Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Cansu Dere Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Cansu Dere Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Cansu Dere, 14 Ekim 1980 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Cansu Dere
Doğum Tarihi: 14 Ekim 1980
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.76 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Kardeşleri: Arda Dere
Instagram: https://www.instagram.com/cansudere/
Evcil Hayvanları: Kedisi ve köpeği var.

Cansu Dere Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesi Yunanistan göçmeni, bir erkek kardeşi var. “Babam beni zaman zaman ‘Asık suratlı kızım’ diye severdi. Galiba küçük yaştan beri kendimi korumakla ilgili bazı duvarlarım var. Ancak bunun böyle bilinmesiyle ilgili bir sıkıntım yok. Kendimi ya da ne kadar tatlı olduğumu kanıtlamak için bir çabam yok. Nasıl hissediyorsam öyle davranıyorum.”

Eğitim hayatı: İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı.  İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: 2000 yılında Kanal D Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda Türkiye 3. güzeli seçildi ve profesyonel mankenlik yapmaya başladı.  Hakan Yıldırım, Cengiz Abazoğlu, Ümit Ünal, Evrim Timur, Arzu Kaprol, Bahar Korçan gibi Türkiye’nin en önemli moda tasarımcılarının defilelerinde yer aldı. ITKIB’ in tüm yurtdışı organizasyonlarında Türkiyeyi temsil etti.  2002-2003 yıllarında Paris’te çeşitli defilelere katıldı ve birçok önemli fotoğrafçıyla başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. İlk sunuculuk deneyimini Kanal D’deki ‘Çocuk ve Müzik’ programıyla yaşadı. Ardından 2004 yılında Show TVde yayınlanan ‘Türkiye’nin Yıldızları’ adlı yarışmayı sundu. NTV’de yayınlanan ‘Life Style Moda’ programında sunuculuğun yanı sıra editörlük de yaptı. 2005’te yine NTV’de ‘N Moda’ programının sunuculuğunu üstlendi. 2004 yılından itibaren de oyunculuk yapmaya başladı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2004’te Hilal Saral’ın yönettiği ‘Metro Palas’ adlı dizide canlandırdığı ‘Nazan’ karakteri ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güz Yangını’ dizisinde canlandırdığı ‘Ceylan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Hiçbir konuda aşırılıktan hoşlanmıyor, fazla soru sorulmasını sevmez, mesafeli, gereksiz samimiyetten hoşlanmıyor, kalabalık ortamlardan uzaklaşır, sabırsız, içe dönük, kararsız.

Sosyal: Çok sosyal biri değil. İçedönük. Sadece tanıdığı, sevdiği insanlarla sosyal oluyor. “Dağıtmam ama çok güzel, fıstık gibi eğlenirim. Bunu da güvenli, özgür hissettiğim yerde yapmayı tercih ederim. Yargılanmaktan hoşlanmıyorum. Bir gece eğleneceğim diye 10 gün haberlerle uğraşamam.”

Düşünce yapısı:  Değişik, daha önce görmediği yerlere seyahat etmeyi çok seviyor bu seyahatlerin içsel yolculuğuna katkısı olduğunu düşünüyor. “Ben kendimi bile seyahatler sırasında daha iyi tanıdım. Mutlu olabileceğim küçük şeyler buldum, hayata bakış açımı değiştirdim. Yüklerimden kurtulup özgürleştim. Aynı anda gülüp aynı anda susabildiğim arkadaşlarımla yaptığım yolculuklar müthiş.”

Cansu Dere Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Projelerde seçici davranıyor. “Seçici olma, yaptığı işe kıymet veren her insan için geçerli bir durumdur diye düşünüyorum. Benim için önce hikâyeyi, senaryoyu okuduğum anda kalbime, aklıma girmesi önemli. Karakterin verdiği heyecan, tanımak isteme duygusu, macerasına ortak olma arzusu. Bunlar çok mühim. Bunu yakaladıktan sonra diğer konulara sıra geliyor. Daha önceki işlerimde de gördüğüm gibi, var olan hikâyeyi hayata geçirecek yapım şirketi de çok önemli. Çünkü iyi bir ekibi bir araya getirmek en az hikâyenin kendisi kadar önem taşıyor.”

Mutluluk kaynağı: Şu ana kadar pişmanlık duyduğu ya da O’nu üzen bir işi olmadı. Hepsinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyor.

