Ana sayfa Dizi Haberleri Kiralık Aşk, Ufak Tefek Cinayetler ve Erkenci Kuş’un senaristinden sürpriz dizi yolda!

Kiralık Aşk, Ufak Tefek Cinayetler ve Erkenci Kuş’un senaristinden sürpriz dizi yolda!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Dizilerin kaderini belirleyen, ekranda görünen oyuncular gibi algılansa da artık iyi bir hikaye ve senaryo olduğunu bilmeyen yok. İzleyiciler bile oyuncuların performanslarından çok hikayeye, senaryodaki gidişata takılıyor ve sosyal medyadan da bu konuda senaristlere sesleniyorlar. Kimi zaman eleştiriyor, kimi zaman değişiklikler istiyor, kimi zaman da alkışlıyorlar.

İyi ya da kötü oyuncu meselesinden çok dizilerin tutmasındaki en büyük pay da senaristlere düşüyor. Ne kadar popüler, yıldız oyuncu olursa olsun dizideki isimler, senaryo iyi değilse, iyi işlenmiyor, hikaye iyi kurgulanmıyor ve akmıyorsa, kimse o diziyi kurtaramıyor… Ya da oyuncuları çok tanınmasa da kimi diziler iyi senaryolar ve iyi yönetmenliklerle bambaşka bir yere gelebiliyor.

Artık televizyon tarihiminde yüzlerce dizi izlemiş, takip etmiş, görmüş, üstelik dijital platformlar ve internet sayesinde yabancı dizilere de ulaşabilen ve izleme imkanına sahip olan bir izleyici kitlesi ile karşı karşıya senaristler. O yüzden çok daha yaratıcı olmak ve farklılıklar getirmek durumundalar.

Dizi tarihimizde hala hatırlanan ve uzun yıllar da muhtemelen hatırlanacak İntikam, 1 Kadın 1 Erkek, Kiralık Aşk, Ufak Tefek Cinayetler ve Erkenci Kuş dizisi, Meriç Acemi’nin senaryosunu yazdığı dizilerdi. Şimdilerde Netflix’te yayınlanan ve çok ses getiren Aşk 101 dizisini de Acemi yazıyor.

Kiralık Aşk, Ufak Tefek Cinayetler ve Erkenci Kuş'un senaristinden sürpriz dizi yolda! 7

Meriç Acemi

Reyting rekorları kıran bu dizilerle birlikte aranılan bir senarist olan Meriç Acemi, bu kez bir başka diziyi kaleme almaya başladı. Dizinin ismi Kuş Uçuşu. Ancak televizyonda değil Netflix’te yayınlanacak.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın twitter hesabından verdiği bilgiye göre, Ay Yapım’ın yapımcılığını üstleneceği dizinin konusu da bir hayli ilginç! Aslında tam da çağımızı yakalamaya çalışan bir dizi olduğu kısa açıklamadan anlaşılıyor.

Son dönemde çok konuşulan Z kuşağını ele alıyor. Dizinin konusu, dünyada hala karar verici pozisyonlarda duran X kuşağıyla, yeni gelen Z kuşağının çarpışması anlatılacak.

Tam da günümüz dünyasının bir izdüşümü olacak gibi görünüyor! Şimdilik diziyle ilgili detaylar bu kadar ama bir cümlelik açıklama bile dikkat çekecek bir proje olacağının da işareti aslında!