Ana sayfa Dizi Haberleri Hudutsuz Sevda ve Sakla Beni dizileri çok tepki çekti ama reytinglere bu olumlu yansıdı!

Hudutsuz Sevda ve Sakla Beni dizileri çok tepki çekti ama reytinglere bu olumlu yansıdı!

tarafından ker_def

Yeni sezonun iki yeni dizisi Hudutsuz Sevda ile Sakla Beni’nin ortak bir noktası bulunuyor. Her iki dizi projesi de daha ilk başladığı bölümde birçok izleyiciyi fena halde kızdırmayı başardı.

Hudutsuz Sevda dizisi kadına şiddet konusunda sosyal medyada büyük eleştiri kaynağı oldu. Bu şikayetler Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na da gitti.

Benzer şekilde Star TV ekranında yayınlanan Sakla Beni isimli dizi projesi de yine sosyal medya ortamında çocukların ve gençlerin ahlaki gelişimine zarar verecek bir sahne üzerinden büyük eleştiri aldı. Bu sahne de RTÜK’ün radarına takıldı.

Her iki diziye de RTÜK tarafından çeşitli cezalar verildi ve dizi piyasasında bu durum garip bir durumu da gözler önüne serdi.

Her iki dizinin de ilk başladıkları bölümde düşük kabul edilebilecek reytingler elde etmesine rağmen, tepki çeken sahnelerden sonraki bölümlerde anlamlı reyting yükselişleri yaşandı.

Her iki dizi de perşembe akşamları yayınlanıyor ve her ikisini de yapılan yoğun eleştirilerden sonra daha çok izleyici takip etmeye başladı.

Reytinglerde net bir şekilde görünen bu tesadüf aslında sosyal medyada aykırı sahneler üzerinden geniş bir etkileşim elde edilerek büyük bir tanıtım fırsatı yaratmış gibi gözüküyor.

Her iki dizinin yapım ekibi de bunu tasarlayarak yapmamış olsa bile, aykırı sahneler sosyal medyada dikkat çektikçe bu durumun dizilere reytingler noktasında olumlu yansıyabileceği de anlaşılmış oldu.