Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bora Akkaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bora Akkaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bora Akkaş, 12 Ekim 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve müzisyen.

Adı: Bora Akkaş
Doğum Tarihi: 12 Ekim 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 71 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/boraakkas/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Bora Akkaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Asıl adı Doğa Bora Akkaş, tek çocuk, anne ve babası o üç yaşındayken boşandı. Annesiyle büyüdü. “Annem ve babam ayrılınca biz annemle Gaziantep’ e gitmişiz. Birinci sınıftan sonra İstanbul’ a geldik. Annem iş hayatını toparlayana kadar arkadaşlarının yanında kaldık. Sonrada Göztepe’ de yaşamaya başladık. Benim annem mükemmel bir kadındır. İyi ki annemin oğluyum. Elinde ne varsa her şeyini bana vermiş bir kadın o. O dönem annemin işi için Göztepe’ de kalmamız doğruyken, Şehir Tiyatroları Harbiye’ de olduğu için hemen Cihangir’ e taşındık. Annem kurumsal hayatından vazgeçti. İlginç bir kadın. Duygusal olarak sahip olduğum çoğu şeyi annemden aldım.”

Çocukluk yılları: 1999 yılında henüz 9 yaşındayken Şehir Tiyatroları’nda eğitim alarak oyunculuğa başladı ve çeşitli oyunlarda rol aldı. “Annem ‘Ana okulunda da seni sahneden indiremezdik’ der. Ben kendi gösterim bitince başkalarının yerine de sahnede olacağım diye sürekli ağlarmışım ve sonunda susayım diye kabul ederlermiş. Açıkçası hep göz önünde olma isteğim vardı. Beşinci sınıfta sahnede olmanın bana iyi geldiğini keşfettim. Şehir Tiyatroları’nda Aşk-ı Memnu oynuyorduk. Kendi sahnelerimin dışında da oyunu hep kulisten izlerdim ve tüm metni ezbere bilirdim. 12 yaşında dizilerde oynamaya başladım. Ödül aldıktan sonra TMC’yle ve Erol Avcı’ yla tanıştım. Erol abi, gerçekten muhteşem bir yapımcıdır. Sette daha az kalmam, derslerimden geri kalmamam için müthiş bir hassasiyet gösterdi. O dönem dizide oynamak çok önemliydi. Çünkü zengin bir aileden gelmiyorum ve hep maddi sıkıntımız oldu.

Hep çalıştığım için insanlar beni çocukluğumdan beri tanıyorlar. O nedenle her sene bir işim oluyor. Çocuk oyuncu olarak çok oyunum var yetişkin olarak ilk oyunum ise ‘Kabin’.”

Eğitim hayatı: İstanbul Şehir Tiyatroları’nda eğitim gördü ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2002 yılında ‘Unutma Beni’ dizisinde canlandırdığı ‘Sergen’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2009 yılında ‘Geniş Ailem’ dizisinde canlandırdığı ‘Zekai’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Müzik kariyeri: Profesyonel olarak müzikle de ilgileniyor. ‘Hakunamatata’ isimli müzik grubunun bas gitar üyesi olarak müzik alanında çalışmalar yapmaktadır. Başlarda A4 Records çatısında çalışmalarına başladı, daha sonra A4 Records’la yolunu ayırıp çalışmalarına devam etti ve birçok track yaptı. 2008 yılında Miller’ın yaptığı ‘Miller Music Factory Yarışması’na Deniz Gürzumar’la birlikte ‘Bize Kızma’ isimli parçayla katılarak ikinci oldu. “Tamamen müzik ve oyunculuğa bağımlı yaşayan birisiyim. Rap müziğin içindeki tiyatrallik, kendimi ifade edebilme durumum, ve rapin kendisi yani çekiciliği beni cezbediyor. Rap müziği bana daha önce hiç tatmadığım bir çok duyguyu tanıtıyor. Ben bir şeyler yazıyorum ve insanlar buna değer veriyor, dinliyor, bu çok değerli bir şey. Önceden rock grubum vardı. Rock ve benim yaptığım blues altarnetif rock müzikal açıdan, emeğe saygı duyulmasını gerektiren bir tarz,  6 yıla yakın bass gitar çaldım o zaman da bazı konserlere çıkıyordum, o konserlerin atmosferi de farklıydı ama bu kadar rahat kendimi ifade ederek yaptığım müziği hiç bir şeye değişmem.”

