Ana sayfa Yabancı Dizi Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen’i buluşturan Alef’te bir ilke imza atıldı!

Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen’i buluşturan Alef’te bir ilke imza atıldı!

tarafından ker_def

BluTV ve FX’in ortak projesi Alef; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in başrollerini paylaştığı kadrosuyla yayın tarihi için geri sayıma başladı. Türkiye’de mistik polisiye türünün ilk örneği olan Alef’in yönetmenliğini Emin Alper, senaristliğini Emre Kayış, yapımını ise MAY Prodüksiyon üstleniyor. ALEF yakında yayınlanacak ilk bölümünden itibaren izleyenleri gizem ve aksiyonla dolu bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler isimli filmleriyle bugüne dek, ulusal ve uluslararası festivallerde ellinin üzerinde sinema ödülüne layık görülen Emin Alper, ALEF ile birlikte dizi dünyasına ilk adımını attı.

Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen'i buluşturan Alef'te bir ilke imza atıldı! 10

“Alaturka noir” ve “İslami gotik” bir dünya geliştirdik

Son on yılda internet dizilerinin katkısıyla pek çok bağımsız yönetmenin diziler için yönetmen koltuğuna oturduğunu söyleyen Alper, ALEF dizisinde çok iyi bir çalışma ortamı yakaladıklarını söyledi. Emin Alper, ALEF’in dünyasını kurmak için görüntü yönetmeni Ahmet Sesigürgil ve Prodüksiyon Tasarımcısı Deniz Kobanbay ile “alaturka noir” ve “islami gotik” bir tarz oluşturduklarını söyledi. Karanlık bir katilin peşinde İstanbul’un karanlık mekanlarına bir yolculuk yaptıklarını söyleyen Alper, ALEF’i olabildiğince kontrastı yüksek ışıklandırma ve koyu pastel renklerle donattıklarını ekledi.

“Emin Alper, ne istediğini bilen ve istediği şeyi oyuncusundan alan bir yönetmen.”

ALEF projesinin başrollerini paylaşan Kenan İmirzalıoğlu, Melisa Sözen ve Ahmet Mümtaz Taylan, Emin Alper hakkında şunları söyledi:

Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen'i buluşturan Alef'te bir ilke imza atıldı! 11

Kenan İmirzalıoğlu: Emin Alper, ne istediğini bilen; hayatın gerçekliğini, yaşamın tonunu her planda arayan ve oyuncudan istediği şeyi almayı bilen bir yönetmen. Sizi girdiğiniz yoldan bir cümle ile ikna ederek çevirebilir. Çalışmadan önce de rejisini gerçekçi bulduğum, anlatmak istediği dünyayı çok iyi bir biçimde kurduğu ve anlattığını düşündüğüm, beğendiğim bir yönetmendi. ALEF sürecinde buna daha yakinen şahit oldum.

Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen'i buluşturan Alef'te bir ilke imza atıldı! 12

Ahmet Mümtaz Taylan: Emin Alper hemen her oyuncunun çalışmaktan mutlu olacağı bir yönetmen. Dizi sektörü 150 dakika civarında bölüm üretirken, bu rasyonel olmayan koşullarda iş yetiştirmekten öte bir şey yapamıyor. Yönetmenler katkılarını, kimliklerini koyabilecekleri zamandan yoksunlar. Hal böyle olunca dijitalde 60 dakikalık başı sonu düşünülmüş bir projede Emin Alper gibi külyutmaz bir yönetmenle çalışmak piyangoda büyük ikramiye kazanmak gibiydi. Keyfini çıkarmaya baktım ben de.. Emin Alper’le Fizan’a gidilir derim.

Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen'i buluşturan Alef'te bir ilke imza atıldı! 13

Melisa Sözen: Emin Alper zaten çok sevdiğim bir yönetmendi. Kendisiyle hep çalışmak istemiştim. Alef vesilesiyle de sadece çok iyi bir yönetmen değil aynı zamanda çok da iyi bir insan olduğunu gördüm. Emin incelikle kurduğu dünyaya sahip çıkan ama oyuncularını bu dünyayı keşfetmekte özgür bırakan bir yönetmen. Birlikte çalıştığımız için çok mutluyum.