Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Damla Colbay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Damla Colbay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Damla Colbay  14 Ocak 1993 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Damla Colbay
Doğum Tarihi: 14 Ocak 1993
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.66 m.
Kilosu:   52 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Ayten Colbay
Babası: Erhan Colbay
Instagram: https://www.instagram.com/damlacolbay/
Evcil Hayvanları: Kedisi Pişi.

Damla Colbay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi ev hanımı, babası PTT’den emekli. İki kardeşler; bir ablası var. İstanbul’a gelirken babasının, “Kızım dönüp baktığında geçmişinde utanacağın şeyler olmasın” nasihatini kulağına küpe yapmış.

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayali değildi. “Açıkçası o zamanlar herhangi bir meslek için hayal kurmuyordum. O zaman ki hayallerim arasında daha çok lunaparka gitmek, daha çok oyun oynamak gibi şeyler vardı. Yalnız o zamanlar dizi ve filmlerde izlediğim sahneleri ayna karşısında taklit etmeye çalıştığımı da hatırlıyorum. Sanırım o bir başlangıçtı. Sonrasında lisede okul tiyatrosuna girdim. Ardından da oyunculuk sınavlarına girmeye karar verdim ve o yolculuk şimdi beni buralara getirdi.”

Eğitim hayatı: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü mezunu.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Her şey lisede okulun tiyatro bölümüne girmesiyle başladı. “Babam, “Önce bir yerleri kazan, sonra izin vereceğiz,” dedi. Pamukkale Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım ama tiyatro eğitimi almak istediğim için kayıt yaptırmadım. Ailem, tiyatroyu ne kadar istediğimi görünce bana destek oldu ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Sahne Sanatları bölümünün sınavına girdim ve kazandım.”

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini ‘Kara Para Aşk’ dizisi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? 2015 yılında ‘Hayat Mucizelere Gebe’ dizisinde ilk başrolünü oynamış ve bu dizi ile kariyerinde önemli bir çıkış yaşamıştır.

Damla Colbay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Sessiz, sakin, pozitif, kavga gürültü sevmiyor.

Kişisel gelişim: ‘Reiki’ ve ‘Teta’ isimli şifa yöntemiyle ilgileniyor. “Bu yöntemler sayesinde aslında evrenle işbirliği yapmamız gerektiğini ve yaşadığımız şeyleri kendimizin yarattığını keşfettim.”

Düşünce yapısı: Hem maddi hem de manevi olarak kendini hayata hazırladığı bir evrede. Kendini çok umutlu ve huzurlu hissediyor. “Güzel şeyler olacağını hissediyorum. Ayrıca çok özgür hissettiğim, kendimi affettiğim, sevdiğim ve kabul ettiğim bir dönemdeyim. Hepimiz kendimizi sevdiğimizi sanıyoruz. Ben de öyle diyordum ama bilinçaltımızda o kadar çok kod var ki… Şimdi ne yaparsam yapayım “Doğru bildiğim buymuş demek ki,” deyip kendi kendimin arkasında durmayı ve kendime destek olmayı öğrendim. Hepimiz kendimize kızıyoruz ve geçmişe takılıp kalıyoruz. ‘Keşke’lerle yaşıyoruz. Bu yüzden ileriye gidemiyoruz. Ben tüm bunları paylaşarak elimin değdiği her insana ışık olmak istiyorum. Oyunculuk yapmamın nedenlerinden biri de bu.”

Mutluluk kaynağı: Muhteşem bir aileye sahip olmak.

Aşıkken nasıl bir kadın: İkili ilişkilerinde eskiden çok kıskançken bu özelliğini zamanla törpülemiş. “Bakış açımı değiştirdim çünkü. Ben karşımdakine sevgi dolu yaklaşırsam, aynam olduğu için, o da bana karşı sevgi ve sadakat dolu olacaktır. Kendi enerji alanımı seviyorum. Benim ve karşımdakinin kendi özel alanı olmalı.”

