Ana sayfa Dizi Haberleri Buğra Gülsoy ile Ekin Koç, yeni diziyle Türkiye’de bir ilke imza atacak!

Buğra Gülsoy ile Ekin Koç, yeni diziyle Türkiye’de bir ilke imza atacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1’in yeni sezondaki en iddialı projelerinden birisi de Selçuklu dönemini anlatan Nizami Alem isim yapım… Hazırlıkları yoğun bir tempo ile devam eden yapım, Selçuklu dönemindeki taht savaşlarını anlatacak.

Türkiye’de kendi alanında bir ilk olarak hazırlanmakta olan yeni dizide Buğra Gülsoy ile Ekin Koç, başrolde buluştu. En son Azize dizisinde izlediğimiz Buğra Gülsoy, yeni yapımda Selçuklu devletine en parlak dönemi yaşatan Sultan Melikşah’ı canlandıracak.

Ekin Koç ise en son Bozkır isimli dijital platform için hazırlanan dizi projesinde yer almıştı. Oyuncu, Nizami Alem isimli yapımda Ahmed Sencer isimli karaktere hayat verecek. Ahmed Sencer ise Sultan Melikşah’ın oğlu…

Dizide oyuncu arayışları devam ediyor. 1037 – 1194 yıllarında geçen dizi için yapım şirketi özel bir plato oluşturuyor. Akli Film tarafından hazırlanan Nizamı Alem, Selçuklu Devleti’ni anlatacak. Bu dönemde Selçuklular ile Haşhaşi isimli fedai grubunun kurucusu Hasan Sabbah arasındaki çetin mücadele konu edilecek.

Hasan Sabbah kurduğu tarikatın suikaste dayanan farklı askeri taktikleri efsane olmuş durumda. Dizinin senaryosunu Serdar Özönal yapıyor. Filmin yapımcısı ise Emre Konuk.

Büyük Selçuklu devleti Sultan Melikşah döneminde en geniş sınırlarına ulaşmış, ancak ölümünün ardından ise taht için 6 kardeş büyük bir mücadeleye girişmişti.