Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hayal Köseoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hayal Köseoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hayal Köseoğlu, 26 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi sinema oyuncusu model ve ses sanatçısıdır.

Adı: Hayal Köseoğlu
Doğum Tarihi: 26 Mayıs 1992
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  60 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/hayalkoseoglu/

Hayal Köseoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası reklamcı, annesi kimya mühendisi. İki kere evlenip boşandılar. Şimdi yine birlikteler. Adı ‘Hayal Kahvesi’nden geliyor. “Ben sekiz aylıkken annemle babam daha doğuma var diye, arkadaşlarıyla çıkıp bir grubu dinlemeye gidiyor. Ama ben o gece doğmuşum, adımı bu yüzden Hayal koymuşlar.”

Çocukluk yılları: Kendini bildi bileli hep oyunculukla ve müzikle ilgiliydi. “Hiperaktiftim ve beni bir yerde sabit tutmak çok zordu. Hele okul kabustu. Ama 5–6 yaşlarında bir çocuk tiyatrosuna girdim ve orası benim için rüya gibiydi. Çok net hatırlıyorum. İlk kez kendimi ait ve huzurlu hissettiğim, disipline girebildiğim tek yer orasıydı. Benim yolumun burası olduğu çok belliydi. Kendimi hiçbir zaman sahne dışında bir yerde görmedim. Oyunculuk olsun, müzik olsun, beni çeken şey hep sahneydi.”

Eğitim hayatı: Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü mezunudur. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikal Bölümü’nde öğrenimine devam ediyor.

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 6 yaşında ‘Ruhsar’ dizisinde Cem Davran ve Hande Ataizi ile birlikte yaşadı.

Hangi proje ile parladı? Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Pelin karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Pelin izleyicileri rahatsız eden bir karakter olunca, akılda kalıcı olmayı başardı.

Kişilik özellikleri: Cesur, hırslı, çalışkan, başarı odaklı.

Kişisel gelişim: -Müzikle ilgili, şarkı söylüyor.” Hep şarkı söyledim, piyano çalıp caz orkestrasıyla sahneye çıktım. İki sene önce şarkı yazabildiğimi keşfettim. O üç şarkıyı Spotify’a yükledim. Sekiz yeni şarkım da yakında çıkacak. Oyunculuk bir takıntı, hırs. Uykularımı kaçırıyor. Müzikse stresimi attığım kaçış noktası.”

Sosyal: Ben dışarıda dinlendiğimi hissediyorum. Bir kafeye oturup kahvemi içip saatlerce müzik dinlemek beni inanılmaz dinlendirir. Eğlenmeyi çok severim. Tamamen dışa dönük bir insanım. Evde çok oturamam kendimi sokaklara atasım gelir. İnsan iletişimi benim için çok önemli. Benim ruhum içerde değil dışarıda dinleniyor. Konuşarak, paylaşarak, deneyimleyerek. Dans etmeyi çok seviyorum. Boş zamanlarıma dans dersleri sıkıştırmaya çalışıyorum.”

Düşünce yapısı: Ekranda, sosyal medyada, hayatta vs. tek tip kadın dayatmasından çok rahatsız.  “Kalçan büyük olur ya da göğsün yoktur; tek tip olmak zorunda değiliz! Benim de bu dayatılan güzellik algısı üzerinden kendimi kötü hissettiğim zamanlar oldu. Fiziksel özelliklerimizden ibaret değiliz, herkesin eşsiz nitelikleri var. Biri sana dediği için değil, sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle ol, onu yap! Hepimiz aynı kaşlar, aynı saçlar, şişmiş dudaklar ve squat yapılmış çıkık popolarla mı dolaşalım? Bakın, tarih boyunca güzellik algısı sürekli değişmiş. Yine değişecektir.”

Sette nasıl birisi? Stresli, takıntılı. “Mesela çok ağlarım. Yoğun duygularla bazen olmuyor gibi hissediyorum. ‘Bir Nefes Daha’ filminin setinde ağlama krizi geçirdim. Benim ağladığımı görmeyen yönetmen yoktur. İstediğim gibi olmadığını hissettiğim noktalarda ellerimi sıkmaktan avuçlarımı kanattığım oldu. Sonra öyle hissettiğim sahnelerin gayet iyi olduğunu görüp rahatlıyorum.”

Hayal Köseoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Oyunculuk O’nun için obsesyon gibi. Aşırı iyi bir oyuncu olmak istiyor. İşin şan şöhret boyutuyla çok ilgilenmiyor. “ Tek derdim hakkaten çok iyi bir oyuncu olmak. O yüzden çok obsesifim. Aslında biraz rahat bırakabilmek lazım belki de. Neyse, hayat öğretecektir. Televizyonda olmayı seviyorum. Sevmiyorum dersem yalan olur. Kendimi izlemeyi de seviyorum. Ama işte ben şanslıyım. Oynadığım işler hep çok kaliteli, televizyona yapılan işlerin en iyilerinden oldular.”

İlk sinema filmi: Osman Taşçı/ Sesinde Aşk Var

Aşk tanımı: “Aşk benim yaptığım her şeyde var. Aşk, olmazsa olmazım. Hayattaki en güzel, en aydınlık, en karanlık, en ilham verici, en tüketici, en mutlu eden, en perişan hale getiren, bütün ikilikleri içinde barındıran, hayatın bütün renklerini yaşatan şey, aşk benim için. Ve evet, deli gibi kıskancımdır. Ama kısıtlamak, kısıtlanmak asla bana göre değil. Kıskanmak kişinin kendi sorunu. Kendisiyle çözmesi gereken bir konu. Karşısındakinin sorumluluğu değil.”

Hayata bakışı: Geleceğe çok fazla takılıp kendini andan koparmayı sevmiyor. Kendi frekansını her zaman olabildiğince yüksek, pozitif ve üretim odaklı tutmaya çalışıyor. “Hiçbir zaman üretimi ertelemem. Geldiği gibi akmasına izin veririm. Kendimi sabote ettiğim yerleri bulup iyileştirmek de benim için çok kıymetli. Önemli olan her alanda dilediğim gibi üretebilme özgürlüğü.” . Tabii ki yaptığın şeyin insanlara ulaşması, değmesi çok önemli. Başarıyı da çok severim, yalan yok! Hırslıyımdır. Ama sadece sonuç odaklı değilim. Süreç beni mutlu etmiyorsa, başarı bana sabun köpüğü gibi gelir.”

İş hayatına bakışı: Hiç bir diziyle ünlü olmak veya Türkiye’de ünlü olmak gibi bir isteği olmamış. Çok ünlü olmak, O’na hayatının yok olması gibi geliyor. Sokakta rahat yürüyemeyen biri olmak istemiyor. “En büyük isteğim, tiyatro ve sinemada başrol oynamak. Ben kendimi hep güzel buldum ve kendime güvendim. Oyunculuğu aşkla yapıyorum. Oysa fiziği çok güzel ama oyunculuğu çok kötü isimler var. Hiç mi ‘Seyirci önüne çıkıyorum, ders alayım’ diye düşünmüyorlar? Anlamıyorum! Bu yıl dört filmim var, üçü başrol; ‘Sesinde Aşk Var’, ‘Bir Nefes Daha’, ‘Beni Sevenler Listesi’… ‘7. Koğuştaki Mucize’ filminde de konuk oyuncuyum.”

Kariyer planı: Bir müzikalde yer almak istiyor. “Türkiye’de yeni yeni sektör haline geliyor. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda müzikal bölümünde okuyorum ve bu bölüm henüz yeni tam zamanlı ders vermeye başladı. Düşünün!”

Gelecek Hayali: En büyük hayalı kendinin en iyi versiyonu olmak.  “Emin Alper’in Kız Kardeşler’ini yeni izledim. Bayıldım. Onunla çalışmayı çok isterim. Ece Yüksel’e bayıldım oyuncu olarak. Tolga Karaçelik, kulağa müthiş geliyor. Can Evrenol ile de böyle iğrenç, kanlı ve müthiş eğlenceli bir vampir filmi çekmek isterdim. Onur Saylak’ın yönetmenliğini gerçekten başarılı buluyorum. Haluk Bilginer, Tilbe Saran, Zerrin Tekindor, Çiğdem Onat, Fırat Tanış, bu insanlarla tiyatro yapma fikri beni heyecanlandırıyor. Çok yetenekli insan  var Türkiye’de. Sektörde geçirdiğim her sene bana bunu gösteriyor. En büyük hayalim, en büyük ‘Hayal’ olmak.”

Kaygıları: Konservatuvar mezunu arkadaşları garsonluk yaparken güzellik yarışmalarından çıkanların başrol olmasını yadırgıyor: “Ameliyatını bir avukata yaptırman gibi”… Kiloları yüzünden maruz kaldığı baskıları, “Bu sette sadece seni yediriyorlar herhalde diyenler vardı” örneğiyle anlatıyor. Ekrandaki güzellik anlayışının herkesi aynılaştırdığını savunuyor. “Renklerimizi kaybetmemiz isteniyor; kalçan büyük olur ya da göğsün yoktur, tek tip olmak zorunda değiliz!”

Kimlere hayranlık duyar? “Meryl’ciğim (Streep) ve Viola Davis. Bu ikisi beni deli ediyor.

Erkekte çekicilik kriteri: “Bir erkeğe gözlerinden vurulurum. Kas aramam, göbekli olabilir. Zekâ ve mizah benim için önemli. Komik ol, istersen 150 kilo ol.”

Doğa ile ilişkisi: “İki gün tatilim olduğunda Polonezköy’de Village Park Country’e kaçmak en sevdiğim dinlenme yöntemi. Büyülü orası.”

Evde ne yapar? “Öyle evde yatarak dinlenemiyorum. Ama sıcak duş, yüz maskesi ve litrelerce çubuk tarçınlı, limonlu, naneli su, bana boş günlerimde ufak bir spa deneyimi yaşatıyor.”

Hangi filmden etkilendi? Emin Alper’in Kız Kardeşler filminden etkilendi.

Hayal Köseoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Neye para harcar?  Makyaj yapmaya ve makyaj malzemelerine bayılıyor. “Makyaj obsesyonum. Benim için sanat gibi. Bayılırım makyaj yapmaya. Ve sanırım hayatta en çok para harcadığım şey makyaj olabilir. Çıldırıyorum. Küçüklüğümden beri de “make up guru” videolarına düşerim. Jeffree Star, Tati, James Charles… Eskiden Panacea81 vardı. Sadece göz makyajı yapardı. İlk onunla başladı bu sevdam. Özellikle rimelsiz dışarı çıkmam imkansız olabilir. Ama makyajımın yapılmasına da, makyaj yapmaya da bayılırım.”

Hobisi: Direk dansı ve resim yapıyor. “Direk dansıyla dişiliğimi hatırlayıp potansiyelimi keşfettim. Çünkü bu dansla bedenini kabullenmek zorunda kalıyorsun. Derse gittiğim ilk gün bütün kızlar bunu bikiniyle yapıyordu. Ben üzerimde etekle falandım. Baktım olmuyor, hepsini attım. Zamanla bedenimle barıştım.” Ayrıca küçüklüğümden beri resim yaparım. Zaten oyunculuk okumadan önce tasarım okudum. Hele ki yazmak… En büyük tutkularımdandır. Emin olduğum bir şey varsa, yazdığım bir şeyleri izleyeceksiniz. Ben bunlara ayrı ayrı bakmıyorum. Pratik hayatla ilişkisini sanat üzerinden kurabilen küçük bir kızdım, şimdi ise o ilişkiyi hala sanatla kuran bir yetişkinim. Kişiliğim böyle. Başka türlü nasıl olurdu bilemiyorum. Bu saydığım alanların hepsinde, bütünüyle içime sinen bir üretim vermeden ölmek istemem.”

Takip ettiği diziler: Game of Thrones,  Penny Dreadful,  Dexter, House, South Park, The OA, American Horror Story, The Assassination of Gianni Versace.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Mucize Doktor /Açelya

2017- İstanbullu Gelin /Zeynep Gürsoy

2017 /2018– Ufak Tefek Cinayetler /Derya

2016 – Arkadaşlar İyidir/Merve Altınköprü

2011 – Muhteşem Yüzyıl/Nilüfer Hatun

2008/2010 – Aşk-ı Memnu /Pelin

1996 – Mahallenin Muhtarları / Zekiye

1998 – Ruhsar

SİNEMA FİLMLERİ

2020- When I’m Done Dying / Devin

2019 – Özgür Dünya /Duygu

2019 – Yedinci Koğuştaki Mucize / Ova

2019 – Sesinde Ask Var / Deniz Demiray

TİYATRO OYUNLARI

2018-Yakaranlar

2017- Fantastik Hikayeler Makinesi

MÜZİKLERİNİ YAPTIĞI YAPIMLAR

2019- Sesinde Aşk Var (Sinema Filmi)

2018- Ufak Tefek Cinayetler TV Dizisi)

2016- Arkadaşlar İyidir(TV Dizisi)