Ana sayfa Dizi Haberleri Günlük diziler nasıl çekiliyor? Ozan Akbaba şoke eden gerçeği açıkladı!

Günlük diziler nasıl çekiliyor? Ozan Akbaba şoke eden gerçeği açıkladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde İlyas Çakırbeyli karakterini Ozan Akbaba canlandırıyor.5 sezondur yapımda yer alan oyuncu, başarılı performansı ile takdir toplayan isimlerden birisi… Kars doğumlu olan ve oyuncu olabilmek için büyük mücadele sergileyen Ozan Akbaba, kısa filmlerden kamera arkasında çalışmaya kadar birçok farklı deneyim yaşadı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile geniş kitleler tarafından tanınan Ozan Akbaba, youtube’da yayınlanan Senaryo Sohbetleri programına konuk oldu. Yönetmen Bora Talat Oyacı ile hem sohbet eden hem de izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Ozan Akbaba, günlük diziler konusunda bir gerçeği de programda açıkladı.

2011 yılında Cennetin Sırları isimli günlük dizide yer alan Ozan Akbaba, bu tür dizilerin çekimlerinin farklı bir yöntem ile yapıldığını belirtti. Bora Talat Oyacı, “Benim aklım almıyor, gerçekten almıyor” diyerek Brezilya gibi günlük dizi çekmenin ne kadar mantıklı olduğunu sorguladı.

Ozan Akbaba, günlük dizilerdeki pek de kabul edilemeyecek bir çekim anlayışından bahsetti. Oyuncunun sözleri izleyiciler açısında da önemli detaylar içeriyor:

“Günlük dizi, haftalık yayınlanan dizilerin hazırlanması için aynı zamanı isteyen bir yapım. Haftalık dizi çekiyormuş gibi, günlük dizi çekebiliyorsunuz. Fakat, haftalık diziden çok daha önce başlamanız lazım. Biz şöyle çekiyorduk; mesela ben kereste fabrikası işletiyorum, o fabrikada da her bölüm 4-5 tane sahne var. Bugün beni kereste fabrikasına alıyorlar. Sabah giyiniyorum, fabrikaya gidiyorum. Farklı bölümlerden farklı sahneleri çekiyoruz. Üstümdeki kıyafet aynı. Aşağılamak için söylemiyorum. Gerçekten oyuncu için duygu durumu karışık bir olay.”

Ozan Akbaba, günlük dizi çekerken bir mekanda birçok farklı bölümden sahneye çektiklerini, bunu yaparken de ne kostüm değiştirdiklerini ne de senaryonun akışına göre oyuncunun duygu durumunu seyirciye geçirme derdinin olmadığı bir ortam yaşandığını söyledi. Bu durumu kabul edilebilir bulmayan Ozan Akbaba, günlük dizileri arka planındaki bu gerçeği de ilk kez anlatmış oldu.

Bora Talat Oyacı da her gün bir kanala günlük dizi vermenin kendisi açısından olabilir görünmediğini, nasıl yetiştiğine inanamadığını ifade etti.

Ozan Akbaba, “Acayip tutuluyor günlük diziler. Çok iyi yapılan günlük diziler var. Bunu nasıl başarıyorlar ben de hayret ediyorum” dedi.

Günlük dizilerin çok iyi reyting aldıkları da ikili tarafından ifade edildi.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.