Ana sayfa Sosyal Medya Kefaret dizisinin alt metnindeki mesaj yürek yakıyor!

Kefaret dizisinin alt metnindeki mesaj yürek yakıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’nin pazar akşamları yayınlanan Kefaret dizisi çok beğenildi. Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur’un başrollerinde yer aldığı dizinin güçlü bir hikayesi var. Zülfü Livaneli’nin kitabından diziye Mahinur Ergun tarafından uyarlanan Kefaret, anlatım diliyle ve başarılı oyunculuk performanslarıyla da göz dolduruyor.

Arıza ve Kefaret arasındaki reyting yarışına 10 Ocak 2021 itibari ile atv’nin Hercai dizisinin de katılacağı, Menajerimi Ara’nan da söz sahibi olacağı pazar rekabetine yakında tanık olmaya başlayacağız. Diğer yapımlara nazaran Kefaret’i öne çıkartan büyük bir merak unsuru var. Gerçek hayat ile çok özdeş bir hikayeye sahip olan Kefaret’te Özge Özacar, Meltem karakteri ile öne çıkan bir başka isim oldu.

Ahmet’e hayat veren Yurdaer Okur’un izleyicileri her geçen bölüm daha da çok etkilediğine de şahit oluyoruz. Bunun nedeni de Ahmet’in toplumda karşılığı çok fazla olan bir karakter olmasında gizli. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziyi değerlendirdi. Güleroğlu, “Ahmet karakteriyle, aldatan ama karısını da kaybetmek istemeyen erkek mizacına bir bakış atılırken, bir yandan da aldatan erkeğin aile sorumluluğunu boşlamasıyla en çok zararı çocukların çekebileceği gerçeği yansıtılıyor. Sözün özü, ‘Kefaret’teki sadakatsizlik tablosu ‘çocuk harcayan’ türden” diyerek önemli bir tespitte bulundu.

Kefaret dizisinin alt metnindeki mesaj yürek yakıyor! 7

Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat ikilisinin de iyi bir enerji yakaladıkları ekrana yansıyor. Dizinin temeli aslında ihanetler zinciri ve bu da hikayedeki merak unsurunu artıran bir durum. Zeynep’in Sinan ile birlikte kaybolan kızını araması aslında eski eşi Ahmet’in ailesine karşı sorumluluğunu kaybeden bir adam kimliğinden kaynaklanıyor.

Anibal Güleroğlu, Ahmet karakterinin hikayedeki önemini şöyle vurguluyor: “Şayet Ahmet, hedefine ulaşmak için mafyayla işbirliği yapmaktan çekinmeyen Meltem’in peşine takılmak yerine ailesine sahip çıksaydı, ebeveyn başıboşluğundan doğan kayıp-kaçırma olayı da gerçekleşmezdi. Nasıl ki, Can’ın dengesiz kişiliği de buradan kaynaklanmakta.”