Ana sayfa Dizi Haberleri Dünyanın dört bir yanından fanları Son Yaz bitmesin diye uğraşıyor!

Dünyanın dört bir yanından fanları Son Yaz bitmesin diye uğraşıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV dizisi Son Yaz bu hafta sona eriyor. İkinci sezonuna büyük umutlarla başlayan dizi reytinglerin düşmesi sonucu ekranlara veda ediyor. Dünyanın dört bir yanından hayranları ise dizileri sona ermesin diye gayretli bir şekilde uğraşıyor.

Son Yaz’ın çok tepki gören final kararı üzerine dizinin hayranları bir araya gelerek bir video hazırladılar. Videoda Türkçe ile başlayan seslendirme farklı dillerde okunarak devam ediyor. Dizinin yapım şirketine seslenilen videoda şunlar söyleniyor:

“Sayın O3 Medya yetkilileri, Son Yaz 1 Ocak 2021’de hayatımıza girip bizlerin kalbinde yer edindiği gibi kendi yarattığı evrende de bizlere yer ayırdı. Bir evren kalplere daha ne kadar yakından dokunabilirdi ki? Son Yaz’ın tarif ettiği hayali çok sevdik biz. Hikayenin içindeki ışığı görüyoruz. Sizlerden de son bir şans verip hikayemize sahip çıkmanızı istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun. Son Yaz yarım kalmasın.”

Ardından metin farklı dillerde okunuyor. Videoda diziden sahnelerin yanı sıra dizinin önceki reytingleri, sosyal medya paylaşım rakamları gibi veriler paylaşılıyor. Video paylaşıldıktan yaklaşık 18 saat sonra 70 binin üzerinde izlenme rakamına ulaşmıştı.

Bu arada iki sezondur fazla sayıda dizi yaparak ve hiçbirine fırsat vermeden, reytingler düşünce hemen yayından kaldırma kararları alan Fox TV yönetimine tepkiler giderek artıyor. Hem yapımcının hem de kanal yönetimine eleştiriler yapıldı. Sonrasında ise change.org aracılığı ile imza kampanyası düzenlendi.

Ancak dizinin yapım şirketi O3 Medya tarafından yapılan açıklamada Son Yaz dizisinin devam etmeyeceği net bir şekilde açıklandı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İçinde bulunduğumuz reyting sisteminde maalesef karşılığını bulamaması nedeniyle üzülerek Son Yaz hikayemizi sonlandırmış bulunmaktayız.

Son Yaz evrenini gerçek kılan sizlere ve tüm ekibimize teşekkür ederiz. Anahtar hala saksının altında…”