Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ece Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ece Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ece Uslu, 9 Eylül 1974 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Ece Uslu
Doğum Tarihi: 9 Eylül 1974
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.72 m.
Kilosu: 56 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Koyu Sarı
Annesi: Nazan Uslu
Instagram: https://www.instagram.com/eceusluofficial/
Evcil Hayvanları: Kedisi Yoda

Ece Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  13 yaşındayken anne ve babası ayrıldı. Annesiyle kaldı, beraber büyüdüler. “Güzel çocukluk geçirdim. Belki de bizimkilerin ayrılığı bana belli bir olgunluk katmıştır. Gençken dönem dönem babasızlık hissettim ama psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarına çok meraklıyım. Zamanla öğrendim ki hepimiz aslında yalnızız, insanın kendinden başka kimsesi yok.”

Çocukluk yılları: 1976 yılında Kelebek Gazetesi’nin düzenlediği Çocuk Güzeli Yarışması’ nda 2.oldu. 14 yaşındayken 1988 yılında annesi ile birlikte İstanbul’a taşındı. Lise yıllarından itibaren Başak Gürsoy Mankenlik Ajansı’na bağlı olarak beş sene boyunca fotomodellik ve reklam oyunculuğu yaptı.

Eğitim hayatı: İki sene Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’na devam etti. Liseye Türk Koleji, Eseniş ve Evrim kolejlerinde okudu. Aynı zamanda Ferhan Şensoy Nöbetçi Tiyatrosu’nda bir sene boyunca oyuncu olarak çalıştı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 1989 yılında ‘İz Peşinde’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kara Melek’ dizisinde canlandırdığı ‘Şule Saylan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Bazen sakin bazen de enerjik, ruh haline, gününe göre değişiyor. Uyumlu bir karakteri var ama kendine karşı zor. Kendini çok eleştirir. Törpülediği yanları da var. Mükemmeliyetçilik tarafı onu bazen  zorlar. Otokontrolü yok. Sadece bir yanlışı fark edince devam ettirmez. “Ben, uyumlu, duygusal, sevecen, disiplinli, işini ciddiye alan, çalışkan, sorumluluk sahibi, ev hayatını seven, içi dışı bir, net, titiz, detaycı, dobra, sevdiğini sahiplenen, dostlarıyla keyifli vakit geçirmekten hoşlanan, doğayı ve hayvanları seven ve asla yalana ve haksızlığa tahammül edemeyen biriyim. Sevdim mi severim, sevmedim mi sevmem ve bu halimi de insanlar hep bilir zaten. Bir de yalana ve haksızlığa gelemediğimden ve sabırlı olduğumdan hep içime atarım ama bu sebepten bir anda parlayıp sönen bir tarafım da vardır. Belki biraz bu yönümü törpülemem gerekiyor.”

Düşünce yapısı: Kararlarını kalbinizin sesine göre verir, çoğu zaman içinden geldiği gibi davranır. “Bu beni doğru yere götürüyor. Çok şükür her zaman böyle oldu. Ama aklım ve kalbimin aynı yola gittiği de olur. Her şeyi severek yapmalıyım. Dibe vurup yukarı çıkarım. Herkesin kırılma noktaları, inişleri çıkışları var. Sıkıntıların sonunda feraha çıkarsın. Çok şükür öz eleştiri de yapabiliyorum! İnsanın kendiyle yüzleşmesi,  kendini eleştirmesi çok zor. İnsan en çok kendine yalan söylüyor maalesef. Ancak kendine dürüst olunca ilerleyebiliyorsun.”

İlk sinema filmi: Kadir İnanır / Ah Gardaşım

Aşka bakışı: “Aşk, bir enerji hali. Hiçbir şeyi kendimiz seçmiyoruz, bilinçaltımız seçiyor. Bu kanıtlanmış bir gerçek. Bir şeyden etkileniyor ve onu içimizde büyütüyoruz, bu şekilde kendimizi aşık ediyoruz belki de. Beklentilerimiz ve hayallerimiz oluyor ilişkide, bu beklentiler de karşılanmayınca ilişki hastalıklı bir hale gelebiliyor. Ben de aşklar yaşadım, bugünkü bilincimle acaba yaşadıklarım gerçek aşk mıydı diye sorduğumda kendime, bazılarına ‘hayır değilmiş’ diyebiliyorum.”

