Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi ve film sektörüne şok! Vatanım Sensin, Arka Sokaklar’ın platosu Beykoz Kundura Fabrikası yanıyor!

Dizi ve film sektörüne şok! Vatanım Sensin, Arka Sokaklar’ın platosu Beykoz Kundura Fabrikası yanıyor!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Uzun yıllardır pek çok dizi ve filme plato olan İstanbul Yalıköy Beykoz’da bulunan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası’nda dekorların olduğu bir alanda yangın çıktığı haberi gündemi sarstı.

Vatanım Sensin, Arka Sokaklar, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kurtlar Vadisi, Hatırla Sevgili, Güneşi Gördüm, Kavak Yelleri, Yaprak Dökümü, Küçük Kadınlar, gibi pek çok filme plato olan bölgede, ahşap dekorların bulunduğu bir alanda çıkan yangına, Beykoz itfaiyesi müdahale ediyor.

Dizi ve film sektörüne şok! Vatanım Sensin, Arka Sokaklar'ın platosu Beykoz Kundura Fabrikası yanıyor! 8

Dizilerin şu anda sezon finalleri nedeniyle tatilde olması nedeniyle her hangi bir can kaybı veya yaralanma olmaması yüreklere su serpti.

NTV kanalının canlı yayınında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 500 metrekare bir alanda yapılan söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve yangının kontrol altına alındığını, can kaybı veya yaralanma olmaması, o sırada bir çekimin olmamasının da sevindirici olduğunu paylaştı.

Yangının tam nedeninin söndürme çalışmalarından sonra yapılacak incelemeden sonra belli olacağını belirtti.

Dizi ve film sektörüne şok! Vatanım Sensin, Arka Sokaklar'ın platosu Beykoz Kundura Fabrikası yanıyor! 9

Olay yerinde bulunan NTV muhabiri Burak özcan, yangının bir saat önce başladığını, zaman zaman dumanların azaldığını, arada arttığını gördüklerini, bazen de içerideki malzemelerin yanması sonucu patlama seslerinin geldiğini belirtti. Çalışmalar halen sürüyor.

Plato hakkında bilgi:

1810 yılında tabakhane olarak kurulan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası İstanbul’un en eski fabrikalarından biri. Fabrika Osmanlı ve Türk ordusuna ayakkabı deri ürünlerinin tedarikini sağlamıştı. Osmanlı İmparatorluğu dönemine (II. Mahmut döneminden imparatorluğun yıkılışına kadar), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve birçok tarihi olaya şahitlik yapan fabrika 1933 yılında Sümerbank’a devredildi. O zamandan bu yana ‘asla eskimeyen sağlam Sümerbank ayakkabıları’ olarak yer edinen deri kunduralarının üretimini gerçekleşti. 80′li yıllarda zamanla sadece orduya üretim sağlayan fabrikada üretim 1999 yılında durduruldu. 2004 yılında özelleştirme kapsamında ise Yıldırım Holding’e satıldı.

SON GELEN BİLGİ:
İtfaiyenin yoğun gayretleri sonrasında, Kundura fabrikasında çıkan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı açıklandı.