Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burak Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burak Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burak Çelik, 21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Burak Çelik
Doğum Tarihi: 21 Temmuz 1992
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.90 m.
Kilosu:  83 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Mavi
Kardeşleri: Bir erkek bir kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/burakcelikofficial/
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

Burak Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İstanbul Eyüp’te doğup büyüdü. Bir erkek, bir de kız kardeşi var. “Annem ve babam bize her zaman sıcak bir aile ortamı sundu. Birbirine her anlamda destek veren bir aileyiz.”   

Çocukluk yılları: Çocukluğundan beri hep televizyon sektöründe olmak istemesine rağmen bununla ilgili herhangi bir girişimi olmadı. Babasının iş yerinde çalıştığı dönemde, babasının ofise gelen bir arkadaşı, onu gördü ve kesinlikle oyunculuk sektöründe başarılı olabileceğini söyledi. “Her şey bu şekilde başladı. Babamın o arkadaşı sonra menajerim oldu. Güzel bir çocukluk geçirdim, aile bağlarımız kuvvetliydi. Sabahtan akşama sokaklarda oynayarak geçti çocukluğum. Sabah çıkıp akşam ezanında eve gelen çocuklardandım.”

Eğitim hayatı: Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde Oyunculuk Bölümü’nü bitirdi.

Hayatının dönüm noktası: ‘Best Model of Turkey’ ve ‘Best Model of The World’ yarışmalarına katılması ve birinci olması hayatının akışını değiştirdi. Hande Yener’in ‘Kraliçe’ ve ‘Hasta’ isimli şarkılarının klibinde oynadı. “Bir gün spor yaparken ‘Karagül’den teklif geldi ve çok ani bir şekilde deneme çekimi için Gaziantep’e gitmem gerekti. Sonrasında da orada kaldım zaten. Ama şunu söyleyebilirim, ilk set günümde çok heyecanlıydım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Karagül’ dizisinde canlandırdığı ‘Serdar’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karı Yazı’ dizisinde canlandırdığı ‘Erdem’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişisel gelişim: Kendini oyunculuk konusunda geliştirmek için çok çalışıyor. Dolunay Soysert, Ümit Çırak, Ayşegül Aydın gibi isimlerden oyunculuk dersi aldı. “Bir oyuncuda olması gerekenin öncelikle eleştirilere açık olmak ve oyunculuğunu ilerletebilmek adına yenilikler katmaktan çekinmemek olduğunu düşünüyorum. Beni oyunculuğa iten en önemli faktörler ise daha iyi nasıl olabilirim düşüncesiydi. Mümkün olduğunca, fırsat buldukça film izlemeye ve yeni projeleri de takip etmeye çalışıyorum. Oyunculuk bence hem heves hem de yetenek işi, heves ve yetenek varsa bunun eğitimle pekiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Burak Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Ekran için yakışıklılığın bir avantaj olabileceğini ancak tek başına yeterli olmadığını düşünüyor. “Oyunculuk bu kadar tesadüfen ya da kendiliğinden yapılacak bir iş değil. Oyunculuk asla sadece yüz güzelliğine indirgenemez. Çok çalışmak, fedakârlık yapmak ve üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Güzellik ya da yakışıklılık kavramlarının arkasına sığınmanın uzun ömürlü olabileceğine inanmıyorum. Umarım meselenin sadece güzellik ve yakışıklılık olmadığının herkes farkındadır.”

Sette nasıl birisi? Rolüne hazırlanırken genelde birçok farklı metottan parçalar birleştirmeye gayret gösteriyor. Tek bir metoda bağlı kalmıyor. Canlandıracağı karaktere hazırlanırken, rolün iç dünyasını yaratan, onu o yapan özellikleri irdeleyip, psikolojik bir perspektiften bakmaya özen gösteriyor. “Karakterin iç dünyasına adapte olup, sorular sormaya çalışıyorum, birçok makale okuyup, araştırmalarda bulunuyorum.

İlk sinema filmi: Murat Dündar- Murat Emre Kaman/ Deli Aşk

Aşka bakışı: “Aşk planlı yaşanacak bir şey değil. Bulur ve yaşarsınız. Mutlu bir ailenin hayalini kuruyorum diyebilirim. Ama İlişkilerin temelinde mutlaka güven olması gerektiğini düşünüyorum. Evet, insan sevdiği insanı paylaşamayabilir. Zaten sevgi ve aşk paylaşamama duygusunu getirir. Önemli olan bunu dengelemek diye düşünüyorum. Ben de kıskancımdır ama her şey dozunda olduğu sürece çok sorun olacağını düşünmüyorum.”

Hayata bakışı: Bu güne kadar ‘keşke yapmasaydım’ dediği bir iş olmadı.  Her şeye tecrübe ve alınması gereken bir ders olarak bakıyor. “Günümüzde modellikten oyunculuğa geçmiş bir çok iyi oyuncu var ama her model oyunculuk yapabilir diye bir kaidenin olduğuna da inanmıyorum. Çünkü, oyunculuk daha teferruatlı bir iş ve iyi bir eğitimden geçiyor. İyi oyuncu olabilmek adına kendine sürekli yeni şeyler katman gerekiyor.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk hayatının tam merkezinde olmasa da onun için çok önemli bir noktada. Hayatının büyük bir kısmını oyunculukla ilgili şeylerle vakit harcayarak yaşıyor. “ İnsanlar tarafından sevilmek çok güzel bir duygu, bu işimizin avantajı. Bir taraftan da hepimiz insanız. Bazen canımız sıkkın olabiliyor, özel hayatımızla ilgili sorunlar yaşayabiliyoruz. Ama izleyici sizi hep ekranda benimsediği gibi görmek istiyor. Bu da işin dezavantajı diyebilirim. Tanınıyor olunca tabii ki bazı noktalarda daha dikkatli olmak gerekiyor ama ben her zaman özgür hissetmeyi sevdim. Açıkçası bu durum beni çok etkilemiyor.”

Kariyer planı: Kariyerinin gelişimine çok önem veriyor. Sadece dış görünüş olarak değil, yetenek anlamında da anılmak en büyük hedefleri arasında. “Hep daha iyisini, daha fazlasını yapmak istiyorum. Şu an olduğum adamdan çok farklı durup, konuşmak, beni iyi hissettirir. Böyle bir karakter kişiyi tatmin eder. Bundan sonraki projelerimde rol ayırt edeceğimi düşünmüyorum. Oyunculuğumu geliştirmek adına en zorunu yapmak için çalışmak istiyorum. Bir hikayeyi ya da karakteri oynamaya değer kılan gerçekçiliği ve benim için heyecan uyandırması.”

Gelecek Hayali: Adı anıldığında insanların aklına dış görünüşünden ziyade oyunculuğundaki başarısının gelmesi en büyük hedefi. “’Yakışıklı oyuncu’ olarak anılmayı haksızlık olarak  görmüyorum ancak yakışıklılığın yeteneklerimin önüne geçmesini istemem. Dış görünüşümden ziyade yaptığım işlerle başarılarla anılmayı tercih ederim.”

Burak Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Rol modeli: Marlon Brando ve Al Pacino.

Kimlere hayranlık duyar? Ne iş olursa olsun işini severek yapan insanlara hayranlık duyuyor.

Kadında çekicilik kriteri: Zeki ve kendine güvenen kadınları çekici buluyor.

Evde ne yapar? Boş vakitlerinde, mesleğiyle ilgili bol bol okuyor, izliyor ve devamlı kendini geliştirmeye çalışıyor.

Formunu nasıl koruyor? Spor her zaman hayatının parçası oldu. Sağlıklı olmak adına fırsat buldukça spora vakit ayırıyor. “Spor yapmak hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendimi çok iyi hissettiriyor. Zaman zaman orman koşularına da ağırlık veriyorum.

Stilini nasıl tanımlar? Gündelik giyimde, kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle giyiniyor genelde spor giyinmeyi tercih ediyor. En çok ayakkabıya dikkat ediyor. Gardırobunda en çok, ayakkabı ve tişört var.

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyada geniş bir fan kitlesi var. “Gelen mesajları okumaya çalışıyorum. İlgi elbette mutlu ediyor. Sevilmek ve beğenilmek güzel şey.

En büyük zaafı ne? En çok tatlıya karşı zaafı var.

TELEVİZYON DİZİLERİ:

2020- Kuruluş: Osman / Kongar

2019 – Sevgili Geçmiş / Mahir Denizhan

2017/2018- Söz / Selim

2017 – Kara Yazı / Erdem Demir

2016 – Hayat Sevince Güzel / Barış

2013/2016 – Karagül / Serdar Kılıçoğlu

SİNEMA FİLMLERİ

2018 – Karanlıktaki Melekler (Berk) (Sinema Filmi)

2017 – Deli Aşk/ (Jeremy Jackson

2017-  Angels of Darkness / Berk

ÖDÜLLERİ

2013-Best Model of Turkey

2013 -Best Model of the World