Hayata bakışı: Kadın için 40’lı yaşların kendini bulduğu yaşlar olduğunu düşünüyor. İçindeki çocuğu kaybetmemeye çok önem veriyor. “Bedenimiz yaşlanıyor ama ruhumuzu genç ve dinç tutmak elimizde. Hem güzel hem de zor şeyler yaşadım. Olgunlaştım ama bir yandan da aynı kişiyim. Sadece hatalarımı tekrar edip kısır döngü içine sokmuyorum kendimi. Şöhretli olmak özgürlüğümü engellemiyor, yolda rahat yürüyorum istediğimi de yapıyorum. İnsanların bana yaklaşımı hoşuma gidiyor. Kendimi göstermek için bir yere gitmiyorum. Mutlu olduğum yerlerde olmayı tercih ediyorum.”

Ece Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Mesleğe 15 yaşında başlayıp, minik minik adımlarla ilerledi. Parlayıp yok olmak diye bir şey de var ama öyle bir şey yaşamadı. Çok da yıprandığı zamanlar oldu. Ama mesleğini yapmaya devam ediyor. Bu açıdan kendisini şanslı buluyor. “Oyunculukta belli sınırlarım yok. ‘Lezbiyeni oynamam’ ya da ‘çıplaklık bir yere kadar’ demem. Bunun işle ilgili olduğunu düşünüyorum. Senaryoda çıplaklık vardır ama işe hizmet etmiyordur, onu kabul etmem. Ama ‘tabum’ diyemem. O işin öyle bir hikayesi vardır ki, onu yapmazsan olmaz, o zaman tabii ki yaparım. Hayatta oynamam dediğim bir rol yok. Meslek hayatım boyunca hep işimle ön planda olmayı tercih ettim. Özel hayatım bana ait ve kimsenin benim yaşantımı en ince detayına kadar bilmesi, öğrenmesi gerektiğini düşünmüyorum. İster istemez bazen yolda yürürken ya da bir yere gittiğimde izin alınmadan fotoğraflarımız çekiliyor ya da mikrofon tutuluyor. Bu da beni rahatsız etmiyor değil. Sonuçta ben de bir insanım ve rahat bir şekilde kendi hayatımı yaşamak isterim.”

Kariyer planı: “Kariyerimi ben oyunculukta yaptım. Bundan sonraki planlarımı istek veya hayal olarak adlandırabilirim. Gerçeğe yakın olduğu zaman diliminde paylaşmayı tercih ederim. Ya da aniden evlenip çocuk sahibi olmak?”

Gelecek Hayali: İleriye dönük hayalleri arasında bir çiftlik evi yapmak var. “Her şeyimi kendim yetiştireyim, bir de eşeğim olsun istiyorum.”

Anne olmak istiyor mu? “30’larımda evleneyim, çocuk yapayım dediğim zamanlar oldu, hormonlar da etkiliyor. Bugünkü bilincimle bunların zorunluluk olmadığı düşüncesindeyim. Hatta biraz da toplum baskısı var bu konuda. Ama her insanın kendini sorgulaması, ne istediğini bilmesi gerekiyor.”

Formunu nasıl koruyor? Elinden geldiğince sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya ve doğal şeyler kullanmaya çalışıyor.

Kaygıları:  Dünyanın gitgide insanların birbirini anlamadığı, çatıştığı bir yer haline gelmesi, çevrenin kirletilmesi, doğal kaynakların adaletsizce tüketilmesi ve hepimizin ihtiyacı olan yaşam kaynaklarının hızla bitirilmesinden endişe duyuyor. “Bu yüzden doğayla daha barışık, tüketim toplumunun dinamiklerinden mümkün olduğunca kurtulmuş bir hayat umut ediyorum. Benim konumumdaki biri için zor görülüyor belki ama imkânsız değil. Çünkü aslolan, televizyon dünyası, popülerlik, alışveriş merkezleri değil insan gibi hissetmek ve yaşamak.”

