Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin, Arka Sokaklar, Söz, Savaşçı ve Diriliş Ertuğrul dışındaki dizilerle ilgili resmen çile çekiyoruz!

İstanbullu Gelin, Arka Sokaklar, Söz, Savaşçı ve Diriliş Ertuğrul dışındaki dizilerle ilgili resmen çile çekiyoruz!

tarafından zk zk

Yeni sezonda pek çok yeni dizi kapımızı çalacak! Ancak pek çoğunun ömrü ne yazık ki uzun olmayacak!

Bu durum, hem sektör hem kanal hem de izleyenler açısından adeta bir çileye dönüşüyor kimi zaman!

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, bazı dizilere dikkat çekerek, ekranda uzun soluklu dizilerin neden varolamadığını bakın ne kadar çarpıcı bir dille anlatıyor:

“Uzun soluklu dizi yok

Türkiye’de dizi sürelerinin uzamasıyla bölüm sayılarının azaldığı uzun süredir dikkat çeken bir gerçek! Eskiden sezon sezon izlediğimiz dizilerimiz olurdu, şimdi bitmek bilmeyen bölümlerimiz var. Eskiden heyecanlı bölüm finalleri olurdu, gelecek haftayı merakla beklerdik. Şimdi daha bölüm bitmeden gelecek hafta ne olacağını izlediğimiz için merak duygumuzu da yitirdik. Devamlılık duygumuz zaten zamanın koşullarına uymuyor. Bu hafta olan bir olayı haftaya kadar beklemeye kimsenin vakti yok. Malum hepimiz meşgul insanlarız. Dizi süreleri kısalsın düzgün işler izleyelim dedikçe de kimsenin bizi ciddiye aldığı yok. Boşuna ses çıkarıyoruz galiba! Ama bu durumdan kimse kârlı çıkmıyor. Ne kanal, ne yapımcı, ne senarist, ne oyuncu, ne de yönetmen mutlu halinden… Çünkü uzun soluklu iş yapıldığında herkes kazanıyordu. Şimdi tek sezonluk ya da 1.5 sezonluk işler var ekranda… Bunun da kimseye yüksek bir kazancı olmuyor.
İstanbullu Gelin, Arka Sokaklar, Söz, Savaşçı ve Diriliş Ertuğrul dışındaki dizilerle ilgili resmen çile çekiyoruz! 7

Bu çileye son verin!

Fakat Arka Sokaklar gerçeğine baktığımızda ortaya dikkat çeken bir başka şey çıkıyor. Eğer olay devamlılığı taşımayan bir iş yapıyorsanız; episodic; projenizin şansı biraz artıyor. Baksanıza; Söz, Savaşçı, Diriliş Ertuğrul… Hepsi konsept projeler. Ekranda şimdi heyecanı, aksiyonu, draması, komedisi ve en önemlisi merak duygusu yüksek işler izlemeye ihtiyacımız var. Yakında bir sürü yeni dizimiz de olacak. Ama dizileri çok uzun soluklu kılmak bu sürelerle mümkün mü? Çok zor ama imkansız değil! İstanbullu Gelin bunu başarıyor. Ben yine de bayram günü notumu şuraya bırakıyorum. Ey televizyon sektörü; 90-100 dakikaya düşüp sektörde daha kaliteli işler izletmek varken bu çileye artık son verin! Herkese iyi bayramlar…”

ARKA SOKAKLAR TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN