Ana sayfa Dizi Arşivi Kuzey Güney | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Kuzey Güney | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel’in paylaştığı ‘Kuzey Güney’ dizisi yayınlandığı 2011-2013 sezonunda izlenme rekorları kırdı.  Türk televizyon dizileri arasında kendisine ayrı bir yer edinen dizi, yıllar sonra bile yeniden ekrana getirildiğinde büyük kitleleri etkilemeyi başardı.

Aşk-ı Memnu’dan sonra fiziksel görünümünü tamamen değiştirerek bu diziye hazırlanan Kıvanç Tatlıtuğ, başarılı performansıyla kendinden söz ettirdi. Kıvanç bu dizide saz çalıp türkü söylerken sesiyle de ses getirdi. Sosyal medyada Kuzey Güney dizisi her daim konuşuldu. O kadar zaman geçmiş olmasına rağmen dizinin insanlar üstündeki bıraktığı etki devam ederken unutulmaz diziler arasına adını yazdırdı.

Kuzey Güney | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D

Yapımcı: Ay Yapım-Kerem Çatay

Türü: Macera-Dram

Yayın Tarihi: 7 Eylül 2011

Bitiş Tarihi: 26 Haziran 2013

Sezon Sayısı: 2

Mekan: İstanbul

Bölüm sayısı: 80

Süresi: 90 dakika

Müzik: Toygar Işıklı

Başrol: Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel

Oyuncular: Mustafa Avkıran, Semra Dinçer, Rıza Kocaoğlu, Bade İşçil, Turgay Kantürk, Çağdaş Onur Öztürk, Hazar Ergüçlü, Gökşen Ateş, Zerrin Tekindor, Ünal Silver

Senarist: Ece Yörenç, Melek Gençoğlu

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

TÜM HABERLER

‘Kuzey Güney’ dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Diziyle ilgili tüm haberleri okumak için lütfen tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/kuzeyguney

Facebook: https://trtr.facebook.com/KuzeyGuney.Sayfasi

Instagram: https://www.instagram.com/ayyapim/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2sr0q_shuQKijWoebuRvcA

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/kuzeyguney

HİKAYESİ

Kuzey- Güney iki kardeşin hayatta var olabilmek için verdikleri zorlu mücadelenin hikayesi… Yolları ayrı… Hedefleri farklı.

Hedeflerine ulaşmak için izledikleri yöntemleri farklı. Zıt karakterlere sahip iki erkek kardeşin tek ortak noktaları, aşkları Cemre. Kuzey (Kıvanç Tatlıtuğ) deli dolu, isyankar, öfkesini kontrol etmekte güçlük çeken tam anlamıyla “deli kanlı”, gözü kara, haksızlığa tahammülü yok, sabırsız..Sözün yetmediği yerde, yumruklarıyla konuşuyor. Bu yüzden küçüklüğünden beri başı dertten kurtulmuyor bir türlü. Ağabeyi Güney (Buğra Gülsoy) ise tam tersine sakin, sabırlı, düşünmeden adımını atmayan, çalışkan bir genç. Her ne kadar davranış biçimleri ve karakterleri farklı olsa da Kuzey ve Güney önceleri, anlaşan birbiriyle iyi geçinen iki kardeş..

Kuzey Güney | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

Güney, babasının kabullendiği bu dar dünyanın dışına çıkmak zengin bir hayat sürmek için hırsla çalışıp, iyi bir üniversiteye girmeye çalışırken , en büyük hayali asker olmak olan Kuzey askeri akademiye girmenin hayallerini kuruyor. Cemre’nin (Öykü Karayel) kuaför olan annesi Gülten (Zerrin Tekindor) ile birlikte mahalleye taşınmasıyla iki kardeşin hayatını alt üst edecek olaylar başlıyor.Güney’in üniversite sınavına gireceği günün öncesinde, Cemre’ye aşkını söylemeye hazırlanan Kuzey, Cemre’nin seçimini öğrenir.O gece yaşananlar iki kardeşin yollarının tamamen ayrılmasına neden olur. Güney üniversiteyi kazanır, önünde yeni ufuklar açılırken, Kuzey tam dört yılını hapishane duvarları arasında geçirmek zorunda kalır.Cezaevinde yaşadıklarının derin izlerini taşıyarak serbest kalan Kuzey geri döndüğünde, hiç kimse bıraktığı yerde değildir artık. Güney ve Cemre evlilik planları yapmakta, Güney zengin olma yolunda adımlar atmaktadır.

