Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur, Cannes’daki fuarın baştacı oldu! İşte Türk dizilerinden en çok ilgiyi çekenler…

Çukur, Cannes’daki fuarın baştacı oldu! İşte Türk dizilerinden en çok ilgiyi çekenler…

tarafından zk zk

Türk dizileri yurt dışı pazarını sarsmaya devam ediyor. Aralarında Çukur, İstanbullu gelin ve Ufak Tefek Cinayetler’in de olduğu diziler MIPTV Fuarı’nda görücüye çıktı.

Habertürk Gazetesi’nden Mustafa Doğan “Cannes’dan yansıyanlar” başlıklı yazısında sanıldığı gibi fuara katılmama kararının alınmadığını tam tersine yerli dizilerin Cannes’a resmen çıkarma yaptığını anlattı.

Çukur, Cannes'daki fuarın baştacı oldu! İşte Türk dizilerinden en çok ilgiyi çekenler... 10

Mustafa Doğan yazısında “TELEVİZYON sektörünün kalbi hafta başından bu yana, televizyon ve dijital içerik fuarı MIPTV’ye ev sahipliği yapan Cannes’da atıyor. MBC’nin siyasi bir refleksle aldığı Türk dizilerinin gösterimini durdurma kararının ertesindeki ilk fuar MIPTV. Bu yüzden sektör adına ayrı bir anlam taşıyor bu yıl” ifadeleriyle yazısına İTO, Calinos Entertainment, Global Agency, Inter Media, TRT, Ay Yapım ve Kanal D’nin başı çektiği sektörün önemli oyuncularının katıldığı bilgisini veriyor.

Çukur, Cannes'daki fuarın baştacı oldu! İşte Türk dizilerinden en çok ilgiyi çekenler... 11

1 milyar dolar ihracat hedefine adım adım ilerleyen bir sektöre yakışan bir tablodan söz eden Mustafa Doğan, en çok hangi dizilerin ilgi gördüğünü de yazısında şöyle anlatıyor:

“Türk stantlarına olan ilgi, önceki yıllara kıyasla daha da artmış. 70 farklı milletten televizyoncular ve yapımcılar içeriklerle yakından ilgilenmiş.

İlgi her zaman olduğu gibi öncelikle ‘diziler’ üzerinde yoğunlaşmış. Diğer içeriklere olan ilgide de bu sene gözle görülür bir artış olmuş ama başrol değişmiyor tabii.

Çukur, Cannes'daki fuarın baştacı oldu! İşte Türk dizilerinden en çok ilgiyi çekenler... 12

Hatta öyle bir boyuta ulaşmış ki Türk dizileri çılgınlığı, ‘Dudaktan Kalbe’, ‘Ezo Gelin’ gibi eski içerikler bile kıymete binmiş.

DİZİLERDE ÇUKUR BAŞI ÇEKİYOR

Çukur, Cannes'daki fuarın baştacı oldu! İşte Türk dizilerinden en çok ilgiyi çekenler... 13

Yeni işlerde ise en çok ilgiyi gören üç yapım ‘Çukur‘, ‘Ufak Tefek Cinayetler’ ve ‘İstanbullu Gelin’ olmuş.

‘Çukur’un haklarını alıp uyarlamak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazlaymış.”