Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Kemal Uçar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Kemal Uçar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Kemal Uçar, 29 Mart 1985 tarihinde Adana’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve senarist.

Adı: Kemal Uçar
Doğum Tarihi: 29 Mart 1985
Doğum Yeri: Adana
Boyu: 1.74 m.
Kilosu:  64 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Kardeşleri: Abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/ucarkemal/

Kemal Uçar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Çocukluğu Adana’da geçti, küçükken sunucu olmayı istiyordu.  “Çocukluktan bu yana en büyük hayalim oyunculuk değil sunuculuk yapmaktı.”

Eğitim hayatı: İlkokul ve liseyi Adana’da okudu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde İleri Oyunculuk üzerine yüksek lisans yaptı.

Oyunculuğa nasıl başladı?  TRT’de figüranlık yaparak oyunculuğa başladı. “Hayatımın hem en eğlenceli hem de ne yaptığımı bilmediğim dönemleri Ankara yıllarımdı. Ankara’da TRT dizilerinde figüran olarak çalışıyordum. İşi öğrenmek için sete gidip, oyuncuları izliyordum. Teknik hiçbir şey bilmiyordum,  set arkasında kaptım çoğu şeyi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı  ‘Cihan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Ezel’ dizisinde canlandırdığı ‘Mert’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Okumayı çok seviyor, samimi, dürüst, sempatik. “Ciddi anlamda okuyorum. Arkadaş sohbetlerine katılıyorum ama az uyuyorum. Üç günde iki-üç saat uyku uyuduğum olur. Ev ortamında çok daha rahat hissediyorum. ‘Dünyanın en mütevazı insanıyım’ gibi bir lafım var, neşeli bir adamım. Yaptığım işten keyif almak istiyorum. Genel olarak pozitif olmaya çalışırım. Yaşım ilerledikçe biraz daha sakin olmaya çalışıyorum. Yani bağırırken sakinleştiğimi biliyorum.”

Kişisel gelişim: Oyunculuk kariyerine alaylı olarak başlasa da sonrasında kendisini geliştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi’nde İleri Oyunculuk Yüksek Lisansı yaptı. “Siyasal Bilgiler’in ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nun bana kattığı müthiş bir şey vardı. O süreçte okunacak kitapların hepsini okudum. Ama kendi kendime hep ‘Ben bunu akademik olarak da geliştireyim’ diyordum. Bahçeşehir Üniversitesi lisans için oyunculuk sınavı yapıyordu. Akademik olarak o eksiği tamamlamak ve o okulun havasını tatmak istedim. Çünkü konservatuvarda okuyanlara özendim. İyi ki de okumuşum diyorum.”

Düşünce yapısı: Edebiyat mezunu olmasının oyunculuğuna çok büyük katkısı olduğunu düşünüyor. “Edebiyat benim için çok önemli. Bütün oyunculuğumu destekleyen tarafım diyebilirim. Duygusal hezeyanımı destekleyen şeyde odur. O yüzden o bölümü okudum. İyi ki de o bölümü okumuşum. Çünkü oyunculuk okumadım gibi görünmesine rağmen müthiş destekleyen bir bölüm. Nazara çok inanıyorum ve nazar değmemesi için ritüellerim var. Kesinlikle kurşun döktürmem, ama anneme ve hacı anneanneme dua okutuyorum sürekli.”

İlk sinema filmi: Murat Şeker/ Çakallarla Dans

Hayata bakışı: Çizdiği yolda kademe kademe ilerlemeye çalışıyor. “Henüz oynadığı karakterlerle çok benzeşmemiş, kesişmemiş bir adamım. Bir de İstanbul’daki Adanalı olarak yaşamaya çalışan birisiyim.”

Kemal Uçar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: “Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken amatör tiyatro yaptım. Ardından Ankara Sanat Tiyatrosu’nda yer aldım. Ama bu kadar profesyonel olarak yapmayı hiç planlamadım. İçimde oyunculuk yapma isteği her zaman vardı. Bunun için de tiyatro yaparken aldığım tat hep başka oldu. Bu istek o kadar fazla ki, yine bir amatör tiyatro topluluğuyla tiyatro yapmak istiyorum. Karakterlere hayat veren oyuncu bir yönüm var.”

