Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bülent İnal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bülent İnal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bülent İnal, 19 Mayıs 1973 tarihinde Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde  doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Mehmet Bülent İnal
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1973
Doğum Yeri: Şanlıurfa
Boyu: 1.84 m.
Kilosu:   82 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Melis Tüysüz
Çocuğu: Çınar İnal
Kardeşleri: Ümit İnal, Nalan Erçakır
Instagram: https://www.instagram.com/bulentinal/

Bülent İnal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 2011 yılında Melis Tüysüz ile evlendi, Çiftin Çınar adında bir oğlu var.

Çocukluk yılları: 7 yaşına kadar Şanlıurfa’da büyüdü. “Hatırladığım kadarıyla hep sokaklardaydım, çok güzeldi. Annem ve babam memur olduğu için Urfa’nın farklı yerlerinde yaşadık. Sokaklarda, çamurların içinde büyüdüm. Aile ve komşuluk ilişkileri çok sıcaktı. Avlulu evlerde yaşadık. Damlarda uyur, hortumla yıkanırdık. Bunun yanı sıra çocukluğum, Türkiye’nin politik bir dönemine denk geldiği için bir açıdan da riskliydi. 70’li yılların sonunda terör, çatışma olayları gündemdeydi. İstanbul’a kadar bütün ülkeyi öyle zannediyorduk, meğer değilmiş! Hem hüzünlü hem de keyifli günlerdi, bana çok şey kattı.”

Eğitim hayatı:  9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı mezunudur.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon ekranlarına ilk kez ‘Dikkat Bebek Var ‘ dizisi ile çıktı.

Hangi proje ile parladı? ‘Ihlamurlar Altında’ isimli dizi ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mizah duygusu güçlü, enteresan bir şaka anlayışı var, evcimen, disiplinli, çalışkan.

Düşünce yapısı: “Mesleğimizde farklı karakterleri alıp, biraz onlarla uğraşıyoruz, boğuşuyoruz. Kendi içimizdeki benzer yanları bulmaya çalışıyoruz, olmayanları araştırıyoruz, ona bürünüyoruz. Sonra da onunla bir yolculuğa çıkıyoruz. Uzun süren yolculuklar ya da kısa süren yolculuklar… İnsan sevdiği zaman daha keyifli oynuyor tabii.”

En büyük korkusu: Oğlu söz konusu olduğunda çok evhamlı olabiliyor. “O’na güzel bir hayat bir hayat sunabilecek miyim diye dertlendiğim çok oldu. Bir ara Melis’le (Tüysüz) kendimizi hangi okula versek, oradan çıksa hangi liseye versek falan derken bulduk. Çocuk daha iki aylıktı!” Bu olağanüstü hâl birkaç ay sürdü. Daha sonra onun beklediği tek şeyin sevgi olduğuna karar vardık. Artık anı yaşıyoruz.”

İlk sinema filmi: Biket İlhan/ Kayıkçı

Hayata bakışı: Mesleki açıdan yapılan eleştirileri okuyor ve anlayışla karşılıyor. “ Çok güldüğüm de oluyor. Seyircinin yaptığı eleştirileri okumakla beraber, onlara çok da takılıp hayatımı karartmıyorum. Benim için mesleki anlamda çok daha önemli insanlar var. Hocalar, yönetmenler, yapımcılar var. İzleyici eleştirilerinin düşündürücü olanları da olmuyor değil. Mesela bazıları sizin iç dünyanızda düşündüğünüz ama dillendiremediğiniz şeyleri söylüyorlar.”

İş hayatına bakışı: Üniversiteden sonra dizilere başladığında canlandırdığı kaymakam karakteri bıyıklıydı sonrasında bütün yapımcı ve kanallar da bıyıklı halini istedi. “Seyirci seni öyle sevince, öyle olmaya mecbursun. Bunu ara sıra kırmaya çalışıyoruz. Oyunculuk okumak da mühendislik okumaya benzemiyor, çünkü yeni mezun bir oyuncunun karşısına çıkacak imkânlar çok daha kısıtlı. Yapacağın zamanlar belli oyunculuğu. Onun dışında ‘Ben oyuncuyum, size bir şey yapacağım’ diyerek insanları durdurup, mesleğinizi satamazsınız.”

Sultan Abdülhamit rolünü kabul etmesinde ne etken oldu: Bir Osmanlı padişahını canlandırmayı çok istiyordu. “Bu Abdülhamid olunca ayrıca güzel oldu. Senaryo çok iyiydi, hikaye derinlikliydi. Platomuz çok iyi, ekip çok profesyonel. Rolü kabul etmemde bunlar etken oldu.”

Sultan Abdülhamit rolünü canlandırırken endişeleri oldu mu; Düşündüğü tek nokta, fiziksel benzerlik oldu. Ona benziyor muyum? Ya da benzemek çok önemli mi? Burnu daha kemerli olduğu için ne yapmak lazım? Sakalını takma mı yapalım? Boynu öne doğru duruyor, biraz kambur mu dursam? Bunları çok düşündü. “Sonra şunu fark ettik; mühim olan karakterin anlamını ve derinliğini yansıtmak. Ona birebir benzemeye çalışmak çok saçma çünkü olmayacak. Çok zor bir şey… İşin fiziksel boyutundan çok duygusunu anlatmak bize daha mantıklı geldi.”

