Ana sayfa Dizi Haberleri Kefaret hem yürekleri acıttı hem de reytingleri topladı!

Kefaret hem yürekleri acıttı hem de reytingleri topladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Kefaret çok iyi gidiyor ve bunun önemli bir sebebi var… Bir yapımı öne çıkartan, reyting getiren asıl nokta hikaye… Artık izleyiciler sadece isimlerin büyüklüğüne bakarak bir yapımı takip etmiyor. Hikayeye, bunun anlatım tarzına ve ne kadar çok söz söylediğine, duyguları ne kadar harekete geçirebildiğine odaklanıyor.

Kefaret dizisinde bunların hepsi var… Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur’un başrollerinde yer aldığı dizinin Zülfü Livaneli’nin kitabından Mahinur Ergun tarafından hazırlanan senaryosu gerçekten takdire şayan… Dizide öyle güçlü bir anlatım var ve her sahne yerli yerinde kullanılıyor ki, izleyiciler hiçbir anı kaçırmak istemiyor.

Dolu dolu diyaloglar, duyguların açığa çıktığı başarılı oyunculuklar ve hikayenin hiçbir sündürme girişimi olmaksızın hızlı akışı da başarının ana faktörleri oldu… Dizinin dün akşam yayınlanan 14. bölümü çok iyi reytingler aldı. Hikayede Zeynep’in hem Sude hem de Elif konusunda düştüğü durum yürekleri yaktı. Gözyaşları dinmeyen Zeynep’in bu durumu izleyicileri de fazlasıyla etkiledi. Ahmet’in kızını Arzu’ya kendi eliyle teslim etmesi ise affedilebilecek bir durum değildi. Dizinin yeni bölümünde yaşanacaklar da çok merak ediliyor. Şimdi reyting sonuçlarına bir göz atalım.

Tüm kategorilerde 3. olan dizi için Pazar akşamının en çok izlenen dizisi olması hiç de şaşırtıcı değil. Totalde 6’ya yaklaşan, AB’de 5’in biraz altında gerçekleşen ve ABC1’de ise 7’ye dayanan reytingler başarıyı gayet net bir şekilde anlatıyor.

Hafta sonu reytingler hafta içine göre biraz daha düşük gelebiliyor. Kefaret olabilecek en iyi oranları elde ediyor diyebiliriz. Kemik izleyici grubunu oluşturan, her hafta heyecanı yüksek tutan Kefaret için ikinci sezon ihtimali yüksek görünüyor. Ancak reytinglerin Mayıs ayına kadar bu seviyelerde devam etmesi, hikayenin de 2.sezona izin verecek noktada olması önem arz ediyor.

İşte 21 Şubat Pazar akşamı yayınlanan diziler arasında ilk 10 listesi:

Kefaret hem yürekleri acıttı hem de reytingleri topladı! 7