Kimlere hayranlık duyar? Aynı zamanda annesinin de teyzesi olan tiyatro sanatçısı Nedret Güvenç’e hayran.  “Teyzemle gurur duyuyorum. Hem sanatçı, hem de teyzem olduğu için. Kendime örnek aldığım ve sanatına hayran olduğum bir isim.”

En zor tarafları neler? Tezcanlılığı, mükemmeliyetçiliği ve düzenli olması “Yapmak istemediğim bir şeye zorlanırsam öfkelenebilirim.

En sevdiği özellikleri? Komik, eğlenceli. İnsanları sever ve uyumlu.

En çok neye sinirlenir? Başkalarının hayatlarına saygı duyulmamasına. Herkesi ve her şeyi olduğu gibi kabul etmek gerektiğini düşünüyor.

Ece Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Doğa ile ilişkisi: Bir süredir Urla’da yaşıyor. “Benim memleketim Ege olduğu için şanslı kesimdenim ve kaçmaktan ziyade eve dönüş oldu diyebilirim. Çok uzun zamandır zaten aklımdaydı ve yoğun iş temposundan sonra tam da zamanıydı ve kararımı vermiş buldum kendimi. ‘Karagül’ dizisi zamanı zaten Ege’ye yerleşme hazırlıklarına başlamıştım bile. İstanbul’un dinamizmini, temposunu çok seviyorum, şehir beni yormadı, yoğun iş tempolarından sonra eve dönüş arzusu baskın çıktı diyebilirim. Doğal hayat, çiftlik cazibesi.”

Evde ne yapar? Sakin bir ev hayatı var. “Bahçem çiçeklerim ektiklerim bana güzel bir heves veriyor ayrıca sahiplendiğim kedim Yoda’m çok büyük mutluluğum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019- Sevgili Geçmiş / Cahide Esen Karalar

2017- Dayan Yüreğim / Elvan

2013/2016- Karagül / Ebru Şamverdi

2012- Bulutların Ötesi / Elif Karaca

2010- Kızım Nerede / Suna Demiray

2008- Ayıp Ettik

2007/2008- Elveda Derken/ Lale

2006- Sırça Köşk  / Cahide Kutlu

2005- Ölümüne Sevdalar / Nina

2004- Aşkımızda Ölüm Var / Avukat Pervin

2003/2004- Zerda/ Zerda Eroğlu

2002- Bana Abi De / Zeynep

2001- Benimle Evlenir Misin

1997- Fırat / Melek

1997- Kara Melek /  Şule Saylan

1996- Anılardaki Sevgili

1995- Sahte Dünyalar / Evrim Şenoğlu

1995- Gökkuşağı /  Tülin

1995- Mirasyediler

1995- Yahya Kaptan

1993- Son Söz Sevginin / Neriman

1989- İz Peşinde / Neriman

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Vezir Parmağı / Feride (TV Filmi)

2012-Erik Zamanı / Anne (TV Filmi)

2008- Son Ders- Aşk ve Üniversite / Soley

2004- Büyü / Aydan

2000- Güle Güle

2000- Üç Kadın 2/  Gülşen TV Filmi)

2000- Üç Kadın 1/ Gülşen (TV Filmi)

1999- Rüzgâr Gülü  (TV Filmi)

1994-  Yalancı

1993- Rumuz Sev Beni

1993- Kıvılcım / Duygu

1993- Sevgili Ortak / Selma

1993-  Sarı Tebessüm / Neşe

1991- Ah Gardaşım

TİYATRO  OYUNLARI

2012- Tom, Dick ve Harry /Tiyatro Akla Kara

2012- Patron Kim? /Tiyatro Akla Kara

2010- Medya Maymunları / Talimhane Tiyatrosu

20017- Sona Erdi Ayıp Ettik /  R.E.S.T. Oyuncuları

2001- Üçüncü Türden Yakın İlişkiler