlatması noktasında önemli mesajlar da veren bir yapım konumunda.

Ada’da barış ve dostluk içinde yaşarken Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama hedefiyle başlatılan EOKA saldırılarının gerçek yüzü bir kez daha hatırlatıldı. Yakın tarihimizin en önemli dramlarından birisi daha TRT1 ekranında izleyenlere gözyaşı döktürdü.

Diziyi izlemeyenler için büyük kayıp olarak nitelendirilebilecek Bir Zamanlar Kıbrıs’ta çeşitli prodüksiyon sorunları olsa da verdiği mesaj noktasında işini gayet iyi yaptığı gerçeğini de belirtmeden geçmeyelim. Bir Zamanlar Kıbrıs’ın 8 Nisan Perşembe akşamı yayınlanacak ikinci bölümü de yine izleyicileri derinden etkileyecek sahnelerle dolu olacak.

Twitter ortamında da diziye yönelik çok olumlu mesajlar vardı, elbette ki yaşanan acıların da büyük bir burukluğu ve öfkesi… İşte sosyal medyadaki mesajlardan bazıları:

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenleri çok üzecek! 8

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenleri çok üzecek! 9

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenleri çok üzecek! 10

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi izleyen gözyaşı döküyor, izlemeyenleri çok üzecek! 11