Ana sayfa Sosyal Medya Kuzey Yıldızı ve Zümrüdüanka sosyal medya fakiri, Kalk Gidelim daha kötü!

Kuzey Yıldızı ve Zümrüdüanka sosyal medya fakiri, Kalk Gidelim daha kötü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Reytingler ile sosyal medya arasında doğru bir orantı olmadığını kanıtlayan dizinin adı Afili Aşk… 15 Şubat Cumartesi akşamı yayınlanan 4 dizi arasında en düşük reytingi alan Afili Aşk, sosyal medyada ise rakiplerine büyük fark attı.

Cumartesi akşamının en çok izlenen dizisi Kuzey Yıldızı olurken, Zümrüdüanka ikinci çok izlenen dizi ve Kalk Gidelim de üçüncü sırada. Afili Aşk günün en az izlenen dizisi konumunda.

Peki reytinglerde tablo bu iken, sosyal medyada durum nasıl? Adba.tv’nin raporuna göre Afili Aşk en yakın rakibine sosyal medya iletisi noktasında 5 kat fark atmış durumda.15 Şubat Cumartesi raporunda göre Afili Aşk sosyal medyada 103 bin 381 ileti ile açık ara birinci sırada. Zümrüdüanka için ancak 20 bin 827 ileti gelmiş durumda. Zirvenin sahibi Kuzey Yıldızı dizisinin 8 bin 567 ileti elde etmesi ise çok şaşırtıcı. TRT1’in 3 sezondur devam eden dizisi Kalk Gidelim 2 bin 257 ileti ile neredeyse yok hükmünde…

Kuzey Yıldızı ve Zümrüdüanka sosyal medya fakiri, Kalk Gidelim daha kötü! 7

Bu sonuçlar da gösteriyor ki, reytingler ile sosyal medya etkileşiminin birbiri ile doğru bir orantısı yok. Sosyal medyada çok konuşulmak demek, ekranda da çok izlenmek anlamına gelmiyor.

Hatta sosyal medyada çok konuşulmanın ekrana bir katkısının olmadığını Afili Aşk dizisi bu sıralama ile kanıtlamış durumda.