Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Erkan Avcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Erkan Avcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Erkan Avcı, 17 Aralık 1982 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Erkan Avcı
Doğum Tarihi: 17 Aralık 1982
Doğum Yeri: Diyarbakır
Boyu: 1.74 m.
Kilosu:  75 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Mavi
Annesi: Aysel Avcı
Babası: Yavuz Avcı
Kardeşleri: 5 kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/erkoavci/

Erkan Avcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Aslen Diyarbakırlı Ailesinde başka oyuncu yok, 5 kardeşi var. “Ailede başka oyuncu yok ama bizim aile çalışmayı, üretmeyi sever. Altı kardeşiz. Kalabalık bir ailede büyüdüm. Altısı da, aşk çocukları. Sırrını ben de bilmiyorum. Anne, babam ve kardeşlerim hepsi Diyarbakır’da yaşıyor.”

Çocukluk yılları: Kendi deyimiyle çok güzel bir mahallede büyüdü, güzel bir çocukluk geçirdi. “Beraber bir şey yaratma duygusu orada oluştu. Sonra bu tiyatroyla açığa çıktı galiba.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa nasıl başladı? Oyunculuğa Diyarbakır’da başladı. Uzun süre devlet tiyatrosunda figürasyonluk yaptı. Bir arkadaşıyla beraber tiyatro seçmelerine gitmesi ile oyunculuk serüveni de başladı. “çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. Bir gün bana, ‘Erkan, tiyatro seçmesine tek gitmek istemiyorum. Beni götürür müsün?’ dedi. Gitmişken, ‘Ben de sınava gireyim’ dedim. Nazlı (Kar) seçilmedi, ben seçildim. Ben çok şanslı bir herifim. Ne istediysem, etrafımda o istediğim şeyin koşulu oluştu bir şekilde. Sonrasında Adana’ya gittim, Çukurova Üniversitesi’nde oyunculuk okudum. Bir süre sonra İstanbul’a gelmem gerektiğini düşündüm ve okuldan kaydımı sildirip, tekrar sınava girdim. Mimar Sinan Üniversitesi’ni kazandım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2006 yılında ‘Köprü’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karadayı’ dizisinde canlandırdığı ‘Barut Necdet’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Merhamet, sevgi ve barışı çok önemsiyor. “Merhamet, sevgi, barış duygun yoksa, kendinle barışık değilsen, kötülük baskın gelir. Kötülüğün aktive olup olmamasını bu duygular sağlıyor. Kendinizi korumayla, çevrenizdeki ahlak kurallarını koruma arasında bir kapınız, kilidiniz yoksa, hayvsansal olarak saldırma ve cinsellik ortaya çıkıyor. Ön defanslarınız yoksa kötülük çok çabuk aktive olabiliyor. Ön defansı yaratmak için eğitim, sevgi, merhamet duygusu, aile ve çevre koşullarına dönüp bakmak gerekiyor. Sahip olabildiklerimiz arttıkça, yoksunluk duygumuz da artıyor. Çünkü bir şeyler fazlalaştıkça ondan mahrumiyetin de artıyor. Bir telefon beş model çıkardığında, dördünden yoksunsan eksik hissediyorsun mesela.”

Mutluluk kaynağı: Bugüne kadar yer aldığı projeler, canlandırdığı karakterler ve beraber rol aldığı oyuncu arkadaşları yönünden kendisini şanslı hissediyor. “Eşcinseli de oynadım, kötü adamı da. Oyunculuk skalasını geliştirecek şey, değişik olanı oynamaktır zaten. Ben Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Ayşenil Şamlıoğlu’nun yönettiği oyunda, bir dansözü de oynadım. Bugüne kadar canlandırdığım rolleri yan yana koyduğunuz zaman enteresan bir şey çıkıyor gerçekten. ‘Can’da oynadığım karakter, ‘Uzun Hikaye’deki alkolik adam. Zenne’ oluş itibarıyla çok skalanın dışında bir karakterdi. Karadayı’daki Necdet ile de kötü adamı oynadım.. Ayrıca Osman Sınav’ın da bende katkısı çok büyüktür. Oyuncu yönetmen ilişkimiz, dostluğa dönüştü. Çok şey borçluyum ona.

İlk sinema filmi: Tolga Karaçelik / Gişe Memuru

Aşka bakışı: “Hayatta tamamlanmışlık duygusunu neyle yaşayacağınız çok önemli. Kimi bunu bir kadınla, kimi işiyle, kimi dost yerine koyduğu köpeğiyle yaşar. Ben o tamamlanmış duygusunu bir eşle yakalamayı ve aile kurarak kendimi tamamlamayı çok istiyorum.”

