Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının Malazgirt Zaferi gururu!

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının Malazgirt Zaferi gururu!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında 4 sezondur devam eden Diriliş Ertuğrul dizisi, yeni sezonda Diriliş Osman olarak yoluna devam edecek. Osman Gazi’nin 10’lu yaşlardaki halinden başlayarak onun hikayesine doğru evlilecek olan dizi, büyük bir merakla bekleniyor.

Dizinin 5. sezon hazırlıkları yoğun bir tempoyla devam ederken, Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılan 947. Malazgit Zaferi etkinliklerinde Diriliş Ertuğrul oyuncuları da yer aldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği oyuncular, aynı zamanda büyük de bir gurur yaşadı.

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından “Bamsi” karakterini canlandıran Nurettin Sönmez, “Turgut Alp” karakterini canlandıran Cengiz Coşkun ve “Dumrul Alp” karakterini canlandıran Edip Zeydan, Ahlat ilçesindeki etkinlik alanında yer aldı.

Oyunculardan Nurettin Sönmez, Bitlis’te bulunmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, şu sözleri söyledi:

“Çünkü Malazgirt Zaferi’nin, Türklerin Anadolu’ya girişinin ve Türk tarihinin yazılışının 947. günü kutlanıyor. O yüzden burada olmaktan mutlu ve heyecanlıyız. Ahlat halkı da bizi çok güzel karşıladı. Böyle bir organizasyona katkıda bulunmak ayrıca bir gurur.”

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının Malazgirt Zaferi gururu! 7

Cengiz Coşkun ise etkinliklerin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Her şey çok güzel ve çok heyecanlıyız. Bir şeylere vesile olacak faaliyetlerin içinde bulunmak ve bu uyanışın içerisinde böyle bir coşkuyla karşı karşıya kalmak çok güzel” diye konuştu.

Edip Zeydan ise böyle bir uyanışın başladığı bir coğrafyada bulunmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Bu organizasyonların devamının gelmesini temenni eden Zeydan, “Kendi kültür ve değerlerimizi daha yücelterek gençlerimize tanıtmaya devam ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Burada bulunduğumuz için mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz” dedi.