Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Deniz Can Aktaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Deniz Can Aktaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Deniz Can Aktaş, 28 Temmuz 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve model.

Adı: Deniz Can Aktaş
Doğum Tarihi: 28 Temmuz 1993
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 75 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Siyah
Instagram: https://www.instagram.com/denizcanaktasofficial/

Deniz Can Aktaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Doğma büyüme İstanbullu aslen Kastamonu İnebolu’ludur. Denizcilik ailede dede mesleği, adı da oradan geliyor. “Ailem de 30 yıldır bu geleneği devam ettiriyor. Böyle bir yapı içerisinde denizden uzak durmam mümkün değildi tabii. Bu yüzden Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği okudum. Şimdi sektörün dışına çıkan az sayıda aile üyesinden biri de benim.”

Eğitim hayatı: Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezunu oldu.

Hayatının dönüm noktası: 2014 yılında ‘Best Model’ seçilmesiyle hayatının akışı farklı bir yöne kaydı. “Lise ve üniversitedeyken meslek seçimine dair planlarım daha farklıydı. Önceleri okulumu bitirip, yurt dışında eğitimime devam etmeyi ve denizcilikle alakalı bir kariyer yapmayı düşünüyordum. Ama kader dedikleri böyle bir şey olsa gerek, hayat beni bir şekilde bugünlere getirdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2015 yılında ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ dizisinde ‘Seçkin’ karakterini canlandırarak adım attı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisinde canlandırdığı ‘Ronaldo Burak’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: İşten zaman bulduğu her fırsatta spor yapmaya çalışıyor. ”Spor benim için deşarj olmak için bir araç. Normal şartlarda haftanın dört gününü spora ayırıyorum.”

Hobisi: Kürek sporu ilgi alanına giriyor. “Son zamanlarda pek yapamıyorum. Çünkü kürek gerçekten vücudun her yerini çalıştıran, zor bir branş. Çalıştıktan sonra ertesi gün sete gitmek bile zor oluyor, o yüzden biraz ara verdim.”

Düşünce yapısı: Tanınmadan önce nasıl bir hayat yaşıyorsa, tanındıktan sonrada aynı hayatı yaşamaya devam ediyor. Özel hayatı ile göz önünde olmaktan hoşlanmıyor. “Özel hayat, adı üzerinde benim özelim, bana ait olması en önemli önceliklerimden.”

Aşk tanımı: İyi bir aşık ancak bazen zor olabiliyor.  “Aşkın her hali güzel. Sadece insana değil, doğaya, aileme, dağlara, ağaçlara da aşık oluyorum bazen.

Hayata bakışı: Üç şeyin bu hayatta telafisi olmadığını düşünüyor; sağlık, gençlik ve zaman. Bu üçüne dikkat ederek yaşamak gerektiğini düşünüyor. “Eğer sevdiğim insanlarla birlikteysem, sağlıklıysam ve huzurluysam kendimi başarılı hissederim. Bunlara sahip olduğumda benim açımdan yapılacak tek şey şükretmek. Bu da beni mutlu ediyor.”

Kariyer planı: “Hedefim, bu hayatta sadece beni mutlu edecek işi yapmak ve hayatın değerli anlarını kaçırmadan yaşayabilmek.”

Deniz Can Aktaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Kendine hedefler koyarken, bunların çok net, somut hedefler olmamasını tercih ediyor. “Çünkü bu durum, ulaşmaya çalışırken hırs ve korku gibi duyguları da getiriyor beraberinde. Bu hisleri sevmiyorum, o hisler geldiğinde insan hayatı yaşamayı unutuyormuş gibi geliyor bana. O somut hedefe kilitlendiğimde hayatın güzelliklerini ve keyfini kaçırıyormuşum gibi hissediyorum.”

Doğa ile ilişkisi: Tam bir doğa aşığı, fırsat buldukça doğaya kaçmaya çalışıyor. “ Bence hayatın tadı sevdiklerinle beraberken çıkıyor. Gözümde ilk canlanan görüntü yeşilliklerin içinde kocaman bir masada, güneşli bir günde, ailemle pazar kahvaltısı.”

Evde ne yapar?  Yemek ile arası iyi, yemek yapmayı çok seviyor. Beslenmesine çok dikkat ediyor. Ambalajlı, içinde koruyucu olan ve basit şeker içeren gıdalardan uzak durmaya çalışıyor. Her sabah erken kalkıp yemeklerini hazırlayıp öyle sete gidiyor. “ Damak zevkime göre baharatlar kullanmak ve yeni tatlar üretmek beni mutlu ediyor. Çeşit bakımından şimdilik biraz kısıtlıyım ama yemek yaptıkça çeşitleri de artırmaya başladım. Öğünlerimi kendim hazırladığımda içinde ne olduğunu bildiğim için yerken daha güvende hissediyorum ve bu yüzden artık neredeyse dışarıdan yemek yiyemez hale geldim.”

DİZİLERİ

2020- Menajerimi Arayın / Barış
2019-Aşk Ağlatır/ Yusuf Eren
2018/2019 – Avlu Alp Öztürk
2017 – Nerdesin Birader /Ali
2016 – Hayat Bazen Tatlıdır/Ronaldo Burak
2015 – Tatlı Küçük Yalancılar /Seçkin