Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hazal Filiz Küçükköse Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hazal Filiz Küçükköse Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hazal Filiz Küçükköse, 9 Şubat 1988 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Hazal Filiz Küçükköse
Doğum Tarihi: 9 Şubat 1988
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.72 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Kardeşleri: Deniz Küçükköse
Instagram: https://www.instagram.com/hazalfilizkucukkose/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Hazal Filiz Küçükköse Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Ankara’da doğup büyüdü. Babası devlet demiryollarından emekli, annesi ev hanımı. İki abisi bir de ikiz kız kardeşi var.

Çocukluk yılları: Çocukluğundan itibaren hayali; oyunculuk yapmaktı. ikiz kardeşiyle birlikte küçüklüğünden lise yıllarına kadar tiyatroyla ilgilendi. Üniversitede ise dışardan da olsa bu tutkuyu  devam ettirmeyi başardı. “Küçükken doğum günü partilerimiz bile  arkadaşlarımız için adeta bir tiyatro sahnesiydi. Her yıl doğum günümüzde evimizin salonuna küçük bir sahne kurar, bir oyun çıkarırdık. Kostümleri tasarlamak için evde ne var ne yok keser diker birleştirirdik tabi annemin kıyafetleri ve makyaj malzemeleri de bunların arasındaydı. Annem öğrenince kızardı bize ama ortaya bir şeyler çıktığını görünce de durumun haklı gururunu yaşardı. O dönem bizimle küs olan arkadaşlarımız bile doğum günü partimize gelebilmek için bir şekilde barışmanın yolunu arardı. Hep aklımda tiyatro vardı ama gelecek kaygıları sizi dönem dönem bir tercih yapmaya zorluyor. Tiyatroyla alakasız 2 bölüm okudum ama kader bir şekilde beni yine hayalini kurduğum mesleğe ulaştırdı.”

Eğitim hayatı: Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü 3. sınıfa kadar okuyup bıraktı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra, özel oyunculuk dersleri aldı.

Hayatının dönüm noktası: Üniversite hazırlık yıllarında Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü’ne dışarıdan katılım sağladı ve 1 yıl boyunca orada görev aldı. Biyoloji bölümünde okurken bir sosyal paylaşım sitesinden fotoğraflarını gören cast direktörü oyuncu seçmelerine katılmasını istedi, bu durum hayatının akışını değiştirdi. “Hemen senaryoyu gönderdiler ve bir gün içinde o karakteri çıkarmak için uğraştım. Ertesi gün ilk audition tecrübemi yaşadım ve heyecan içinde sonuçları beklerken o akşam bir telefon geldi ve karaktere seçildiğimi sabah çekimimin olacağını öğrendim. Biyoloji vizesine hazırlanırken bir anda kendimi kamera karşısında buldum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Deniz Yıldızı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kara Sevda’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeynep’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Enerjik, pozitif, fedakar karşısındakine odaklı yaşıyor, çalışkan, azimli.

Kişisel gelişim: Bir süredir sonu olmayan içsel yolculuklarla ilgili bol bol kitap okuyor. Bu deneyimler ona önyargısız olmayı öğretiyor ve oyunculuğuna da fayda sağlıyor.

Düşünce yapısı: Kendini zaman zaman güzel bulsada, zaman zaman güzel olmadığını düşünüyor, bakış açısı ruh haline göre değişiyor. Kendisiyle barışık birisi, bedenini güzellikleriyle kusurlarıyla kabul ediyor, kendiyle ve yaratılışıyla savaşmıyor. Beden güzelliğinin ruh haliyle paralel olduğuna inanıyor. “Kendimi seviyorum, sağlıklı beslenmek, spor yapmak ve ruh sağlığımı korumak adına zorunluluklarım var. Kendime yaptığım en güzel yatırım tüm bunların dönüşü oluyor. Ben her zaman doğallıktan yanayımdır. Kadının doğasında zaten tüm bahsettikleriniz mevcut, bunu yansıtabileceği anlar gerekli sadece. Özgür, mutlu ve özgüvenli bir kadında hepsini fazlasıyla görebiliriz. Ben olduğum gibi kalmaya özen gösteriyorum, çabalı şeylerden kaçınıyorum, ne hissediyorsam onu yaşıyorum. Bazen seksi bir kadın, bazen de yaramaz bir çocuğum. Şirin midir bilmem ama o çocuğun yaşanılan her şeye, alınan her yeni yaşa inat çocuk kalmasına özen gösteriyorum.”

Hazal Filiz Küçükköse Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Sette nasıl birisi? Oyuncu olmanın en etkileyici yanını, senaryoyu okuduğunda yaşadığı duyguların aynısını seyirciye yaşatabilmek olarak görüyor. “İçine girdiğiniz karakterin zenginliklerini kitabın sayfalarını her çevirişinizde hissettiğiniz o merak duygusu tadında keşfetmek. Her karakter farklı bir dünyayı tanımamı sağlıyor farkında olmadan empatinin doruklarını yaşabiliyorsunuz bu durum kendi hayatıma da yansıyor. Çok düşünür ve insanları kırmamak üzmemek için özel kelimeler seçerim.”

Mutluluk kaynağı: Şu an var olduğu nokta da onu çevreleyen her şey mutluluk kaynağı.  İşi, hayalleri hepsi için binlerce kez şükrediyor.

Hayata bakışı: Hayata dair tüm çabası dengede kalabilmekle ilgili, dolayısıyla bu zamana kadar hiçbir şeyin açlığını çekmedi ya da tıka basa doymadı. Her sabah düzenli yaptığı ‘olumlama kalıpları’ var.  “Az ya da çok hayatın bana sunduklarının farkına varmaya çalışıyorum. Zaman neler getirir bilmiyorum ama doymak istemeyeceğim kadar güzellikte tecrübeler tatmak isterim. Her sabah duş alırken ya da yüzümü yıkarken söylediğim bir olumlama kalıbı var. ‘Ruhumdaki ve bedenimdeki tüm olumsuz düşüncelerin, bana ağırlık yapan tüm hislerin, öfke, kin, nefret ve kalbimi kirleten her duygunun, bedenimden bu suyla birlikte akıp toprağa karışmasını istiyorum’ gibi çeşitlendirebildiğim bu minvalde bir olumlamam var.”

İş hayatına bakışı: Oyunculukta bir sınırı yok. Bugüne kadar, hayat kadınından taşralıya, modern ve zengin kadına kadar bir çok profili canlandırdı ama eğer kriter müstehcenlikse bazı sınırları olabilir. “Sahnelerin dramaturjisi gereği alt metni olmayan boş bir sahne de bedenimle yer alamam. Bir kadın tavırlarıyla da güçlü vurgular yapabilir illa ki bunu göze sokmak için soyunmak şart değil.”

Kariyer planı: Her zaman oyunculuğuyla adından söz ettirmenin peşinde. Her yaptığı işin, bir öncekinden iyi olması için çok çabalıyor. Projeleri titizlikle seçiyor ve içine sinmeyen hiçbir işi kabul etmiyor. “Özellikle menajerim hep yanımda. Kaliteli işlerde akla gelen ilk alternatifler arasında var olabilmek ve bu kalıcılığı sağlamak en büyük hayalim.”

Gelecek Hayali: Çok ütopik hayalleri yok. Yaşam kalitesini sürdürebileceği, sağlıklı ve huzurlu bir hayat arzuluyor. “İleride benim gibi hayali oyunuculuktan geçenler için  bir okul açabilmeyi isterim.”

Kimlere hayranlık duyar? Yakından takip ettiği, ilham aldığı oyuncular, Matthew Mcconaughey, Nathalie Portman ve Robert Downey Junior. Türk oyunculardan ise Onur Saylak’ı beğeniyor.  

Şöhret ne ifade ediyor: Oyunculuğun bu kısmının hayatına çok etki etmesine izin vermiyor dolayısıyla şöhret iç dünyasında ve etrafında bir değişiklik yaratmamış. “İnsanların sizi tanıması, sevgilerini göstermeleri mükemmel bir şey, yaklaşılan samimiyetle aynı karşılığı veriyorum da. Bu durumun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var ama olabildiğince kendimi bu durumdan uzak tutmaya çalışıyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Sherlock Holmes serisini izlemekten sıkılmıyor. Kurgusunu çok beğeniyor ve benzer bir yapımda rol almayı çok istiyor.

Formunu nasıl koruyor: Formunu korumak için kangoo jumps yapıyor ve en az haftada bir kere mıha body tech ile 25 dakikalık yogun bir antrenman uyguluyor. “Kaslarımı daha yoğun çalıştırdığından ve iyi de bir cardio olduğundan dolayı normal fitness antrenmanlarından çok bu ikisini tercih ediyorum. Sokakta gezerken beni elimde su şişemle de görebilirsiniz. Su olmadan yanımda dışarı çıkmam. Hamur işleri ve tatlıyı çok sevmeme rağmen hayatımdan büyük ölçüde çıkardım diyebilirim. Hayatimin her anında bir spor dalıyla uğraştığım içinde vücut yapısı ona göre sekil alıyor ne kadar zayıflasam da yapı gereği ekranda en az 3-5 kilo fazla görünüyorum. İzleyenler sokakta görünce ilk tepkiler hep ne kadar zayıfmışsın oluyor. Bir oyuncu her zaman karakterine uygun formda olmalı. Ben oyuncu olmadan önce de uzun süre lisanslı olarak basketbol ve atletizm yaptım. Beslenme konusunda kalori hesabı çok yaparım ve haftanın en az 4 günü balık tüketmeye özen gösteririm. Özel günlerde ölçüyü çok kaçırırsam da ertesi gün daha fazla spora yüklenerek bu durumu çözüyorum. Kahve ve çay tüketirken de asla şeker kullanmam.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020 – Zemheri /Berrak
2018 – Mehmed Bir Cihan Fatihi /Melike
2017 – Rüya /Elif Ardalı
2015/2017 – Kara Sevda /Zeynep Soydere
2014 – Günahkar /Aslıhan
2012 – Uçurum
2012 – Ustura Kemal /Hayat Kadını
2011 – Kalbim Seni Seçti /Ada
2011/2014 – Beni Affet /Leyla Adalı
2009/2011 – Deniz Yıldızı /Gözde

ÖDÜLLERİ

2016 -KKTC Magazin Gazetecileri Ödülleri /En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu / Kara Sevda

2016- KTÜ 8.Medya Ödülleri /En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu/ Kara Sevda

2017 -Pantene Altın Kelebek Ödülleri/Yıldızı Parlayanlar/Kara Sevda

2018 -İGÜ 7.Medya Ödülleri /2017’de Yıldızı Parlayan/Kara Sevda