İlk sinema filmi: Çağan Irmak/ Kabuslar Evi: Takip

Aşk tanımı: Aşkı “dinamiği değişken, hiç belli olmayan bir hal” olarak tanımlıyor. “Aşık olduğumda kesin bir şey demek zor ama anlarım, bilirim. Belli olur herhalde. Çabuk kaynaşmam. Sabrım sınırlıdır. Dengeli ve ciddi olmayı severim.”

Hayata bakışı: 17 yaşından beri tanınıyor olmanın ve göz önünde büyümenin yaşamına, hayata bakışına çok fazla getirisi oldu. “Her şeyin unutulduğunu, kendini fazla önemsememen gerektiğini ve her şeyi kontrol edemeyeceğini. En önemli şeyin kişilik, vicdan olduğunu. Ve delirmemeyi öğrendim. Sağlam ilişkilerin yavaş yavaş kurulabileceğine inanıyorum. İnsan tanımak, güven kazanmak zaman ve sabır işidir. Çevremizdeki herkesle aynı mesafe ve yakınlıkta olunabileceğine inanmayan biriyim, aksi pek samimi olmaz. Yeni tanıştığım birine karşı ilk tutumum nerede ve hangi koşullarda olduğuyla da ilintili.”

İş hayatına bakışı: “Tanınıyor olmak yaptığımız işin doğal bir sonucu. Her zaman sadelikten ve doğallıktan yanayım. Proje seçimlerinde titiz davranırım. Her karar bir risk taşır. Seçimlerimden pişman olmamak, sonuçlarından mutlu olmak çok gurur verici gerçekten.”

Kariyer planı: Hayatı boyunca uzun vadeli planlar yapmayı sevmemiş. “Genç yaşımda şöhretle tanıştım. Kazanmak için çok çaba harcamadım, planlar kurup büyük fedakarlıklarda bulunmadım. Bu nedenle de şöhretimi kaybetmekten korkmuyorum. Hayatımı şekillendirmesine müsaade etmiyorum.”

Gelecek Hayali: Komedi filminde oynamak istiyor. “Komedinin çok zor olduğunu düşünüyorum ve iyi komedi yapanlara sonsuz saygı duyuyorum. Ve daha çok filmde oynamak istiyorum, güzelliğimle ön plana çıkmadan. Mümkünse bana güzel kız rolü verilmesin.”

Cansu Dere Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kaygıları: Teknolojinin ve sosyal medyanın insan hayatına getirilerinden kaygı duyuyor. “Kötülük, vicdansızlık, ahlaksızlık hep vardı ama iletişim mecraları arttığı, hayatımıza sosyal medya girdiği için artık bununla daha sık yüzleşiyoruz. Yani aslında kötülük daha görünür olmak durumunda kaldı. Daha çok kendimiz gibi olana vicdanlı, ötekileştirdiğimize vicdansız olma eğilimimiz var. Yaşadığımız en büyük toplumsal sorunlardan biri. Böyle gözlemliyorum, üzücü.”

Doğa ile ilişkisi: Doğayı, hayvanları ve çocukları çok seviyor. “Ama büyüklerin hepsini sevmiyorum. İnsan sevilesi bir şey mi pek de emin değilim. Yani, sevilmeye değer olanı var elbette şükür ama samimi olayım, sevilmeyecek olanı da bir hayli.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2003/2005- Alacakaranlık  / Irmak Bozoğlu

2004- Metro Palas/Nazan

2004-Avrupa Yakası /Konuk Oyuncu

2005 -Güz Yangını/ Ceylan

2006/2008 –Sıla/ Sıla

2009/2011- Ezel / Eyşan Atay

2009- Altın Kızlar /Konuk Oyuncu

2012- Muhteşem Yüzyıl/ Firuze- Hümeyra

2016/2017- Anne / Zeynep Güneş

2018- Şahsiyet/ Nevra Elmas

2019- Ferhat ile Şirin/ Banu Karalı

SİNEMA FİLMLERİ

2006 Kabuslar Evi: Takip
2007- Son Osmanlı Yandım Ali / Defne
2009- Acı Aşk / Oya Yılmaz Ataoğlu
2009- Casus Kızlar/ Alex
2009- Yahşi Batı/ Mary Lou
2012- El Yazısı/ Zeynep
2011 Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm/ Songül

ÖDÜLLERİ

2017 -5.GQ Men Of The Year Ödülleri /Yılın Kadını / Anne