Erkan Avcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Oynadığı karakterlerde alışılmışın dışında taraflar, yorumlar bulmayı seviyor. Bu durum, işini onun için de daha eğlenceli hale getiriyor. “İçinde bulunduğumuz sistem oyunculardan sürekli ‘güvenli’ alanda” kalmasını talep ediyor. Yani bir oyuncu bir önceki işinde nasılsa ya da en iyi becerdiği şey ne ise onu o çemberde istiyorlar, en azından genel eğilim bu yönde. Bu güvenli alan bir süre sonra oyuncu için de daha konforlu bir hal alıyor haliyle. Ben bu güvenli alanı terk ederek başlamaya çalışıyorum her işimde. Karakteri kendime getirecek bir yol aramaktansa, karaktere gidecek bir yol bulmaya çalışıyorum. Bu her zaman kolay bir yol değil, kendi içlerinde riskler taşıyan bir durum ama olduğum yerden geriye baktığımda şükür ki hep böyle yapmışım diyorum.”

Kariyer planı: Kariyeri boyunca her zaman farklı karakterlere bürünmeyi istiyor. “Bir oyuncu için kendinde olmayanla ilgilenmek kadar keyifli bir şey olamaz. O yüzden gay’i, seri katili veya uçuk bir karkateri oynamak her zaman daha fantastiktir. Oyunculuk serüvenimle ilgili doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Bizim işte ’olmak’ diye bir şey yok. Her karakterle yeni bir şey öğreniyorsunuz. Bir oyuncunun skalası vardır. ’Ahmet Yıldız’ rolüyle o skalaya bir renk daha ekledim. Artık daha renkli bir aralığa sahibim. Kötüyü oynamak için biraz fantastik bir şey yapmak gerekiyor. ‘İyi’ karakteri oynadığınızda onun köşeleri ve risk alanları bellidir ama ‘kötü’yü oynadığınız zaman fantastik gerçekçilik gerekir. Bunun için de iyi oyuncu olmalısınız, o riski alabilmelisiniz.”

Gelecek Hayali: En büyük hayali mesleğini doğru ve dürüst yapabilmek. “Başka bir hayalim yok. Gerisi başıma gelenler, hikayenin kendisi.”

Hangi filmden etkilendi? Özgür Sevimli’nin ‘Murtaza’sı ile Emre Konuk’un ‘Çırak’ filmi hem tarzları hem de anlatı dilleriyle etkilendiği filmler arasında. “’Neşeli Günler’ ile ‘Hababam Sınıfı ‘ serisini ise televizyonda her denk geldiğimde mutlaka tekrar tekrar izleyebilirim.”

Takip ettiği diziler: Black Mirror’ın her sezonunu merakla bekliyor. “Onun dışında bütün dizilere biraz bakıyorum, seversem devam ediyorum yoksa yarım bırakıp başka bir şey izliyorum.”

Sevdiği yazarlar: Yusuf Atılgan, Tezer Özlü, Oğuz Atay, Mevlana, Sabahattin Ali, Shakespeare ve Dostoyevski en sevdiği yazarlar. Ayrıca insan psikolojisi üzerine yazan yazarlardan da çok besleniyor.

Erkan Avcı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En çok seyahat etmek istediği şehir / ülke: Gitmek istediği birçok yere gitti ama Norveç’e gidip Kuzey Işıkları’nı izlemeyi çok istiyor.”

En sevdiği şehir / ülke: İstanbul, Roma ve New York.

En sık kullandığı kelime kalıbı: Hayırlısı.

DİZİLERİ

2020- Kuruluş: Osman / Aya Nikola

2019/2020- Şampiyon / Zafer Günaltay

2018/2019- Çukur / Çeto

2018 – Payitaht: Abdülhamid / Fehim Paşa

2016/2017 – Cesur ve Güzel / Korhan Korludağ

2012/2015- Karadayı / Barut Necdet

2009- Sakarya- Fırat / Ethem Tekintaş

2010- Arka Sokaklar

2009- Acemi Müezzin / Cemal

2007/2008- Kurtlar Vadisi Pusu / Gürhan

2007- Ayrılık / Yunus

2006/2008- Köprü / Hasan

2006- Ölümsüz Kahramanlar

FİLMLERİ

2018 – Müslüm / Bahtiyar

2012 – Uzun Hikâye / Selami

2011 – Zenne / Ahmet

2011- Can   / Ali

2010- Gişe Memuru / Afar Şoför 2

TİYATRO OYUNLARI

2018- Timsah / Oyuncu

2014- Savaş / Ivan

ÖDÜLLERİ

2011 -Altın Portakal Ödülleri / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Zenne

2011- 48. Altın Portakal Film Festivali/ En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu/ Zenne