Kariyer planı: Senaryo yazıyor, yazdıklarının bir gün ekrana gelmesini istiyor. İleride kamera arkasında olmayı da istiyor.  “Farklı türde roller geldiği için ben de ‘Madem elim kalem tutuyor’ dedim, sinema ve dizi film senaryosu yazmaya başladım. Sinemada kendime ufak bir rol yazdım ama dizide önemli bir rolüm var. Bir gün fırsat olur çekilirse ve ben de oynarsam ki benden iyi bir cast bulurlarsa haliyle onu koyarlar. Bu arada komik roller oynamak istiyorum. Bir sit-com’un iyi bir karakteri olmak isterim. Kamera arkasında olma isteğim de var. Televizyonun oyunculuktan farklı yerlerinde de olmak istiyorum. Bir televizyon programı da yazdım.

Sadece kendimle özdeşleştiremediğim projelere ‘hayır’ diyorum. Seyircinin sizi oyuncu olarak kabul etmesi, zor kırılan bir kabuk ve ben onu yeni kırdım. Seyirci, ‘Evet bu çocuk oyuncu’ diyor. Belirli bir süre sonra her türlü rolü oynayabilirim. Şimdilik çok sivri olabilecek işlere girmek istemiyorum ama çok seversem girerim, duramam.”

Gelecek Hayali: Öykü kitabı denemesi var, ayrıca şiir yazıyor ileri de bunları kitaplaştırmayı çok istiyor. “ Bir senaryo yazdık, şimdi öykü kitabı denemem var. Ağabeyimle birlikte bir şiir kitabı çıkarma durumumuz var. Bunlar oyunculuğumun dışında sevdiğim şeyler.”

Kimlere hayranlık duyar? Daha önce ‘Ezel’ dizisinde beraber rol aldığı ve kardeşini canlandırdığı Kenan İmirzalıoğlu’na hayranlık duyuyor. “Kenan İmirzalıoğlu müthiş bir abi, müthiş bir rol model. Anadolulu bizim gibi o Ankaralı, ben de Adanalıyım. O yönden hissel anlamda çok benziyoruz birbirimize. Zaten müthiş bir oyuncu ve de çok yakışıklı bir adam. Matematik okumuş, çok zeki bir adamdır. Sürekli kendisini geliştirdiği için buralara geldi. Ben de kardeşini oynadığım için kendimi yakışıklı hissettim. Çok karizmatik bir adam.”

Hangi takımı tutuyor: Fanatik Adana Demirsporlu. “ Ben Adanalıyım ve fanatik Adana Demirsporluyum. Turuncu beyaz Adanaspor’un renkleri ve ne olursa olsun yan yana getirmem.”

Modayı takip eder mi? Günlük hayatında sürekli takım elbiseyle gezdiğini ve bu durumun kendisine babasından geçtiğini söylüyor. “ Günlük hayatımda da sürekli takım elbiseyle geziyorum. Benim babam mahallede arkadaşlarıyla okey oynamaya giderken bile kravat takıyor. Bu alışkanlık bana babamdan geçti. Takım elbisesiz sokağa çıkmam.”

Hangi filmden etkilendi? Rocky 2 filmini izlediğinde çok ağladığını hatırlıyor.

Kemal Uçar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sevdiği şairler: “Hayatıma yön veren şairim Nazım Hikmet’tir. Cemal Süreyya, Özdemir Asaf’da çok severim. Amerikan yazarlardan ise Tennessee Williams ve Arthur Miller var.”

Sevdiği müzik türü: Müslüm Gürses şarkılarını çok seviyor. “Müslüm Gürses’i dinlemeyi çok seviyorum ama bir ara ruh halimden dolayı şarkı dinlerken Halil Sezai’nin Galata şarkısında ağlamıştım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Gençliğim Eyvah/ Veysi Bozoğlu

2018- Can Kırıkları/ Zeki Sarı

2017- Nerdesin Birader/ Cüneyt

2016- Yüzyıllık Mühür/ Durmuş

2014- Yedi Güzel Adam/ Nuri Pakdil

2013- Görüş Günü Kadınları/ Murat

2011- Yamak Ahmet/ Yamak Ahmet

2009-2010- Ezel/ Mert

2008- Sınıf/ Selçuk

2006- Arka Sokaklar/ Cihan

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Moral Compensation/ Tamer

2020- Muhteşem Üçlü

2019- Kapan

2019- Akıllara Seza / Okan

2018- Cin-i Ayet

2018- Kan Parası / Tamer

2017- Bütün Saadetler Mümkündür/ Ali

2016- Hasret Bitti

2015- Adı: Yunus/ Cem

2015- Tut Sözünü/ Bahadır

2014- Aşk Oyunu / Cevat

2013- Hükümet Kadın/ Komutan Celal

2010- Çakallarla Dans/ Yücel

TİYATRO OYUNLARI

2020- Dublörün Hikâyesi / Oyuncu / Yönetmen / Yazar

2015- Siz Tek Ben Hepiniz

2013- 100 / Oyuncu