Ana sayfa Sosyal Medya Ekranın ‘En Popüler Çiftler’i belli oldu! İşte sosyal medyada ilk 5’e giren dizi çiftleri…

Ekranın ‘En Popüler Çiftler’i belli oldu! İşte sosyal medyada ilk 5’e giren dizi çiftleri…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Eylül ayı, dizi izleyenler için hem çok keyifli hem de zor bir ay! Zira ekran başına geçenler için hangi diziyi izleyeceğini ilk haftalarda belirlemek zor! Aynı anda, farklı kanallarda birbirinden iddialı dizileri gören izleyiciler için Eylül ayı aslında bir seçim ayı!

Yaz sezonundan gelen kimi dizilerin müdavimleri sadık bir şekilde izlemeye devam ederken, bazıları da yeni dizilere ya da bir önceki sezondan gelen sevdiği dizilere geçiyor. Kartların yeniden karıldığı bir ay olan Eylül ayı, yeni sezonun başlangıç ayı olarak pek çok dizinin akıbetini de belirleyen bir süreci içeriyor!

Reytingleriyle izleyenlerin dizilere ne kadar rağbet ettikleri de ölçülmeye çalışılıyor ama artık bir başka etken daha var dizilerin karnesi için! Sosyal medyada diziler o kadar çok konuşuluyor ki çoğu zaman vatandaşın gündeminin bile üzerine çıkabiliyor!

Ekranın 'En Popüler Çiftler'i belli oldu! İşte sosyal medyada ilk 5'e giren dizi çiftleri... 9

Sosyal medyadaki bu dikkat çekici öne çıkma durumları, dizilerin görünürlüğünü arttırarak izleyicinin merakını da cezbediyor. Bu nedenle sosyal medya karnesi de diziler için artık önemli! Bazı diziler var ki reyting listelerinden beklenen puanı alamıyor ancak sosyal medyadaki etkinlik düzeyi çok yüksek olunca kanalların da dizilerden kolay kolay vazgeçemeyeceği bir durum yaşatıyor!

Yaz sezonundan gelen iki dizi Duy Beni ve Tozluyaka, sosyal medya desteğini arkasına alan iki gençlik dizisi. Bu iki dizi, reytinglerde bekleneni vermese de sosyal medya desteğiyle dikkatleri çekmeye devam ediyorlar! Perşembe akşamları yayınlanan Star TV’nin Duy Beni dizisi, reyting sıralamasında bu hafta ilk 10’da da yoktu. Ancak sosyal medyada durum çok başka!

Ekranın 'En Popüler Çiftler'i belli oldu! İşte sosyal medyada ilk 5'e giren dizi çiftleri... 10

Fox TV’nin Tozluyaka dizisi ise Pazar akşamları Yargı ve Teşkilat karşısında iyi bir sınav veriyor! Geçtiğimiz hafta Total’de ilk 3’e girmeyi başarırken, AB ve ABC1’de de ilk 10 içinde yer aldı.

Fakat bu iki dizi ile birlikte Kardeşlerim dizisinin oyuncuları, sosyal medyada çok başka bir süreç izliyorlar! Birbirinden başarılı, deneyimli ve popüler isimlerin yer aldığı dizilerin oyuncuları karşısında sosyal medyadaki kategorilerde hep ilk sırada yer almaktalar!

Bazı ölçümleme servisleri tarafından yapılan araştırmalarda ‘En Popüler Kadın Dizi Oyuncusu’, ‘En Popüler Erkek Dizi Oyuncusu’, ‘En Popüler Dizi Çifti’ gibi kategorilerde Kardeşlerim, Duy Beni ve Tozluyaka dizilerinin oyuncuları ve çiftleri ilk 5 sırada yer alıyor!

Ekranın 'En Popüler Çiftler'i belli oldu! İşte sosyal medyada ilk 5'e giren dizi çiftleri... 11

Eylül ayının karnesinde de durum değişmedi! Yaz sezonunda yayınlanmaya başlayan gençlik dizileri ile birlikte 3. sezonu ile ekranda olan Kardeşlerim dizilerinin genç oyuncuları, popülerlikte kendilerinden daha deneyimli ve pek çok başarılı işe imza atmış oyuncu abi ve ablalarının çoktan önüne geçmiş durumda!

Farklı başka nedenleri olsa da en öne çıkan neden, genç kuşağın sosyal medyayı çok daha etkin kullanması ve ekrandaki gençlik dizilerinin de bu nedenle genç kuşak tarafından markajda olmasıyla açıklanabilir.

Eylül ayında da bir süredir devam eden sosyal medya karnesinde, Kardeşlerim dizisinin çifti Asiye ve Doruk’un, bir aylık süre içinde 6 milyon 400 bine yakın ileti ile ilk sırada yer aldığı görülüyor.

Yine aynı dizinin iki çifti Aybike ve Berk ile Süsen ve Ömer de onları takip ediyor. 4. sırada ise Duy Beni dizisinin Kanat ve Ekim’i var. 5. sırada da Tozluyaka’nın Zeynep ve Çağrı’sı…

Genç oyuncuların giderek daha çok konuşulduğu sosyal medyada, yapılan hemen tüm araştırmalarda ön plana çıktıkları görülmekte. Ekranın en popüler 5 çifti, bakalım Ekim ayında kimler olacak?