Hayata bakışı: Evrende her şeyin bol olduğunu, bir şey dilerken olumsuz düşünmememiz gerektiğini düşünüyor. “Olumsuz bir düşünceyle birlikte insanın enerjisinin de düştüğünü gördüm. Ve ‘olumlama’ kavramını hayatıma soktum. Herkes bunu yaparsa ortada ne kavga ne de gürültü olur. Tüm insanları güzelleştirenin iyi düşünceler ve pozitif enerji olduğuna inanıyorum. Eğer iç dünyanızda huzurluysanız, kendinizi iyi hissediyorsanız bu dışınıza da yansıyor.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk kariyerine tam vaktinde ve çok doğru ekiplerle başladığını düşünüyor. “Umarım bundan sonrası için de böyle devam eder. Film, dizi ya da tiyatro sahnesinde sağlığım yerinde olduğu sürece var olmak istiyorum.”

Kariyer planı: Anı yaşamayı seviyor. “Keyifle ilerlediğim yol beni nereye götürürse, orada olacağım.”

Gelecek Hayali: Pedro Almodóvar hayranı ve onun bir filminde oynamak ve belki bir gün Oscar almak, en büyük hayali. “Son dönemde İngilizcemi ilerletmek için çalışıyor, özel dersler alıyorum. Önüme çıkan her şey bana İngilizcemi geliştirmemi söyler gibiydi. Yaşımın genç olması bu anlamda beni motive ediyor. 30 yaşına gelmeden umarım uluslararası bir yapımda rol alabilirim.”

Kaygıları: Kavga ve gürültülü ortamlardan çok rahatsız oluyor. “Ben kavga dolu bir dünyaya ait değilim. Sakinim, naif bir insanım. Ailemde hiç ses yükselmez. Çevremde kavga dolu bir enerji dönmeye başlayınca ortamı hemen terk ederim. Karşımdakine, “Problemin benimle ilgili değil, kendinle ilgili” derim. Çözmesine yardım edebileceksem ederim ama edemeyeceksem kendi deneyimi deyip kalkıp giderim.”

Kimlere hayranlık duyar? Birlikte çalıştığı Hande Ataizi ve Işıl Yücesoy hayran olduğu oyuncular arasında yer alıyor. “Beraber çalıştığımız zamanlar sette çoğu zaman peşlerindeydim. Her hareketleri ders benim için. Özellikle Hande’yle olan sahnelerde çoğu zaman gülmemek için kendimi zor tutuyorum. Kızlar takımı olarak çok güçlüydük.”

Damla Colbay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Erkekte çekicilik kriteri: Eğlenmeyi, gülmeyi, şakalaşmayı çok seviyor. “Aşk ilişkilerimde öncelikle arkadaş olabiliyor muyum, aynı şeyler gülebiliyor muyum, aynı dili konuşabiliyor muyum, hayata aynı yerden bakabiliyor muyum? Bunlar önemli. Güzellik falan geçici. Öncelikle kalp ve kafaların anlaşması lazım.”

Nasıl bir arkadaş? Dürüst, vefalı, sır tutan bir arkadaş. “Bir şeye yaklaşırken ilk sorum ‘Sevgi olsa ne yapar?’ ‘Bu işi sevgi dolu nasıl yapabilirim?’ Oluyor. Böyle olunca kavga gürültü de olmuyor. Herkes beni tanısın çünkü ben iyi biriyim.”

Evde ne yapar? Evcimen bir insan. Evde vakit geçirmeyi seviyor. “Hayatımı sürekli planlıyorum. Hayallerimi yazıp çiziyorum, panolar oluşturuyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020 Hekimoğlu/ Zeynep Can

2019 – Zengin ve Yoksul /Aysel Tastan

2016 /2017– İçerde /Eylem

2015/2016 – Hayat Mucizelere Gebe /İnci Temizyürek

2014 /2015– Kara Para Aşk /Demet