Ana sayfa Dizi Haberleri Büyük umutlarla başlayan yaz dizilerinde bir kaçı hariç alarm zilleri çalmaya başladı!

Büyük umutlarla başlayan yaz dizilerinde bir kaçı hariç alarm zilleri çalmaya başladı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sezon boyunca heyecanlı, sürükleyici, konularıyla daha ağır dizileri takip eden izleyenler, yaz sezonunda ise daha farklı diziler görmek istiyor ekranda. Çoğu romantik komedi olan yaz dizileri arasında farklı konularıyla gençlik dizileri, dram türündeki yapımlarda ekranda yerlerini almakta.

Yaz sezonu, genel olarak izleyicinin dikkatinin dağıldığı, düzenli izleyici olmaktan uzaklaştığı, tatil nedeniyle televizyona daha uzak bir tutum sergileyen bir süreç izliyor. Bu nedenle kanalların işi zaten baştan zor! izleyiciyi akşam ekran başına toplayarak heyecan yaşatan ve bir sonraki bölümü merakla bekleten yapımlara çekmek hayli zor bir çaba!

Kimi zaman son derece iyi çıkışlar yakalayan ve bu başarıyı sezona da taşıyan diziler görsek de genel olarak yaz dizilerinden çok azı sezona devam edebiliyor. Bu yaz hangi dizi devam eder, hangileri gider bilinmez ama bir kaç haftadır ekrana gelmeye başlayan dizilerin ilk bölümleriyle aldıkları reytingler ve sosyal medyada gösterilen ilgiye bakılarak pek çoğunun sezona devam etmesinin zor olduğu görülüyor!

Gelin şimdi yaz sezonunda ekrana gelmeye başlayan dizilerin genel bir analizini yapalım…

Büyük umutlarla başlayan yaz dizilerinde bir kaçı hariç alarm zilleri çalmaya başladı! 10

Özellikle iki diziyi öne almak gerekiyor. Bu dizilerden birisi Makedonya Üsküp’te çekilen ve naif hikayesi ile izleyiciyi daha tanıtımlarıyla yakalamayı başaran TRT1’deki Balkan Ninnisi ile Fox TV’de deneyimli ve genç kadroyu buluşturan, liseli gençlerin sınıf mücadelesini konu alan Tozluyaka dizilerini bir kenara koymak gerekiyor.

Bu iki dizi, yaz sezonunda yayınlanmaya başlayan diziler arasında en çok dikkat çeken iki yapım olma özelliğini taşıyor. Şimdilik sosyal medya dönüşleri de oldukça iyi. İki dizi de reytingleriyle yaz sezonunun en başarılı yapımları oldular şu ana kadar.

Balkan Ninnisi dizisinin 3 bölümü ekrana geldi. Bir aşk hikayesinin eğlenceli anlatımı, izleyiciyi yaz ekranında naif hikayesiyle çekiyor. Kadrosu, konusu, hikayesi, farklı kültürlerdeki bakış açısıyla Balkan Ninnisi sevilen b ir yapım oldu.

Tozluyaka dizisi de hem deneyimli ve hepsi birbirinden ünlü isimler ile genç kuşak ve başarılı oyuncuları bir araya getiren bir yapım. Aynı zamanda hikayesiyle de izleyenlerin dikkatini çekiyor. Genç kuşak isimleri sıklıkla konuşacağımız bir yapım olarak Tozluyaka dizisi, şimdiden kendisini ispatlamış görünüyor…

Büyük umutlarla başlayan yaz dizilerinde bir kaçı hariç alarm zilleri çalmaya başladı! 11

Ekranın diğer yapımları ise bu iki dizi kadar şanslı değil ne yazık ki! Örneğin büyük ümitlerle başlayan atv’nin Gül Masalı ve Fox TV’nin Senden Daha Güzel dizileri, izleyenlere bekleneni sunamıyor! Gül Masalı, dram bir hikaye ve Senden Daha Güzel de romantik komedi türünde. Fakat reytingleriyle de kendi izleyicilerini oluşturmaya başladıklarını ve iyi bir süreç yaşadıklarını söyleyebiliriz.

Büyük umutlarla başlayan yaz dizilerinde bir kaçı hariç alarm zilleri çalmaya başladı! 12

Pazartesi günleri atv’de yayınlanan Sevmek Zamanı dizisi için de beklentiler yüksek ancak reytingler düşük geliyor! Deniz Işın ile İlhan Şen ikilisinin dizisi, beklenen ilgiyi göremiyor!

Yine Atv’nin İçimizdeki Ateş ve TRT1’in Seni Kalbime Sakladım dizileri de iddialı bir hazırlık süreci ve tanıtımla ekrana gelse de istenen başarıyı gösteremedi!

TRT1’in Kara Tahta dizisi finale giderken, Kanal D’nin Seversin dizisinin reytingleri de kanal için pek de olumlu durmuyor!

Büyük umutlarla başlayan yaz dizilerinde bir kaçı hariç alarm zilleri çalmaya başladı! 13

Fox TV’de polisiye komedi olarak sunulan ve Sinem Ünsal ile Halit Özgür Sarı’nın iyi bir ikili olmasına karşın reytingleriyle umut vermeyen Gizli Saklı dizisi için de yaz sezonu zor geçecek görünüyor!

Gidişata bakılınca, bir kaç dizi dışında pek çok dizinin yaz sezonundan sonra yeni sezonda devam etmesi zor görünüyor! Yeni yaz dizileri ekrana gelmek için gün sayarken, varolan diziler ise zorlu bir mücadele veriyor ekranda. Bakalım hangileri gidip, hangileri kalacak? Bekleyip göreceğiz..