Ana sayfa Sosyal Medya Kuzey Yıldızı ve Sefirin Kızı dizisileri aynı şoku yaşadı!

Kuzey Yıldızı ve Sefirin Kızı dizisileri aynı şoku yaşadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2,5 ay ekranda izleyecek program bulmakta zorlanan televizyon izleyicisinin, yeni bölümleri yayınlanacak olan alışkanlıkları olan dizileri yoğun bir ilgi ile karşılayacakları düşüncesi hakimdi.

Karantina döneminde izleyiciler en çok da televizyon kanallarının sürekli tekrar bölümler yayınlamasından şikayet etti. Neden dizilerin yeni bölümlerinin olmadığı da zaman zaman sorgulandı. Bu sorgulamanın sebeplerinden birisi de pandemi sürecinde Arka Sokaklar ve Kuruluş Osman dizilerinde çekimlerin devam etmesiydi. Bu iki dizi kazandı, pandemi nedeniyle ara veren yapımlar ise büyük şok yaşadı. Çünkü izleyici sadakatinde sorun oluştuğu görüldü.

Kuzey Yıldızı ve Sefirin Kızı dizilerinde çekimler yeniden başladı ve izleyicilerin de sosyal medyada büyük bir sevinçle bu durumu kutlamaları, bir yanılgıya sebep oldu. Sosyal medyadaki bu büyük dalgalanmanın televizyon reytingine yansımadığı görüldü. Kuzey Yıldızı, Haziran ayında 2 yeni bölüm yayınladı ama reytingler hiç de sosyal medyadaki o coşkuyu yansıtmıyordu.Dizi ciddi anlamda izleyici kaybetti. Bunda yaz ayı olmasının etkisi var ama, bu kadar büyük kayıp beklenmiyordu.

Aynı sorunu Sefirin Kızı dizisi de yaşadı. Ekip heyecanla çekimlere başladı. Sosyal medyada bu haberle çalkalandı. Ancak dizinin 16.bölüm reyting geldiğinde görüldü ki, izleyici sadakati noktasında bir sıkıntı var. Bodrum’da çekimleri yapılan Sefirin Kızı’nın 17. bölüm itibari ile sezon finali yapması kararı alındı.

Bu durum da gösteriyor ki, pandemi sürecinde izleyicilerin yeni bölümlerin olmamasını şikayet etmesi, merak ve heyecan ile yeni bölümleri bekledikleri algısı o kadar da doğru değil. Her yıl yaz aylarında reytinglerde nasıl bir düşüş sergileniyor ise, aynısı yaşandı.

Kuzey Yıldızı ve Sefirin Kızı dizileri de sosyal medyada yaratılan o müthiş sevinç naralarının reytinge yansımadığını bir kez daha tecrübe etti.