Bülent İnal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kariyer planı: Ömrü boyunca oyunculuk yapmak. “Türkiye’de, izleyici karşısına ilk hangi rolle çıkarsanız kariyeriniz hep aynı çizgide devam ediyor. Normal hayatımda sürekli ağır abi modunda takılan bir yapım yok. Böyle yaşasam herhalde ömrüm çok uzun olmaz. Özel hayatımı kimseye kanıtlama gibi bir derdim de hiç olmadı.”

Kaygıları: Anne-babanın bir arada olmasını çocuk gelişimi açısından çok önemsiyor: “Boşanmaları sevmiyorum. Boşanmış insanları ve çocuklarının halini görünce üzülüyorum. Evlenmeden önce hep ‘İnşallah doğru insanı bulurum, o beni sever, ben onu severim, bir ömür boyu çocuğu birlikte büyütürüz ve hiç ayrılmayız’ derdim. Çocuğun psikolojisi beni her zaman çok düşündürüyor. O yüzden inşallah hayatımızda böyle bir şey olmayacak.”

Fobisi var mı? Canlı yayın fobisi var. “Canlı yayınlarda ister istemez tutuluyorum ve çok konuşamıyorum.”

Babalık O’na ne öğretti? “Sanırım Çınar’dan önce biraz boş vermişlik vardı, hayata karşı, işe karşı… Her şey çok sıradan geliyordu. Ama Çınar’dan sonra hayata daha fazla asılmaya başladım.”

Eşinde onu ne etkiledi: Her zaman pozitif, sıcak, gülen yüzü. “Melis mutlu bir çocukluk geçirmiş biri. Bu benim için çok önemli. Hepimizin çocukluk sorunları, ilerleyen hayatında bir sıkıntı yaratıyor. Melis’in mutlu bir çocukluğu olmuş. Ailesiyle ilişkisi, aileye olan düşkünlüğü, hayata bakışı… Çok pozitif ve neşeli, sürekli gülen biri vardı karşımda ve bu beni çok etkiledi.”

Evde ne yapar? Set dışında evde ailesiyle vakit geçirmeyi ve yemek yapmayı seviyor. “Evde kendimize vakit ayırıyoruz. Çocuğa öğretmenlik yapıyoruz, oyun arkadaşı oluyoruz, ev işleriyle ilgileniyoruz, yemek yapıyoruz, farklı şeyler deniyoruz. Hayatımız böyle geçiyor.”

Bülent İnal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En sevdiği türkü? Gazelleri seviyor, en çok da Kazancı Bedih’i… ““Tükendi Nakti Ömrüm” ne güzel bir türkümüz mesela. “Kınıfır” türküsü de öyle. Aslında kınıfır, karanfil demek. Hem sözleri hem de melodisi çok özel bir türkü.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1992- Mahallenin Muhtarları Bölüm oyuncusu
2000- Dikkat Bebek Var /Recep
2000- Yedi Numara Bölüm oyuncusu
2001- Cesur Kuşku
2001- Karanlıkta Koşanlar/ Nuri
200-2 Azad /Azad
2002- Aşk ve Gurur Balıkçı
2003- Kurşun Yarası /Kaymakam Cemal
2005/2006- Ihlamurlar Altında/ Yılmaz Akın
2007- Kara Yılan / Kara Yılan
2008 -Kalpsiz Adam/ Oktay
2009- Bu Kalp Seni Unutur mu? / Sinan Şahin
2010/2011- Bitmeyen Şarkı /Yaman
2011- Bir Çocuk Sevdim  Timur
2013 -Tatar Ramazan /Tatar Ramazan
2014- Urfalıyam Ezelden/ Cemal Bozoğlu
2016- Babam ve Ailesi / Kemal İpekçi
2017 Son Destan / Destan
2017 /2020- Payitaht “Abdülhamid” / II. Abdülhamid

SİNEMA FİLMLERİ

1999- Kayıkçı /Hasan
2000- Dar Alanda Kısa Paslaşmalar / Mustafa Ateş
2002- Hiçbiryerde /Polis
2003- Vizontele Tuuba/ Mahmut Duran
2004- Bir Aşk Hikayesi/ İsmail
2004 Bir Aşk Hikayesi İsmail (TV Filmi )
2005 Aşk Yolu /Ömer Laçiner (TV Filmi)
2006- Cenneti Beklerken/ Gazal
2008- Başka Semtin Çocukları/ Kerim
2008 -Akşamdan Kalma/ Emin
2010- Akşamdan Kalma 2/ Emin
2012 -Akşamdan Kalma 3/ Emin
2012- Taş Mektep
2014- Balık /Kaya  

TİYATRO OYUNLARI

 2015- Köprüden Görünüş/ Eddie

1999- Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı

ÖDÜLLERİ

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD)  Medya Oscarları,

‘Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Ödülü’ / Payitaht Abdülhamid