Okuldan arta kalan zamanlarında bir golf kulübünde çalışırken kendince önemli insanlarla iletişim kurmaya başlamıştır bile.. Okul arkadaşı Banu (Bade İşçil) Güney’den çok hoşlanmaktadır. Banu zengin bir iş adamının kızıdır. İkisinin arkadaşlığı Cemre’yi huzursuz etse de, başlarda Banu’yu kendisi için tehlike olarak görmez.. Kuzey’in hapishane günleri bitip de aralarına dönmesiyle, yolunda gittiğini sandıkları her şey değişir. Ailenin büyük bir sırrı, Güney’in hayatı boyunca taşıyacağı büyük bir yükü vardır. İki kardeşi birbirlerinden daha uzağa atan bu sır aynı zamanda onları birbirlerinden ayrılmaz kılan tek neden olarak, hayat mücadelelerinde önlerine çıkacak en büyük engeldir.

MEKANLAR

Dizide temel lokasyonlar olan Tekinoğlu ailesinin evi ve fırını; Üsküdar, Doğancılar Caddesi’nde yer alıyordu. Karşılıklı iki bina olan bu lokasyonlar dizi senaryosuna göre değişim de gösterdi. Ailenin yeni bir eve taşınmasıyla bu mekan Üsküdar Harem’e, fırının yeni bir şubesini açmalarıyla da mekan Üsküdar Kışla Caddesi’ne taşındı.

Dizideki ana karakterlerden biri olan Cemre’nin annesinin de kuaför dükkanı bulunuyordu. Hem bu mekan, hem de dizide kullanılan diğer esnaf dükkanları için çekim yeri olarak yine Üsküdar Kışla Caddesi kullanıldı. Cemre ve annesinin oturduğu ev Bağlarbaşı’nda Selamiali Mahallesi’nde bulunmakta idi. Banu Sinaner’in (Bade İşçil) oturduğu ev ise aslında bir köşktü.

Aslanlı Köşk olarak bilinen bu yapı Sarıyer’de yer alıyordu. Çekim ekibi tarafından restorasyonu yapılarak dizide kullanıldı. Dizinin dış çekimleri ise ana çekim mekanlarından çok uzak değildi. Dış çekimlerin çoğunda Salacak ve Üsküdar civarları kullanıldı.

Kuzey Güney | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER

Kıvanç Tatlıtuğ-Kuzey

Buğra Gülsoy-Güney

Öykü Karayel-Cemre

Hazar Ergüçlü-Simay

Bade İşçil-Banu

Zerrin Tekindor-Gülten

Mustafa Avkıran-Sami

Semra Dinçer-Handan

Çağdaş Onur Öztürk-Barış

Gökşen Ateş-Venüs

Merve Boluğur-Zeynep

Hale Soygazi-Ebru

Ozan Akbaba-Sümer

Serhat Teoman-Burak

Kaan Taşaner-Komiser Şeref

Turgay Kantürk-Ferhat

Rıza Kocaoğlu-Ali

Ünal Silver-Atilla

DÜNYA ÇAPINDA ETKİSİ

Kuzey Güney dizisi yurt dışında büyük başarılar kazandı. İlk satışı 2012 yılında Kazakistan, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ’a yapıldı. 2013 yılında ise Ortadoğu’daki birçok ülkede izleyicilerle buluştu. Yine 2013 yılında Balkan ülkeleri; Hırvatistan, Bosna Hersek,Bulgaristan’da yayınlandı. Asya’da ise Pakistan, İran dizinin yayınlandığı iki ülke oldu. Latin Amerika’da Şili ve Meksika’da izleyicilerle buluştu. Dizi 2016 yılında da Ukrayna’da gösterildi.

ETKİLEYİCİ SAHNELER

‘Kuzey Güney’ dizisinde birçok etkileyici sahne bulunuyor. Dizinin hayranları halen bu sahneleri youtube üzerinden izlemeye devam ediyor.

İşte en çok konuşulan sahneler… Kuzey şike yapmaktan vazgeçiyor…

Kıvanç Tatlıtuğ, Ahmet Kaya’nın ‘Kum Gibi’ şarkısını muhteşem yorumladı.

Kuzey, Cemre’ye aşkını itiraf ediyor…

Nefesleri kesen final sahnesi… Güney, Kuzey’i vurdu!

JENERİK MÜZİĞİ

‘Kuzey Güney’in jenerik müziği reyting rekorları bir çok dizi müziğinde olduğu gibi Toygar Işıklı imzası var.

TÜM BÖLÜMLER – FRAGMANLAR

Kuzey Güney dizisi için youtube üzerinde resmi bir kanal açıldı. Bu kanalda özel sahneler, fragmanlar, müzikler yayınlandı.

Dizinin tüm bölümlerini izleyebilmeniz de mümkündür. Hem youtube kanalı üzerinden hem de Kanal D’nin internet sitesinden tüm bölümleri izleyebilirsiniz.