Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisi bitti ama hala unutulmadı! Dizi yurt dışından ödül kazandı!

Çukur dizisi bitti ama hala unutulmadı! Dizi yurt dışından ödül kazandı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV’de 2017 yılında yayınlanmaya başlayan ve ekrana geldiği dönem çok büyük izleyici kitlesi edinen Çukur, haziran ayında final yaptı ve arkasında unutulmaz sahneler, karakterler bıraktı. Çukur dizisi sona ereli dört ay geçti ama hala unutulmadı. Fenomen dizi yurt dışından ödül kazandı.

Ay Yapım tarafından çekilen ve başrollerinde Aras Bulut İynemli, Damla Sönmez, Erkan Kolçak Köstengil, Rıza Kocaoğlu, Necip Memili gibi usta isimlerin yer aldığı Çukur dizisi dört sezon ve 131 bölüm olarak ekrana geldi.

Senaryosu Gökhan Horzum ve Damla Serim tarafından kaleme alınan Çukur, her bölümünde izleyiciye ayrı bir heyecan yaşattı. Dört sezonun sonunda dizi unutulmaz karakterlere ve sahneleri hafızalara kazıdı.

Yönetmenliğini Sinan Öztürk ve Özgür Sevimli’nin üstlendiği Çukur dizisi sadece Türkiye’de değil The Pit ismiyle yurt dışında da büyük ilgi gördü. Unutulmaz dizi, Türkiye’nin birçok kez format aldığı, dünyanın en iyi dizi üreticilerinden Güney Kore’de ödüle layık görüldü. 16.Seul Uluslararası Drama Ödülleri’nde kazanan dizi Çukur oldu.

Dördüncü sezonuyla haziran ayında final yapan dizi, 41 ülkeden 238 yapımın arasından seçilerek finalde yarışacak yapımlar arasında yer almaya hak kazanmıştı.

Dört sezon boyunca pazartesi akşamlarına damga vuran ve birçok ilke imza atan ‘Çukur’ dizisi, gerek reytinglerde gerekse sosyal medyada adını zirveye yazdırırken hem hikayesiyle hem de gerçekleştirdiği farklı sosyal sorumluluk projeleriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı.