Ana sayfa Kadın Haberleri Herkes sosyal medyada konuştu, Şevval Sam, eline pankartı aldı, Beşiktaş’a koştu!

Herkes sosyal medyada konuştu, Şevval Sam, eline pankartı aldı, Beşiktaş’a koştu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi/Detay – 5 gündür kayıp olan ve bugün cansız bedeni bulunan Pınar Gültekin’in öldürülmesi olayı sonrası Türkiye’nin pek çok yerinde kadınlar sokaklara çıktı.

Muğla’da yaşanan olayda, eski sevgilisi  tarafından hunharca öldürülen  27 yaşındaki Pınar Gültekin ile ilgili bugün sosyal medyada insanlar ayağa kalktı.

Bir süredir kadına şiddeti önlemek ve korumak adına pek çok ülke tarafından imzalanan ve Türkiye’de de uygulamaya geçen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar da bugün en çok konuşulan konular arasındaydı.

Herkes sosyal medyada konuştu, Şevval Sam, eline pankartı aldı, Beşiktaş'a koştu! 10

Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu ve Kadın Meclisleri”nin çağrısıyla bazı şehirlerde sokağa çıkan kadınlar arasında ünlü isimler de vardı.

İstanbul Beşiktaş’ta bir araya gelen kadınlar arasında Şevval Sam da yer alıyordu. Pek çok toplumsal olay karşısında bir aktivist olarak tepkisini ortaya koyan Sam, bu kez sokağa inmekten de çekinmedi ve diğer kadınlarla birlikte elinde pankart ile protestolara katıldı.

Sam, protesto gösterisi sırasında elinde pankartıyla çekilen video ve fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınlayarak takipçileriyle de yaşanan anları birebir paylaştı.

Beşiktaş’ta bir araya gelen yüzlerce kadın  “kadın yaşam özgürlük”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sözleriyle erkek şiddetine tepkilerini dile getirdiler ve İstanbul Sözleşmesinin bir an önce uygulamaya konulması çağrısında bulundular.

Şevval Sam’ın bu paylaşımlarına Eda Ece de kendi instagram hesabında yer verdi:

Herkes sosyal medyada konuştu, Şevval Sam, eline pankartı aldı, Beşiktaş'a koştu! 11 Herkes sosyal medyada konuştu, Şevval Sam, eline pankartı aldı, Beşiktaş'a koştu! 12 Herkes sosyal medyada konuştu, Şevval Sam, eline pankartı aldı, Beşiktaş'a koştu! 13