Ana sayfa Dizi Haberleri Bu işte bir tuhaflık yok mu? İzleyici eleştiriyor! Kızım dizisinde atlanan bir konu var!

Bu işte bir tuhaflık yok mu? İzleyici eleştiriyor! Kızım dizisinde atlanan bir konu var!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Başrollerinde Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu ve Beren Gökyıldız’ın oynadıkları Kızım dizisinde izleyenlerin dikkatini çeken bir durum var.

Dizide Demans (Bunama) hastalığına yakalanan Öykü’nün durumunu kendisi, doktoru, Demir, Candan ve Uğur dışında kimse bilmiyor.

Öykü’nün hastalığını bir şekilde idare etmeye çalışıyorlar ancak gittikçe durumu ciddileşiyor. Son yayınlanan bölümde ilaçlarını içmeyi unutan, arkadaşı ile konuşurken bir an tepkisiz kalan ve ne konuştuklarını da unutan Öykü’nün hastalığı iyice ilerleyecek.

Doktorun verdiği ilaçları içmeye çalışsa da aslında hastalığının bir tedavisi yok. Ancak onun üzülmemesi için babasının ricası üzerine doktor yeni bir tedavi bulunduğunu söyledi. Fakat durum hiç de öyle değil. Öykü, gün geçtikçe daha çok hastalığının emarelerini yaşamaya başlayacak.

Yeni bölümde unutkanlık dışında sürekli dizlerinin ağrıdığına da şahit olduk Öykü’nün. Babası her ne kadar büyüdüğü için bunun normal olduğunu söylese de boyunu ölçtüğü ve hiç değişmediğini gördüğü an büyük bir şoka uğradı.

Diziye izleyicilerden gelen tepki ise öğretmenine ve okuluna hala bu durumu bildirmemiş olmaları.

Bu işte bir tuhaflık yok mu? İzleyici eleştiriyor! Kızım dizisinde atlanan bir konu var! 7

Sonuçta Öykü, günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Onun okulda yaşayacağı pek çok durum, hem sosyal ilişkilerini etkileyebilir hem de düşüp bayılmasıyla fiziksel bir yaralanmaya neden olabilir.

Öykü’nün gittikçe ilerleyen hastalığında onu korumaya çalışan Demir’in, neden okuluyla ve öğretmeniyle bu özel durumunu konuşmadığını sosyal medyada izleyiciler soruyor. Saatlerce okulda kalan Öykü’nün bu durumunun bildirilmemesini sosyal medyadan eleştiriyor izleyiciler.

Zaten bunun sonuçlarını da yeni bölüm tanıtımında gördük. Okuldaki gösteride Pamuk Prenses rolünü oynayan Öykü, herkesin önünde rol gereği baygın yatıyor ama uyanması gereken yerde uyanmıyor. Demir, oturduğu yerden telaşla sahneye koşup kızını kucağına alıyor.

Öykü’nün bu durumunu geçiştirecekler mi yoksa tüm gerçekliğiyle öğretmeni ve okul yönetimiyle paylaşacaklar mı bu olaydan sonra hep birlikte göreceğiz ama gittikçe ilerleyen hastalığını ne Öykü, ne de babası artık saklayamayacak durumda.

İşte Kızım dizisi 13. bölüm tanıtımı:

Peki tam olarak nedir Demans hastalığı?
DEMANS (BUNAMA) NEDİR?

Demans, kısaca beyni etkileyen bozuklukların neden olduğu bir grup etkinin bütünsel adıdır ama belirli bir hastalık değildir. Demansı olan insanlar giyinmek ya da yemek yemek gibi normal faaliyetlerde bulunmakta zorlanabilir. Sorunları çözme veya duygularını kontrol etme yeteneklerini kaybedebilirler. Kişilikleri değişebilir, aniden sinirlenebilirler veya orada bulunmayan şeyleri görebilirler. Hafıza kaybı, bunamanın ortak bir semptomudur. Bununla birlikte, tek başına hafıza kaybı demansınız olduğu anlamına gelmez. Demans hastaları, hafıza ve dil gibi iki veya daha fazla beyin fonksiyonuyla ciddi sorunlar yaşar. Demans çok yaşlı insanlarda yaygın olmakla birlikte, yaşlanmanın doğal bir sonucu değildir. Bununla beraber demansın görülme sıklığı 50 yaşından sonra artar ve demans hastalığı ağır ilerleyen bir sürece sahiptir.

DEMANS VE ALZHEİMER ARASINDAKİ İLİŞKİ
Demans ve alzheimer beraber kullanılsa da arasında anlam eşitliği gibi bir durum yoktur. Demansın en sık görülen nedeni, tüm demans hastaların en an yarısının muzdarip olduğu Alzheimer hastalığıdır. Her alzheimer demansken, her demans alzheirmer değildir. Alzheimerın yanında demansa neden olabilecek farklı seyirde ilerleyen 200 hastalık sayılabilir.