Ana sayfa Dizi Haberleri İrem Helvacıoğlu, Kaçış dizisinin setinde yaşadıklarını ilk kez aktardı…

İrem Helvacıoğlu, Kaçış dizisinin setinde yaşadıklarını ilk kez aktardı…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçtiğimiz yıl çekimleri başladığında Kaçış dizisi izleyicinin merakını uyandıran bir yapım olmuştu. Disney Plus’ın Türkiye pazarına girmesi ile birlikte ilk anlaşma yapılan oyuncular arasında yer alan Engin Akyürek, kendi hikayesi olan Kaçış’ın çekilmesi için de anlaşma sağladı. Oyuncunun İrem Helvacıoğlu ile partner olmasının ardından, büyük bir gizlilikle sürdürülen diziden gelecek haber için hayranları merak içinde bekledi.

Fakat neredeyse hiç bir bilginin sızmadığı dizi, aynı zamanda Türkiye’deki yayınına 14 Haziran’da başlayan yeni dijital platform Disney Plus’ın da ilk çekilen yerli dizisi olarak marka açısından da önemli bir yere konumlandı. Dizinin ilk bölümü, 14 Haziran’da yayınlandı.

Disney Plus’ın heyecanı yüksek tutmak adına, Kaçış’ın tüm bölümlerini aynı anda yayınlamak yerine aralıklı olarak yayınlamayı tercih ettiği de sonradan öğrenildi. Bölüm bölüm yayınlanacak olan Kaçış’ın ilk bölümünü izleyenler, heyecanı yüksek bir hikaye ile karşılaştı.

İrem Helvacıoğlu, Kaçış dizisinin setinde yaşadıklarını ilk kez aktardı... 9

Bu dizi, aynı zamanda platformun Türkiye’deki ilk dizisi olmasının yanı sıra Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu açısından da kariyerlerinde önemli bir basamak. Zira, 42 ülkede aynı anda yayına başlayan Disney Plus’ın marka yüzü olan iki oyuncu, ilk orjinal yerli dizinin de başrolleri olarak gündeme gelmekteler.

Engin Akyürek’in bir savaş muhabirini canlandırdığı dizide İrem Helvacıoğlu da Zeynep isimli bir gazeteciye hayat veriyor. Karakterini şu sözlerle anlatıyor Helvacıoğlu: “Zeynep kendi yaşadığı, kendi bildiği yerde çok güçlü, burada da öyle. Aktivist bir kız, her şeyin üstesinden gelebiliyor, kimseye ihtiyacı yok.”

İrem Helvacıoğlu, Kaçış dizisinin setinde yaşadıklarını ilk kez aktardı... 10

2017 yazdığı dizinin 2021 yılında çekilmesiyle Engin Akyürek, hem oyunculuğu hem de hikayeyi yazan kişi olarak ön plana çıkıyor Kaçış dizisi ile birlikte. İrem Helvacıoğlu, partnerinin hikayenin de sahibi olması sebebiyle sette daha rahat ettiklerin ifade ediyor. Oyuncu, işlerinin bu sayede daha kolaylaştığını belirterek “Konuya en vakıf olan insanla birliktesin ve soracağın her sorunun bir cevabı var. Ama onun dışında hakikaten çok güzel insanlar bir araya gelmiş. Hikaye doğru insanları birbirlerine çekmiş” diye konuşuyor.

Bu arada dizinin setinde yaşanan bir olaya da değinen İrem Helvacıoğlu, tıpkı dizideki gibi çekim yaptıkları Gaziantep’teki köyde telefonların çekmediğini ve bu nedenle tepelere tırmanıp çömelerek konuşmak durumunda kaldıklarını anlatıyor. Oyuncu, “Keçiler gibi tırmanıp, belirli bir lokasyonda çekiyorsa çömelip orada konuşman gerekiyor.. Çünkü kalktığın an yok” diyerek dizide yaşanan benzer anların da aslında gerçekte yaşandığına dikkat çekiyor…

İrem Helvacıoğlu, Kaçış dizisinin setinde yaşadıklarını ilk kez aktardı... 11

Çekimleri 4 ay süren dizi, zorlu şartlarda hazırlandı. O3 Medya ve Same Film imzalı dizinin öyküsü Engin Akyürek’e ait. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’in üstlendiği, senaryosunu Ali Doğançay’nun kaleme aldığı Kaçış dizisi, araştırma yapmak için bir Ezidi köyüne giden, savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin hikayesini konu ediyor.