Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin Bizim Hikaye, Yasak Elma ve Kadın dizileri büyük iş başardı!

Fox TV’nin Bizim Hikaye, Yasak Elma ve Kadın dizileri büyük iş başardı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 3 sezon süren Kadın dizisi, Japon orijinalinden uyarlandı ama dünyanın birçok ülkesine satıldı. Uyarlama Türk dizilerinin genel özelliği, orijinal projelerden çok daha fazla ülkeye yayılması ve farklı kültürlerde de daha çabuk kabul görmesi olarak dikkat çekiyor.

Bu noktada İngiliz Shameless dizisinden uyarlanan Bizim Hikaye’ye de parantez açmak gerekiyor. İngiliz orijinalinin ardından ABD uyarlaması da yapılan Shameless, Türk uyarlaması olan Bizim Hikaye’den daha az ülkede gösterildi. Bizim Hikaye, birçok farklı ülkede yayınlanma başarısı göstererek Türk dizilerinin ne kadar etkileyici olduğunu kanıtladı. Bizim Hikaye’nin başrol oyuncusu Hazal Kaya da bu detaya dikkat çekmiş ve Shameless’in orijinalinin değil, Türk uyarlamanın dünyaya yayılmayı başardığını hatırlatmıştı.

İşte aynı durumu yaşayan Fox TV’nin Kadın ve Yasak Elma dizileri de göz dolduruyor… Farklı ülkelerde, farklı kültürlere ve bölgelere yayılan dizilerimizin başarısına yenilerinin eklenmesi de hiç şaşırtıcı değil.

Şaşırtıcı olan asıl şey, birbirinden çok farklı kültürdeki ülkelerde dizilerimizin aynı etkiyi yaratıyor olması… Şimdi de Kadın ve Yasak Elma’ya büyük görev düşüyor. Çünkü bu iki dizi Güney Asya ülkelerinden Vietnam’a satıldı…

Türkiye’den çok farklı bir kültüre sahip Asya ülkelerinde Türk dizilerinin daha önce yayınlandığı biliniyor. Ancak Vietnam gibi hiçbir benzerliğimizin bulunmadığı bir ülkede hem Kadın hem de Yasak Elma dizilerinin VTV kanalında yayınlanacak olması çok önemli bir başarı.

Calinos Entertainment’ın dağıtımını üstlendiği Kadın ve Yasak Elma dizileri önümüzdeki günlerde Vietnam’da yayınlanmaya başlayacak. Farklı ülkelerde de gösterilen dizilerimiz için pandemi döneminde yapılan satışlarda artış yaşanması da önemli bir detay oldu.