Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’in Esma’sı İpek Bilgin’in gerçek hayattaki kızının kim olduğunu biliyor musunuz?

İstanbullu Gelin’in Esma’sı İpek Bilgin’in gerçek hayattaki kızının kim olduğunu biliyor musunuz?

tarafından zk zk

Türk tiyatrosunun, dizi ve sinema fimlerinin Usta oyuncusu İpek Bilgin, 3 sezondur ekrana gelen İstanbullu Gelin dizisindeki Esma Sultan karakteriyle herkesi bir kez daha büyülemeyi başardı.

Televizyongazetesi/Detay

1956 doğumlu olan oyuncu, uzun yıllardır tiyatroda çok ünlü eserlerde rol almanın yanında, tiyatroda yönetmenlik, eğitmenlik yapmanın yanı sıra aynı zamanda da çevirmen.

Her hafta dizide oyunculuğuna bir kez daha hayran bırakan İpek Bilgin’in bir kızı var.

Bilgin’in kızı da aslında pek çok kişinin tanıdığı bir isim. İsmi Çağ Çalışkur. İpek Bilgin’in Cüneyt Çalışkur ile evliliğinden 1982 yılında dünyaya geldi. Babası 2011 yılında vefat eden Çağ Çalışkur’un halası da usta oyunculardan Rüçhan Çalışkur.

İstanbullu Gelin'in Esma'sı İpek Bilgin'in gerçek hayattaki kızının kim olduğunu biliyor musunuz? 10

Çağ Çalışkur, bir dönem Radikal gazetesinde muhabirlik yapmaktaydı. şimdilerde ise bazı dizilerde rol alırken, aynı zamanda da oyuncu koçu olarak çalışıyor. Pek çok tiyatro oyununun yanı sıra Sanem Çelik’in başrolünde oynadığı Güldünya dizisinde de rol almıştı.

İstanbullu Gelin'in Esma'sı İpek Bilgin'in gerçek hayattaki kızının kim olduğunu biliyor musunuz? 11
Rüçhan Çalışkur

Çağ Çalışkur’un biyografisi:

Çok küçük yaşlardan itibaren spor ile ilgilenmeye başlamış, 4 yaşında ritmik jimnastik, 6 yaşında bale, 10 yaşında yüzme sporlarını gerçekleştirmiştir. 1999 yılında henüz 17 yaşında iken Türkiye Bilardo şampiyonluğu yaşamıştır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Üniversiteyi burslu olarak kazanmıştır. Mezuniyetin ardından bir dönem Radikal gazetesi bünyesinde muhabirlik yapmıştır. Ardından Amerika’da oyunculuk eğitimi almıştır.

İstanbullu Gelin'in Esma'sı İpek Bilgin'in gerçek hayattaki kızının kim olduğunu biliyor musunuz? 12

Döndükten sonra İstanbul Devlet Tiyatroları ve dizilerde oyuncu olarak yer almaya başlamıştır. 2012 senesinde Bahar Erkal ile birlikte ortak olarak CRAFT Oyunculuk atölyesini açmışlardır.

Günümüzde oyuncu koçu ve eğitmeni olarak görev yapmakta aynı zaman Asmalımescit’de Kafes Residance isimli küçük bir otelin işletmeciliğini yapmaktadır. Çağ Çalışkur 1982 Ankara doğumludur, baba tarafından aslen Ankara’lıdır. Yaşantısını İstanbul Şişli’de sürdürmektedir.

 

İstanbullu Gelin'in Esma'sı İpek Bilgin'in gerçek hayattaki kızının kim olduğunu biliyor musunuz? 13