Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Cemil Büyükdöğerli Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Cemil Büyükdöğerli Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Cemil Büyükdöğerli, 24 Aralık 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve sunucu.

Adı: Cemil Büyükdöğerli
Doğum Tarihi: 24 Aralık 1980
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.85 m.
Kilosu: 83 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Berrak Kuş
Çocuğu: Cevdet Ali Büyükdöğerli
Instagram: https://www.instagram.com/cemil_buyukdogerli/

Cemil Büyükdöğerli Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Kendisi gibi oyuncu olan Berrak Kuş ile evli, çiftin Cevdet Ali adında 6 yaşında bir oğlu var.

Çocukluk yılları: Oyunculuk sevdası lise yıllarında başladı. İlk sene tiyatro bölümünü kazanamayınca hukuk bölümüne girdi ancak oyunculuk ağır basınca hukuk bölümünü bıraktı. “Ortaokul ve liseyi yatılı okudum. Sahneye ilk olarak lise birde çıktım. Sonra bu işi becerebileceğimi düşündüm ve tiyatroyu çok sevdim. Zaten o sahne tozunu yutunca kolay kolay kopamıyorsunuz. Üniversite sınavına ilk girdiğim sene, yetenek sınavım biraz olaylı geçti ve tiyatro bölümünü kazanamadım. Açıkçası, sırf ailem ’Bizim oğlan da bir yerleri kazandı’ desin diye, başka bölümler de yazmıştım. Dolayısıyla, boş boş oturmamak için puanımın tuttuğu hukuk bölümüne girdim. Derslere katılmasam da okulun tüm aktivitelerinde vardım. Bir yıl sonra tekrar sınava girdim ve tiyatro okumaya başladım.

Eğitim hayatı: 1999 yılında Gazi Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Ardından Gazi Üniversitesi Hukuk Bölümü’ ne girdi. Bir sene okuduktan sonra hukuk bölümünü bıraktı. 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nü kazanarak oradan mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: Bilkent’te okurken Şahan Gökbakar yakın arkadaşıydı, onun yönlendirmesi ile İstanbul’a geldi. “Mezun olduğum yıl  Devlet Tiyatroları’nın sınavına girecektim ama sınava bir hafta kala Şahan Gökbakar geldi. Zaten Bilkent’ten çok yakın arkadaştık. Birlikte çalışmayı teklif etti ve öylece İstanbul’a geldim. Sektöre, ’Dikkat Şahan Çıkabilir’ projesiyle girdim. 26 bölüm boyunca Şahan ile birlikte çalıştık. Skeçlerde Şahan’a yardımcı oyunculuk yaptım. Daha sonra ’Gen’ filminde birlikte rol aldık. Sonra hayatıma tiyatro girdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ de canlandırdığı ‘Prof.Dr.Fahrettin Topak’ rolüyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kavak Yelleri’ dizisinde canlandırdığı ‘Atakan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: İşten arta kalan zamanlarını ailesiyle beraber geçirmeyi tercih ediyor. “İş dışında ben genelde evde vakit geçiren biriyim. Eşimle, oğlumla zaman geçiriyorum. Sesli kitap seslendiriyorum setten vakit buldukça. Okumayı, durmayı, düşünmeyi severim.”

Mutluluk kaynağı: Oğlu en büyük mutluluk kaynağı. “Ali’yle annesi de, ben de bir iki günlük kısa kaçamaklar dışında hiç ayrı kalmadık. Ailecek birbirimize düşkünüz. O da bizimle vakit geçirmeyi sever. Yoğun çalıştığımız günler çok özlüyoruz birbirimizi. Gurur duyduğumuz harika bir evladımız var çok şükür.”

İlk sinema filmi: Togan Gökbakar/ Gen

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu, televizyon, tiyatro, sinema diye ayırmıyor. “Ben oyuncuyum ve mesleğimi icra edebildiğim her yer bana keyif veriyor. Bunu çok ayırmamak gerektiğini düşünüyorum. Ama yine de sahnenin başka bir büyüsü var tabii ki. Dört yıl boyunca eğitimini aldığımız ve üstüne çıktığımız zaman kendimizden geçtiğimiz büyülü bir yer sahne. O yüzden tiyatroyu ne sinemayla, ne de televizyonda yaptığım işlerle karşılaştıramam. Maddi açıdan tabii ki televizyondan daha iyi kazanıyoruz ama yine orada da bir şeyi sevmeden yapmak çok zor. Oyuncu oyuncudur. Şu oyuncusu, bu oyuncusu diye ayırmak doğru değil bence.”

Kariyer planı: Sevdiği, içine sinen projelerde yer almayı tercih ediyor. “Genelde hep sevdiğim işlerde yer almaya çalışıyorum. Çok şükür işimi severek yapıyorum ama işkolik olduğumu sanmıyorum. Tabii ki işimi özenle ve titizlikle yapmak mesai gerektiren bir şey. Ama biz oyuncular zaman zaman çok yoğun çalışsak da işlerimiz arasında nefes alabileceğimiz boşluklarımız da oluyor.”

Cemil Büyükdöğerli Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kadında çekicilik kriteri: Mutlu olması kadını çekici kılıyor. “Hali, tavrı, davranışları, bana olan yaklaşımı çok önemli. Kendini ve etrafındakileri seven insanları, seviyorum. İçinde yaptığı işe, ailesine ve yaşamaya karşı bir tutku olmalı. Bence tutkusuz bir insan, yarım insandır. Eğlenmeyi ve iyi vakit geçirmeyi bilsin. Tip olarak ise bir şey söyleyemem. Çünkü bence insanlar sarışın veya esmer olunca güzel olmuyorlar. Gözlerindeki mutluluk önemli.”

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlarda yemek yemeyi de yapmayı da seviyor. “Benim için lezzetli bir şey yemek müthiş bir zevktir. Elim de son derece yatkındır, mutfağa girmeyi severim. Ama 11 yaşından beri evden ayrıyım ve 16 yaşından beri de yalnız yaşıyorum. Ancak çok yoğun bir hayatım olduğu için çok sık yemek yapamıyorum. Sadece tatillerde, arkadaşlarımla bir yerlere gittiğimde onlara özel bir şeyler deniyorum.

TELEVİZYON DİZİLERİ     

2021- Maraşlı/ İlhan Türel

2019- Bir Aile Hikayesi/ Engin

2018- Dip/ Fuat

2016/2017- Bana Sevmeyi Anlat/ Onur Bozan

2015- Ne Münasebet

2013/2014-  Muhteşem Yüzyıl / Yasef Nassi

2015- Karadayı / Boksör Hilmi

2012- Çıplak Gerçek / Demir

2008/2011-  Kavak Yelleri / Atakan

2005-  Dikkat Şahan Çıkabilir/ Prof. Dr. Fahrettin Topak

SİNEMA FİLMLERİ

2016- Bir Gün Bir Çocuk / Mete

2016- Yeryüzündesin. Bunun Bir Tedavisi Yok / Kerem (Kısa Film)

2013- Göl Zamanı/ Ahmet

2006- Gen/ Officer Cemil

TİYATRO OYUNLARI

2019- Tartuffe / Cleante

2012- Süpernova / Beautiful Burnout

2011- Kutlama / Festen / Christian

2010- Malafa

2009- Pornografi /

2007- Kürklü Merkür / Parti Konuğu

2008- Vur / Yağmala / Yeniden / Odyssiea

2006- Mutlu Günler

SUNUCULUK YAPTIĞI YAPIMLAR

2016- Bir İş İçin Lazım / TV 8