Ana sayfa Foto Galeri Kanal D’nin yeni dizisi Meryem’in rekabet şansı var mı?

Kanal D’nin yeni dizisi Meryem’in rekabet şansı var mı?

tarafından ker_def

Kanal D'nin yeni dizisi Meryem'in rekabet şansı var mı? 7

BİR KAZA VE ÜÇ İNSANIN DENKLEMİ

Yazıların en zor yerinin başlangıç olması gibi, kurguların can damarı da öykünün temelidir. Şayet temeldeki olay mantıkla kurulmamışsa buradan destekle yaratılan gelişimin ne tadı olur ne de inandırıcılığı. Dolayısıyla rekabet sarmalındaki dizilerin müşteriye cazip gelebilmeleri için sağlam çıkış noktası bulmaları şart!

Mevcut dizilere bakıyoruz… Hemen hemen benzer olaylardan hareketle başlatıyorlar öykülerini. Zaten gelişimleri ve dahi finalleri de aşağı yukarı aynı oluyor bunların. Anlayacağınız heyecan-sürpriz beklentisi minimumda bırakılıyor daha en baştan. Artık hangi yapımın oyuncu kadrosu daha cazip gelirse o geçiyor öne. Son zamanların temel olayı da ‘kaza’!

Çocukların başına gelen kazadan, büyüklerin başına çorap ördürüp aşk yelleri estirmeye niyetlenenler, dramından romantik komedisini farklı örnekler çıkarttılar karşımıza. Onların her birinin günahını sevabını yazdık etraflıca. Şimdi önümüzde bir örnek daha mevcut, ‘kaza’dan yol alıp aşka yürümeye çalışan… Başrollerinde Furkan Andıç, Ayça Ayşin Turan ve Cemal Toktaş’ın yer aldığı; yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği; senaryosu, Meryem Gültabak ve İlke Gürsoy’a ait olan ‘Meryem’.