Ana sayfa Dizi Fragmanları Kuruluş Osman dizisi yine reytingleri patlattı, dördüncü sezon başlangıcı yine olay oldu!

Kuruluş Osman dizisi yine reytingleri patlattı, dördüncü sezon başlangıcı yine olay oldu!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, merakla beklenen dördüncü sezonuna heyecanla izlenen 99’uncu bölümüyle başladı. Yeni dekorları, yeni aksesuarları ve yeni oyuncuları ile bambaşka bir heyecan fırtınası yaşatan Kuruluş Osman, sanat grubunun ve dijital animasyon ekibinin de katkıları ile muhteşem bir görüntü zenginliği sergiledi.

Sezonun açılış bölümü ilk sahnesinden itibaren sosyal medyada zirveye yerleşirken, #KuruluşOsman etiketiyle sabahın ilk saatlerine kadar gündemin bir numarasında yer aldı. Tüm izleyici gruplarında yine çok başarılı reytingler elde eden Kuruluş Osman, geçen sezonlardaki çift haneli oranlara erişememiş olsa bile, bu sezonun tüm diziler arasında sezonun en iyi açılışını yaptı.

Kuruluş Osman dizisi yine reytingleri patlattı, dördüncü sezon başlangıcı yine olay oldu! 9

Dizinin 99’uncu bölümde; Osman Bey, ilk divanı kurarak devlet olma yolunda büyük bir adım attı. Osman Bey, “Mesele anında toplanan toy geride kaldı. Çağ yenidir, nizam da yeni olacaktır. Bizi zaferden değil, seferden mesul tutan yüce Allah’ın 99 adıyla Divan’ı açıyorum.” sözleriyle siyasi, adli, askeri ve mali işler gibi pek çok konuda önemli kararların alındığı divanın önemini vurgulamış oldu.

Divanda yeni görevleri belirleyen Osman Bey, oğlu Orhan Bey’e Karacihisar Kalesi’nin beyliğini verdi. Osman Bey ilk divanı kurarak devlet olma yolunda önemli bir adım atarken Osman Bey için, Hasan Sağındık’ın seslendirdiği ‘’Devlet ki’’ marşı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Marşın, “Allah’ın Osman’a verdiği devlet sayesinde dünya mamur olacak, devlet ki bayrağı altında yıllar saadetle dolu ömür olacak.” sözleri sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında yer aldı.

Kuruluş Osman dizisi yine reytingleri patlattı, dördüncü sezon başlangıcı yine olay oldu! 10

Osman Bey, Bizans İmparatoru Andronikos’a suikast haberini alarak Alplarıyle birlikte Konstantiniyye’ye gitti. Osman Bey ve Alpları arenada yaptıkları hamleyle İmparator Andronikos’a düzenlenecek suikastı önledi. Osman Bey ve Alpları’nın arenadaki aksiyon sahneleri bölüme damgasını vururken Osman Bey, son derece stratejik bir hamle ile zayıf gördüğü İmparator’u koruyarak fetihlerine zemin hazırlamış oldu. Kurduğu büyük oyunla İmparator’u yanına çeken Osman Bey, Türkler için büyük bir kazanım sağlayacak olan ticaret anlaşmasını da İmparator’a kabul ettirdi.

Kuruluş Osman dizisi yine reytingleri patlattı, dördüncü sezon başlangıcı yine olay oldu! 11

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki dördüncü sezonunda da reytinglerin zirvesinde yer alarak ekranların en çok izlenen yapımı oldu.

‘Kuruluş Osman’ dördüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek. Dizinin 12 Ekim Çarşamba akşamı yayınlanacak 100. yeni bölüm fragmanı da paylaşıldı.