Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Dizilerdeki sevişme sahnelerine kadın oyuncuların damga vurması klişesine Nurgül Yeşilçay itirazı!

Dizilerdeki sevişme sahnelerine kadın oyuncuların damga vurması klişesine Nurgül Yeşilçay itirazı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, Balat’ta kadınlara yönelik olarak hazırladığını ifade ettiği ilk kişisel resim sergisini açtı. Oyuncu son günlerde dizilerde ve sinema filmlerindeki sevişme sahnelerinde kadın oyuncular üzerindeki algıya yönelik eleştirilerde bulunmakta.

Sergi açılışında da konuşan Yeşilçay, “Sadece dizi film değil, bütün dünyada sevişme sahnelerin hep kadın oyuncular damga vurur. Kadın oyuncu hamile kalır kiloları konuşulur. Halbuki tek tip estetik anlayışına biraz karşı çıkmamız lazım. Çünkü suyu çıktı olayın.Hepimiz de bunun kurbanı olduk. Hepimiz tek tipe doğru gidiyoruz, çok da doğru bulmuyorum” açıklamasında bulundu. Oyuncu, basını da eleştirdiğinin altını çizdi.

Kadın oyuncuların erkek oyunculardan daha düşük ücret aldığı ile ilgili son günlerdeki tartışmalar sorulunca Yeşilçay, “Hiç bilmiyorum, hiç araştırmadım. Bence o zaten yanlış bir şey. Başkası ne yapıyor ben de onu yapalım… Başkası ne alıyor ben de onu alayım. Bilmiyorum ben hiç sormadım” ifadelerini kullandı.

Sergi için yoğun emek harcadığını ama keyfinin yerinde olduğunu belirten ünlü oyuncu, çok heyecanlandığını da anlattı. Videodan röportajın tamamını izleyebilirsiniz.