Ana sayfa Dizi Haberleri Elimi Bırakma ve Ege’nin Hamsisi dizi tekrarları TRT’ye eleştiri getirdi

Elimi Bırakma ve Ege’nin Hamsisi dizi tekrarları TRT’ye eleştiri getirdi

tarafından ker_def

Bayram tatili uzun olunca kanalların yayınlarına yönelik birçok beklentide ortaya çıkmıştı.

Kanal D, yeni dizileri ve programları ile fark yaratırken, atv yayınladığı sinema filmleriyle ilgi çekti. Fox TV’di Yaparsın Aşkım eğlendirdi. Star TV, Erkenci Kuş takıntısının peşine takılırken, benzer bir durum da Show TV’de Güldür Güldür Show ile yapıldı.

Peki bayram tatili boyunca kamu yayıncısı olarak TRT 1 neler yaptı?

Kalk Gidelim dizisinin 34. yeni bölümünü ekrana süren TRT 1, diğer iki iddialı dizisinin ise tekrar bölümlerini yayınladı.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Elimi Bırakma, Kalk Gidelim ve Ege’nin Hamsisi dizileriyle yaz ekranının yükselen yıldızı TRT 1’in bayram yayınlarını eleştirdi:

“TRT 1 DE TEKRARLARA GİTTİ

Özel kanallarla reyting ve dizi yarışına tutuşan TRT 1 de bayram ekranında tekrarlara gitmeyi seçti. Bir izleyici olarak, hiç değilse TRT’in fark yaratmasını ve bayrama özel işler sunmasını beklerdim doğrusu. Ama maalesef o da diğerleriyle aynı kolaycılık yoluna gitti. ‘Elimi Bırakma’, ‘‘Ege’nin Hamsisi’’ diyerek yayın akışını sevilen dizilerin tekrarlarına teslim etti. Arada tek kayda değer nokta, ‘Ertuğrul 1890’ filmi oldu. Ne diyelim…

Elimi Bırakma ve Ege'nin Hamsisi dizi tekrarları TRT'ye eleştiri getirdi 7

SONUÇTA; Acısıyla tatlısıyla, bol kazasıyla, çok yönlü bunaltan tablosuyla ve zayıf karneli ekranlarıyla bir bayramı daha bıraktık ardımızda. Gittikçe özenden yoksunlaşan televizyon yayıncılığında sinema filmlerinin ağır basmaya başladığını ve yeni sezona yaklaşan kanallardan bundan kelli çok şey beklememek lazım geldiğini de iyice gözlemledik bu arada. Eski tatların ve ekrandaki bayram heyecanlarının unutulması adına çok yazık!

Her günün, savsaklanmadan yaşanan gerçek bayram tadında geçmesi ve yaratıcılıktan yoksunlaşarak eğlencesiz eğlence aracı haline gelen televizyon dünyasının kabak tadı veren bunaltılardan vazgeçmesi dileğiyle…”