Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisinin 113. bölümünde neler yaşandı?

Kuruluş Osman dizisinin 113. bölümünde neler yaşandı?

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 113. bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Dizinin tüm kişiler kategorisinde çift haneli oranları elde etmesi, AB ve ABC1 gruplarında da çok iyi reytinglere ulaşması başarısını sürdürdüğünü ortaya koydu.

‘Kuruluş Osman’da Moğol Komutan Nayman’ın İsmihan Sultan ve diğer Türk Beylerinden asiliklerinin karşılığı olarak vergileri üç katına çıkarılması ve Samagar’ın diyeti olarak da Osman Bey’in öldürülmesini isteğine Osman Bey, elçinin kellesini vurarak cevap vermesi damga vurdu.

#BizimVatanımız etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu.

‘Kuruluş Osman’ın 113. bölümünde Şeyh Edebalı; Osman Bey’i ve Turgut Bey’i dergaha davet ederek dostluk nasihatı verdi. Şeyh Edebalı, “Dostların hasbihali mühimdir. Yakınlığı arttırır. İstedim ki yakınlığımız artsın. Zira şeytan boşluk kabul etmez. En ufak bir yer bulunca sızar.” şeklindeki sözlerine Osman Bey ve Turgut Bey aralarındaki kırgınlığın son bulduğunu, yollarının ayrı olmadığını söyleyerek cevap verdiler.

Şeyh Edebalı’nın “Dil konuşur… Biz duyarız. Amma bir de pek kimsenin duymadığı vardır. Gönül dili? O da aynı mı der? Hakikaten gayrı şeytana aman vermez mi bu kardeşlik” diyerek Turgut Bey’e Öktem Bey’in İsmihan Sultan’la birlik olmasının onu rahatsız edip etmediğini sordu. Edebalı, Osman Bey’e de İsmihan Sultan’ın düşmanlığı ortaya çıktığında kendisini haklı görüp görmediğini sordu.

Şeyh Edebalı’nın bu sorularına Osman Bey ve Turgut Bey’in yanıt vermemesi üzerine ‘ben’ demeden önce ‘sen’ demeyi, kendi nefsinden önce dostunu düşünmek gerektiğini söyleyen Edebalı, “Oysaki dostlukta haklı haksız ne gezer. Karşı tarafta bir kusur görsen bunu evvel kendinden bilirsin. Dost dosta aynadır. Dost dosta sadıktır. Kibir mümine yaraşmaz. Hele ki kardeşine karşı kibir… O ataştan gömlektir.” diyerek Osman Bey ve Turgut Bey’in gönülden de barışmalarını istedi

İsmihan Sultan, Moğol Komıutan’ı Nayman’ın taleplerini görüşmek üzere Türk Beyleri’ni Söğüt Han’da topladı. Moğol Komutan Nayman’ın Türk Beyleri’nden asiliklerinin karşılığı olarak vergileri üç katına çıkarılması talebi karşısında İsmihan Sultan ve diğer Türk Beyleri Osman Bey’e tepki göstererek Samagar’ı öldürdüğü için bütün bu olanlardan o’nu mesul tuttular. Türk Beyleri, Nayman’ın Samagar’ın kellesine karşılık istediği diyeti Osman Bey’in ödemesi gerektiğini ifade ettiler.

İsmihan Sultan, Beyler arasındaki anlaşmazlık karşısında Osman Bey’i destekler gibi görünüp birlik olmayı önerdi. Osman Bey, diyet ödememekte kararlı olduğunu “Çözümü diyet değildir! Ben uçlarda yurdumu kanımla aldım! Kanımla kurdum! Samagar itinin kellesi için, bir çoban köpeğimi dahi vermem! Bu da son kelamımdır!” diyerek gösterdi.

Moğol Elçisi, Komutan Nayman’ın Türk Beyliklerinin asilikleri karşısında vergileri üç katına çıkardığı ve Samagar’ın diyeti olarak Osman Bey’in kellesini istemesi üzerine Osman Bey ise “Ne ben, ne de zalimce istediğiniz vergiler! Benden alacağınız tek şey, ölümdür!” diyerek hançerini hızlıca çekip tek hamlede elçinin cezasını kesti.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.