Ana sayfa Kadın Haberleri Ece Uslu, maske kullanma konusunda örnek tavır sergiledi!

Ece Uslu, maske kullanma konusunda örnek tavır sergiledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2,5 ay süren karantina sürecinin ardından Haziran ayında normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Ancak çok hızlı ve dikkatsiz bir normalleşme süreci yaşanınca vaka sayıları artmaya başladı. Koronavirüsün yayılmasını engellemek için de yeniden farklı tedbirlere başvurulmaya başlandı.

Maske takmanın önemi de bu süreçte bir hayli önem kazandı. Herkesin sokağa maske ile çıkması ve hem kendisini hem de çevresindekileri koruması gerekliliği sürekli anlatılıyor. Ünlü oyuncu Ece Uslu da bu yönde bir mesaj yayınladı.

Ece Uslu, maske takmanın önemini anlatan ve maskenin sanki devletin getirdiği bir zorunluluk gibi algılanmaması gerektiğini ifade eden bir yazı paylaştı.

İşte Ece Uslu’nun o mesajı:

Toplum içinde maske taktığımda:
???? Asemptomatik olabileceğimi ve yine de virüsü yayabileceğimi bilecek kadar eğitimli olduğumu bilin istedim.
???? Hayır, virüsten ′′ korkarak ′′ yaşamıyorum; sadece sorunun değil çözümün bir parçası olmak istiyorum.
???? ′′ Devlet beni kontrol ediyor ′′ gibi hissetmiyorum. Topluma katkıda bulunan bir yetişkinmişim gibi hissediyorum ve başkalarına da aynı şeyleri öğretmek istiyorum.
???? Dünya benim etrafımda dönmüyor. Mesele ben ve benim rahatım değil.
???? Eğer hepimiz başkalarının düşüncesiyle yaşayabilseydik, bu dünya çok daha güzel bir yer olurdu.
???? Maske takmak beni zayıf, korkmuş, aptal hatta kontrollü yapmaz. Beni hayatta tutar.
???? Nasıl göründüğünüze, ne kadar rahatsız olduğunuza veya başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğüne takıldığınızda, size yakın bir çocuk, bir baba, bir anne, büyük bir ebeveyn, teyze, amca veya yabancı birinin, yanında sen veya başka bir yakını olmaksızın solunum cihazına bağlandığını hayal edin.
???? Maske takmadan onlara yardım edebilir miydin diye sor kendine… Kopyalandı ve paylaşıldı. Sen de aynısını yapabilir misin?
#SocialDistancingIsEssential

Ece Uslu, maske kullanma konusunda örnek tavır sergiledi! 7