Ana sayfa Dizi Haberleri Kilit ismin İnci olduğunu biliyor musunuz? Masumlar Apartmanı’ndaki gerçek!

Kilit ismin İnci olduğunu biliyor musunuz? Masumlar Apartmanı’ndaki gerçek!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Başrollerinde Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu ve Farah Zeynep Abdullah’ın yer aldıkları, OGM Pictures imzalı Masumlar Apartmanı dizisi, yeni sezonun en dikkat çeken projesi oldu. TRT1’de yayınlanan ve yönetmenliğini Çağrı Villa Lovustalı’nın yaptığı dizi, Dr.Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi kitabındaki bir hikayeden uyarlanmakta.

Son dönemde Budayıcıoğlu’nun kitaplarındaki kimi hikayeler, dizilere konu olmakta. Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda da bunlar arasında. Daha önce Star TV’de yayınlanan İstanbullu Gelin’in asıl hikayesi de aynı yazarın kitabından alınmış ama farklı bir şekilde işlenmişti.

Uyarlama diziler arasındaki başarılı performansıyla Masumlar Apartmanı dizisi yoluna tam hız devam ediyor. Salı akşamları ekrana gelen dizi, her bölümüyle izleyenlerin ilgiyle takip ettikleri bir yapım. Madalyonun İçi kitabındaki hikayede Safiye, Gülben, Neriman, Hikmet karakterleri var ama Han ve İnci karakterleri yok!

Senaristler Deniz Madanoğlu ve Rana Mamatlıoğlu, dizideki Han ve İnci karakterlerini sonradan hikayeye eklediler. Birkan Sokullu’nun oynadığı Han ve Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı İnci, tamamen kurgu karakterler yani.

Her iki senaristin Youtube’da verdikleri bir röportajda, diziyle ilgili açıklamaları dikkat çekmekte. Özellikle Madanoğlu ve Mamatlıoğlu’nun ‘favori karakteriniz kim?’ sorusuna verdikleri yanıtta Gülben ve Safiye karakterleri önde geliyor ama Han da onlar için ilginç bir karakter.

Ancak Han’ın aşık olduğu İnci ile ilgili bir başka açılım var ki onu da Deniz Madanoğlu röportajda satır aralarında vermekte. Madanoğlu, Madalyonun İçi kitabındaki hikayeyi alıp ilk tretmanı (senaryonun ilk aşaması) ufak değişikliklerle yazdığını anlatırken “Tabii ki İnci ve Han kurgu karakterlerdi ve aşkı da ön planda tutacağımız bir dünya haline getirdim. Şu şekilde tarif edebilirim. İnci’nin, neredeyse tımarhaneye benzeyen bir eve gelin gitme hikayesi ve bu insanların iyileşme sürecine katkıda bulunmasının anlatımı aslında uzun vadede bu hikaye” açıklamasını yapmakta.

Kilit ismin İnci olduğunu biliyor musunuz? Masumlar Apartmanı'ndaki gerçek! 8

Bu açıklamanın içinde İnci’nin hikayedeki rolü de aslında ortaya konmuş oluyor. Zaten yavaş yavaş İnci’nin, Han’ın ailesine dokunmaya başladığını görüyoruz. Önce Gülben ile bir iletişim kurmaya çalışıyor İnci. Aile başta ona tuhaf gelse de yaşadıkları travmayı yavaş yavaş anlamaya, onların zaaflarını farketmeye ve incitmeden, sakince ve anlayışla yaklaşmaya başladı.

Gülben ile arada sırada bu iletişimi kuruyor, tabii Gülben izin verdikçe ama ilerleme var. Safiye, İnci’ye karşı son derece ketum ama onun da zamanla çözüleceği anlaşılıyor. Zaten Han’ın da yaralarını içten içe sarmaya başladı. Han, içindeki travmaları İnci ile birlikte çözmeye başlayacak gibi görünüyor.
Kilit ismin İnci olduğunu biliyor musunuz? Masumlar Apartmanı'ndaki gerçek! 9

Senaristin de açıklamasıyla İnci karakterinin, Han ve ailesi için bambaşka bir hayatın kapılarını açmakta onlara büyük bir fayda sağlayacağı, dizinin ilerleyen bölümlerinde daha da iyi görülecek.