Ana sayfa Dizi Haberleri Kuzey Güney ve Kanunsuz Topraklar dizilerinden sevindiren gelişme!

Kuzey Güney ve Kanunsuz Topraklar dizilerinden sevindiren gelişme!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon dizilerimizin dünya yolculuklarında her geçen gün sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle Latin Amerika ülkelerinde Türk dizilerine gösterilen ilgi sürekli artarken, yıllar önce çekilmiş dizilerimiz de bu ülkelerde gösterilmeye ve konuşulmaya başlıyor.

Son olarak Fox TV’nin ve Kanal D’nin dizilerinden gelen haber dikkatleri çekti. Bu sezon başında Fox TV’de başlayan Kanunsuz Topraklar dizisi, büyük emeklerle ekrana gelmişti. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklar sonrası dizi yayına başladı ancak beklenen ilgiyi bulamadı.

Esra Bilgiç ve Uğur Güneş’in başrolünde yer aldıkları dizi, hikayesi ile olduğu kadar, dönem dizisi olması sebebiyle mekanları, kostümleri de izleyenlerin beğenisini kazanan bir yapımdı. Fakat onlarca dizinin yayınlandığı sezonda ne yazık ki hakettiği ilgiyi göremedi ve 16. bölümle final yaptı.

Gold Film imzalı dizi, büyük bütçelerle ekrana getiriliyordu ve maliyetleri karşılamayınca devamı da çekilemedi. Dizide Esra Bilgiç Gülfem, Uğur Güneş ise Davut karakterlerine hayat veriyordu. Zengin aile kızı Gülfem ve maden işçisi Davut’un aşkı, şimdi İsrailli izleyiciler ile buluşmaya hazırlanıyor! Lawless Love ismiyle İsrail’de yakında yayınlanmaya başlayacak.

Dizinin konusu şöyleydi: 1939 yılında kömür şehri Zonguldak’ta bir kasabada madenci Davut (Uğur Güneş), kardeşleri ve ana-babasıyla mütevazı bir hayat sürmektedir. Madenin sahibi Paşazade Malik Bey (Murat Daltaban) adında zengin bir adamdır. Yağmurun çok yağdığı bir gün uyarıları dikkate almayan Malik Bey yüzünden beklenen olur ve maden çöker. Davut, bu düzene karşı sesini yükseltmeye karar verir. Malik Bey’in de Davut için hiç beklenmeyen bir teklif vardır.

Kuzey Güney ve Kanunsuz Topraklar dizilerinden sevindiren gelişme! 7

Malik Bey’in kızı Gülfem (Esra Bilgiç) hayatın gerçeklerinden uzak, korunarak büyütülmüştür. Gülfem, ele avuca gelmez, söz dinlemez, hatta kaba saba bir adam olarak gördüğü Davut’un zamanla içten içe hayranlık duymaya başlar. Malik Bey ise kızı Gülfem’i, Ali Gedik (Necip Memili) adında zengin bir maden patronuyla evlendirmeyi düşünmektedir.

İspanyolların Türk dizilerine karşı ilgisi son zamanda katlanarak büyüyor. Her gün bir başka dizimizin ülkenin kanallarında gösterilmeye başlandığı haberleri gündeme gelmekte. Bu kez Kuzey Güney dizisi, İspanyol izleyici ile buluşacak. 2011-2013 yılları arasında yayınlanan ve başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel’in yer aldığı Kuzey Güney dizisi, ekranın unutulmaz yapımlarından birisiydi.

İzleyenlerin hala unutamadığı dizide birbirinden çok farklı karakterde iki kardeşin hikayesini anlatılıyordu. Ay Yapım tarafından çekilen ve iki sezon süren dizi, şimdi İspanyol izleyicisinin kalbini çalmaya hazırlanıyor…

Kuzey Güney dizisinin konusu ise şöyleydi: Güney, babasının kabullendiği bu dar dünyanın dışına çıkmak ve zengin bir hayat sürmek için hırsla çalışıp, iyi bir üniversiteye girmeye çalışırken, en büyük hayali asker olmak olan Kuzey askeri akademiye girmenin hayallerini kurar. İk kardeşin hayatı, Cemre’nin (Öykü Karayel) kuaför olan annesi Gülten (Zerrin Tekindor) ile birlikte mahalleye taşınmasıyla altüst olur.