Bora Akkaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kişilik özellikleri: Duygusal, sakin, mütevazi. “Kendi paramı kazandığım için yaşıtlarıma göre daha olgun olduğumu düşünüyorum yani biraz daha erken büyüdüm, küçük yaşta bir çok sorumluluk üstlendim.”

Düşünce yapısı: Müzik ve oyunculuk hayatının en önemli iki unsuru. Çok erken yaşlarda mesleğe başladığı için tanınmak ona çok enteresan gelmiyor. “Ben çok küçük yaştan beri ekranda olduğum için tanınmaya alışık biriyim. Sakin ve duygusal bir adamım. Çoğu zaman içime içime ağlarım.

İlk sinema filmi: Elisabeth Rygaard/ Gönlümdeki Köşk Olmasa

İş hayatına bakışı: Oyunculuktan başka bir işte başarılı olabileceğini düşünmüyor. “Tanınıyor olmak bende bir duygu değişimine hiç neden olmadı. Çünkü evde hiç öyle bir muamele görmedim. Birde tanınan biri olmaya alışığım. Bu beni şımartmıyor. İnsanlar beni çocukken yanağımdan sıkarak severlerdi. ‘Geniş Aile’ döneminde liseli gençlik seviyordu ve fotoğraf çektiriyordu. Şimdi ise ‘Fotoğraf çektirebilir miyiz?’ diyorlar.”

DİZİLERİ

2020- Menajerimi Ara/ Kendisi (Konuk Oyuncu)

2020- Tutunamayanlar/ Yağız

2019 – Kurşun / Rıfat Ayaz

2019 – Dengi Dengine / Mert

2017 – Dayan Yüreğim / Rıfat

2017/2018- Aslan Ailem / Mutlu Aslan

2016 – Çifte Saadet / Tarık Çatık

2014 – Ruhumun Aynası / Çetin

2014 – Boynu Bükükler/ Denişik Mithat

2013 – Yüksek Giriş / Doğukan

2013 – Herşey Yolunda Merkez / Efe

2013 – Bebek İşi / Ozan

2012 – Annem Uyurken / Mert

2009/2011 – Geniş Aile / Zekai

2008 – Cesaretin Var mı Aşka / Soner Karataş

2007 – Son Tercih / Mert

2004 – Dişi Kuş

2004- Yağmur Zamanı/ Bora

2004 – Avrupa Yakası / Çaycı Çırağı

2002 – Unutma Beni / Sergen

FİLMLERİ

2021- Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?/ Veli

2019 – Topal Şükran’ın Maceraları

2018 – Hürkuş: Göklerdeki Kahraman / Mehmet

2017 – Poyraz Karayel: Küresel Sermaye / Gürbüz

2017 – Ay Lav Yu Tuu / Fırat

2016 – Kocan Kadar Konuş: Diriliş / Mehmet

2016 – Geniş Aile 2: Her türlü / Zekai

2016- Annemin Yarası / Salih

2015 – Öğrenci İşleri / Umut

2015 – Kocan Kadar Konuş / Mehmet

2015 – Geniş Aile Yapıştır / Zekai

2014 – Mahalle Kahvesi (Kısa Film)

2013- Mitoz (Kısa Film)

2013 – Taş Mektep / Mehmet

2012 – Kaos Örümcek Ağı / UGT Bilgi Sistem Uzmanı

2011 – Çalgı Çengi / Kapıdan Bakan Çocuk

2010 – Memleket Meselesi / Deniz

2010 – Kaledeki Yalnızlık

2009 – Adab-ı Muaşeret / Eko

2006 – Küçük Kıyamet / Batu

2002 – Gönlümdeki Köşk Olmasa / Osman

TİYATRO OYUNLARI

2020- Yeşil Arabalar Günü / Oyuncu

2019- Bir Banka Soygunu Komedisi / Sam

2017- Yuva | Home / Oyuncu

2017- Yen / Hench

2013- Kabin / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2002- 39. Altın Portakal Film Festivali/ Jüri Özendirme Ödülü / Gönlümdeki Köşk Olmasa