Ana sayfa Güncel Haberler Ece Uslu’nun acısını hala hissettiği set faciası!

Ece Uslu’nun acısını hala hissettiği set faciası!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Ece Uslu, en son Sevgili Geçmiş isimli dizide rol aldı. İzmir’in şirin ilçesi Urla’da çekilen diziden sonra İstanbul’a dönmek yerine, memleketinde kalmayı tercih eden oyuncu, doğal hayat ile iç içe bir yaşamı tercih etti.

46 yaşındaki ünlü oyuncu, 17 yaşındayken çekimlerinde yer aldığı Ah Gardaşım isimli film ile ilgili de kötü bir anısını paylaştı. 1991 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde çekilen filmde Kadir İnanır başrolde yer almıştı. O projede çekilirken 17 yaşında olan oyuncu, bir hayli heyecanlı ve tecrübesizdi…

Filmin kendisini çok zorladığını 29 yıl sonra anlatan oyuncu, yaşadığı acı günleri de yeniden hatırladı. Sabah gazetesinin haberine göre Ece Uslu, karlar altında ve buz gibi bir havada yapılan çekimlerde ayakları nedeniyle donma tehlikesi geçirdiğine işaret etti.

Ece Uslu, o anları şöyle anlattı: “Karlar içinde sahnemizi çekiyorduk. Sevgililer dağda birbirlerine kavuşuyorlar. O kadar soğuktu ki anlatamam. Hava eksi 42 dereceydi. Karşımdaki oyuncu arkadaşıma doğru koşmam gerekiyor. Üzerimde bol kıyafetler var. Bol etek, altında taytlar, ayağımda siyah lastik ayakkabı. Koşarken zorlanıyorum, sahne tekrar tekrar çekiliyor. O soğukta tam 2-3 saatte çekim yaptık. Ben dondum. Sahne bitene kadar dişlerimi sıktım.”

Ece Uslu'nun acısını hala hissettiği set faciası! 7

Hem titrediğini hem ağlama krizine girdiğini belirten Ece Uslu, kızaklarla dağdan aşağıya indirildiklerini ve o anlarda bilincini kaybettiğini şu sözlerle ifade etti:

“Sonra bizi kızaklarla aşağı indirdiler. Kendimi kaybettim, tir tir titriyorum. Aşağı indiğimizde ayağa kaldırdılar ama ayaklarımı hissetmiyorum. Ayaklarım soğuktan uyuştu. Ayağa kalkamıyorum, üzerine basamıyorum, yürüyemiyorum. Kalktığım anda yere yığılıyorum.

O sırada beni alıp en yakındaki köy evine soktular. Sobanın başına götürdüler. Ben avaz avaz bağırmaya başladım. Ayaklarıma bıçak sokuyorlarmış gibi hissediyorum. O kadar büyük bir acı ki ağlamaktan başka bir şey yapamıyorum. Sesim kısılana kadar bağırıyorum. Çekim biraz daha sürse ayaklarım kesilebilirdi.

Beni o kadar etkileyen bir olaydı ki şu an anlatırken bile yaşadığım o acıyı hissediyorum. O an ölüyorum sandım…

Aslında bana o an yapılan çok yanlış bir şeymiş. Çok soğuktan birden sıcağa soktuklarında insan ölebilirmiş. Buz parçalarıyla ayaklarımı ovmam gerekirmiş. Tabii o an böyle bir şey aklına gelmiyor insanın. Hayatımda böyle bir acı yaşamadım. Resmen ölümden döndüm. Neyse ki bir şey olmadı. Ama şimdi ne zaman kar yağsa hep o gün aklıma gelir. Üzerinden 29 sene geçti ama hâlâ o acıyı unutamadım.”