Ana sayfa Dizi Haberleri Hakan Boyav’ın unutamadığı dizisi ve adını akıllara kazıdığı karakter!

Hakan Boyav’ın unutamadığı dizisi ve adını akıllara kazıdığı karakter!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hakan Boyav, 10 Ocak 1964 İzmir doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. 1988 yılında tiyatroya adım attıktan sonra yıllarca birçok oyun sahneledi. 2000’li yıllar ile birlikte sinema ve dizi projelerine de ilgi gösterdi. Çok sayıda rol canlandırdı. Dizi dünyasına unutulmaz karakterler bıraktı.

Payitaht Abdülhamid dizisinde 4 sezondur Mahmut Şevket Paşa karakterini Hakan Boyav canlandırıyor. Boyav’ın dizilerdeki oyunculuk serüveni 2002 yılındaki Asmalı Konak dizisine kadar gidiyor. Ahmet karakteri ile Asmalı Konak’ta yer aldı.

Hakan Boyav, Hanımın Çiftliği dizisindeki Berber Reşit karakteri ile hafızalarda yer edinmişti. Kurtlar Vadisi Pusu da ise Kara karakteri ile unutulmazlar listesine yazıldı. 2011-2014 yılları arasında yer aldığı Kurtlar Vadisi Pusu dizisi, ünlü oyuncu için de bugüne kadar rol aldığı en özel yapımdır.

Hakan Boyav, bu dizilerin yanı sıra birçok farklı dizi ve sinema filminde de yer aldı. 4 sezondur Payitaht Abdülhamid dizisinin başarısı için çalışan oyuncu, ustalığını da her bölüm sergiliyor.

Hakan Boyav'ın unutamadığı dizisi ve adını akıllara kazıdığı karakter! 8

Performansı ile de göz dolduran usta oyuncu, bugüne kadar canlandırdığı tüm rollerin kendisi için çok değerli olduğunu söyledi. Youtube’da diziden rol arkadaşları ile sohbette buluşan Hakan Boyav, “Ben 30 senedir bu işi yaptığım için, çok çeşitli rol oynadığım için hepsi benim evladım gibidir. Ama Kara karakteri ağabeyleri” diye konuştu.

Hakan Boyav'ın unutamadığı dizisi ve adını akıllara kazıdığı karakter! 9

Değişik roller oynama şansına sahip olduğunu hatırlatan oyuncu, “Bu fırsatı yapımcılar, yönetmenler, senaristler bana verdiler. Biz de hiçbirini elimize yüzümüze bulaştırmamaya çalıştık. Kara’nın anıları biraz daha fazla. Tüm roller benim evladım ama Kara ağabeyleri” ifadesini kullandı.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.