Ana sayfa Sosyal Medya Bravo Beren Saat… 30 Ağustos kutlamasını çok çok özel bir resim ile yaptı…

Bravo Beren Saat… 30 Ağustos kutlamasını çok çok özel bir resim ile yaptı…

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay- 30 Ağustos Zafer Bayramı Covid 19 nedeniyle geçtiğimiz yıllardaki kadar görkemli kutlanamasa da Atatürk’ü, silah askerlerini, büyük zaferi ve uğrunda şehit olanları anmak için sosyal medyada pek çok kişi kutlama mesajı yayınlamakta.

Ünlü isimler de bu kutlamalara katılıyorlar. Sosyal medyayı Atatürk portreleriyle, onun özlü sözleriyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hatırlatan çeşitli fotoğraflarla, Türk bayrağı ile anmakta tüm yurttaşlar. Tabii ünlü isimlerin kutlamaları da dikkat çeken paylaşımlar arasında.

Bu isimlerden birisi de Beren Saat oldu. Şu sıralar Netflix’te yayınlanan Atiye dizisinde oynayan Beren Saat, yaptığı 30 Ağustos kutlaması ile dikkatleri çekti. Çünkü Beren Saat’in kutlama için seçtiği Atatürk portresi çok özel bir resimdi.

Saat, ilk Türk kadın ressam olan Mihri Rasim (Müşfik) Açba’nın 1954’te resmettiği Atatürk portresini kullanmıştı paylaşımında. Batı eğitimi alan ilk Türk kadın ressamlardan olan ve Cumhuriyet’in de ilk Atatürk portresi olan bu resim kıymeti açısından da çok büyük önem arzediyor.

İşte Beren Saat, bu resimle kutlama yapmayı tercih etmiş ve bilenlere bilmeyenlere de bir kez daha duyurmuş oldu bu Mihri Rasim (Müşfik) Açba’nın ismini.

30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun ???????? Victory Day, Ataturk Portrait by Mihri Rasim (Musfik) Açba (26 Feb 1886- 1954) #firstfemaleturkishpainter #mihrimüşfikhanım #zaferbayramımızkutluolsun #batiegitimialanilkturkkadinressam #cumhuriyettarihininilkataturkportresi

Bravo Beren Saat... 30 Ağustos kutlamasını çok çok özel bir resim ile yaptı... 7